• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 4.5.2024Meniny má Florián
23°Bratislava

HKM Zvolen chce pred novou sezónou zabojovať o špicu tabuľky

  • 16:43 05.09.2014
  • ZVOLEN
HKM Zvolen chce pred novou sezónou zabojovať o špicu tabuľky

Slovenský extraligový hokejový tím HKM Zvolen vstupuje do novej sezóny 2014/2015 s rozpočtom 650-tisíc eur pre prvé mužstvo. Zástupcovia klubu o tom informovali na piatkovej tlačovej konferencii. Zvolenčania netaja pred novým ročníkom smelé ambície. Cieľom vedenia HKM je prilákať na štadión priaznivcov a s A-tímom bojovať o vrchné priečky v tabuľke.

"K starej sezóne sa vracať nebudeme. Naše pohľady mieria dopredu. Predstavy trénera Tureka sme sa snažili naplniť a začali sme rokovať s hráčmi, ktorých si vytypoval. Dosť veľké percento jeho požiadaviek sme naplnili. Dohodli sme sa s hokejistami, ktorým skončila zmluva a do mužstva sa vracia aj kapitán z majstrovskej sezóny Lukáš Jurík. Káder je uzavretý. Počas sezóny ešte môžu pribudnúť ďalšie mená, no v takomto zložení má mužstvo na to, aby bojovalo o vyššie priečky," vyhlásil generálny manažér HKM Zvolen Milan Čanky.

Súvisiace:

Hokejisti Skalice vstúpia do sezóny s novým názvom

Ekonomická situácia je zložitá

Klub spod Pustého hradu mal v minulosti záväzky voči hráčom aj trénerom. "Ekonomická situácia je zložitá. Oslovili sme veľa sponzorov, spolupracuje s nami aj mesto. Verím, že sezóna bude úspešná aj po finančnej stránke. Máme prísľub sponzorov a verím, že rozpočet na úrovni 650-tisíc eur pokryjeme. Ak sa naplní aj hľadisko ako počas majstrovskej sezóny, mali by sme to zvládnuť," pokračoval Čanky.

Zvolenčanov povedie v nastávajúcej sezóne český tréner Josef Turek, ktorý je s kádrom aj letnou prípravou mimoriadne spokojný. "Mužstvo vyzerá veľmi dobre. Až samotné zápasy však ukážu, ako na tom budeme predovšetkým po psychickej stránke. Sú tu hráči, ktorí boli pri zisku majstrovského titulu. Obzvlášť som rád, že prišiel Lukáš Jurík. A sú tu aj ďalší kľúčoví útočníci okolo neho. Uvidíme, ako sa predvedú obrancovia, tam vidím určité slabiny. Naším cieľom je dobre odštartovať sezónu a dostať sa do play-off. Výborne sa mi pracuje s hráčmi, ktorí okúsili zahraničie a idú príkladom mladším. Nasadenie, tempo a pohyb mojich zverencov boli už v prípravných zápasoch na vysokej úrovni," poznamenal Turek.

Začiatok bude nesmierne dôležitý

Po vlaňajšom účinkovaní útočníka Lukáša Juríka v EBEL lige v rakúskom Innsbrucku sa tento zvolenský hokejista opätovne vracia späť do materského tímu. Veľké očakávania má nielen on sám, ale aj tréneri, vedenie klubu a fanúšikovia. "Všetko je 'tip-top' - nálada, nasadenie aj prístup. Nebadám žiadne negatíva, všetci šliapu naplno. Zostáva už len preniesť to do prvého kola a úvodu sezóny. Začiatok bude nesmierne dôležitý," prezradil svoje pocity staronový kapitán HKM a k prestupu do Zvolena doplnil: "Rozhodol som sa najmä kvôli rodine. Manželka čaká bábätko, takže aj to zavážilo. Navyše, trh hráčov v zahraničí je plný. Situácia nie je pre Slovákov ružová. Nie sme hokejovými diamantmi. Nič zaujímavé sa mi nečrtalo, tak som privolil na ponuku Zvolena."

Zvolenčania nastúpia v prvom extraligovom kole v piatok 12. septembra doma proti susednej Banskej Bystrici. Vedenie HKM pripravilo špeciálne vstupné pre divákov. Každý, kto si zakúpi v pokladnici dve vstupenky, dostane tretiu zdarma. Akcia platí pre domácich aj hosťujúcich divákov. Otázny je štart krídelníka Michala Chovana, ktorý si liečil zranenie hlavy. "Po dvojtýždňovej pauze som v pondelok začal trénovať. Uvidím, či mi štart odobria lekári. Ak áno, tak nastúpim. Cítim sa dobre. Zostala mi iba jazva na hlave, ale nebolí ma to. Proti Banskej Bystrici chcem hrať," uviedol v piatok Michal Chovan.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.