• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Pondelok, 29.4.2024Meniny má Lea
10°Bratislava

Herečky zo seriálu Priatelia si zopakovali svetoznáme úlohy

  • 16:50 28.08.2014
  • BRATISLAVA
Herečky zo seriálu Priatelia si zopakovali svetoznáme úlohy

Americké herečky Jennifer Aniston, Courteney Cox a Lisa Kudrow si po prvý raz spoločne zopakovali úlohy, ktoré stvárnili v seriáli Priatelia (1994 - 2004). Stalo sa tak v televíznej relácii Jimmy Kimmel Live. Moderátor Jimmy Kimmel pripravil scénku ako prekvapenie pre Aniston, ktorá bola hostkou jeho večernej talkšou.

Kimmel počas rozhovoru s Aniston priznal, že bol vždy veľkým fanúšikom známeho sitkomu, v ktorom Aniston hrala Rachel Green. "Zbožňoval som ten seriál až tak, že som napísal fanúšikovský scenár jednej epizódy," pokračoval 46-ročný zabávač, ktorý zároveň vysvetlil, že v napísanej epizóde zastupuje Rossa Gellera (pôvodne ho stvárňoval David Schwimmer, pozn. SITA). Následne vyzval 45-ročnú herečku, aby si s ním scénku zahrala.


Okrem scenára však Kimmel pripravil aj repliku pôvodnej scény - do detailu presnú kópiu kuchyne z bytu Monicy Geller (v podaní Courteney Cox). "Jej vyrobenie ma stálo 80-tisíc dolárov," zažartoval Kimmel. Po chvíli čítania scenára sa k Aniston a Kimmelovi pripojili aj spomínané Courteney Cox a predstaviteľka Phoebe Buffay, Lisa Kudrow. Vtipnú scénku napokon doplnila aj pieseň I'll Be There For You od The Rembrandts, ktorá bola úvodnou skladbou seriálu.

V sitkome Priatelia (1994 - 2004) si okrem spomínaných zahrali aj Matt LeBlanc (Joey Tribbiani) a Matthew Perry (Chandler Bing). Jeho tvorcom Davidovi Craneovi a Marte Kauffman priniesol päť nominácií na Zlatý glóbus v kategórii Najlepší televízny seriál - muzikál alebo komédia a šesť na Emmy v kategórii Najlepší komediálny seriál, pričom v roku 2002 nomináciu premenil na víťazstvo.

Okrem toho na rôzne ocenenia nominovali aj hercov a herečky. Jennifer Aniston v roku 2003 získala Zlatý glóbus ako najlepšia herečka v komediálnom seriáli a v roku 2002 jej udelili Emmy. Túto cenu získala v roku 1998 aj jej kolegyňa Lisa Kudrow. Seriál vysielali desať sezón, počas ktorých v ňom hosťovali aj viaceré známe hollywoodske hviezdy ako napríklad Bruce Willis, Brad Pitt, Susan Sarandon, Gary Oldman, či Christina Applegate.

Informácie pochádzajú z webovej stránky www.usmagazine.com.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Múzeum Louvre zvažuje vystavenie Mony Lisy v samostatnej sále

Múzeum Louvre zvažuje vystavenie Mony Lisy v samostatnej sále

VČERA - 5:38Kultúra

Múzeum Louvre v Paríži začalo s francúzskym ministerstvom kultúry diskusiu o zlepšení podmienok vystavovania slávneho portrétu Mony Lisy.

Slovenský herec Maroš Kramár slávi 65. narodeniny

Slovenský herec Maroš Kramár slávi 65. narodeniny

6:14 26.04.2024Kultúra

Patrí k najobľúbenejším hercom nielen na Slovensku, ale aj v Českej republike. Stvárnil viac než stovku filmových a televíznych úloh.

Pred 90 rokmi sa narodil obľúbený český herec Josef Somr

Pred 90 rokmi sa narodil obľúbený český herec Josef Somr

8:57 15.04.2024Kultúra

Patril medzi najvýraznejšie osobnosti svojej hereckej generácie. Desiatky rokov bol jedným z najobsadzovanejších českých hercov.

Karel Kryl, popredný predstaviteľ protestsongu, sa narodil pred 80 rokmi

Karel Kryl, popredný predstaviteľ protestsongu, sa narodil pred 80 rokmi

6:37 12.04.2024Kultúra

Od narodenia Karla Kryla, pesničkára a básnika, jedného z najvýznamnejších predstaviteľov protestsongu v bývalom Československu, uplynie dnes 80 rokov.

Československý zlatý slávik Peter Nagy slávi 65. narodeniny

Československý zlatý slávik Peter Nagy slávi 65. narodeniny

6:14 09.04.2024Kultúra

Sám si stále hovorí, že je pesničkár. Dnes patrí medzi popredné osobnosti československej a slovenskej hudobnej scény. Prešovský rodák Peter Nagy oslávi 65. narodeniny.