• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 2.5.2024Meniny má Žigmund
16°Bratislava

Rozmýšľate nad kúpou nehnuteľnosti? Výhodnejšie ako dnes to už nebude

  • 11:11 15.08.2014
  • KOŠICE
Rozmýšľate nad kúpou nehnuteľnosti? Výhodnejšie ako dnes to už nebude

Ak hľadáte svoje nové bývanie, s jeho kúpu už dlhšie nečakajte. Kríza realitného trhu, ktorá spôsobila rapídne zníženie cien, sa očividne končí a ceny postupnými krôčikmi stúpajú nahor. Zatiaľ však len o veľmi malé hodnoty. Splňte si preto svoj sen a nájdite nový byt, dom či pozemok práve teraz.

Aké trendy v cenách sledujeme za posledný štvrťrok?

Aj keď bol v posledných rokoch zvýšený záujem najmä o malé jednoizbové byty, dnes ľudia myslia skôr na budúcnosť, a preto dopyt po nich čiastočne klesol. Predávané sú najmä dvoj a trojizbové byty, pričom prekvapivo na trhu idú aj viacmetrážne štvorizbové a päťizbové. Tento trend čiastočne sledujú aj štatistiky Národnej Banky Slovenska za druhý štvrťrok.

Tie potvrdzujú klesajúcu cenu za m2 jednoizbových bytov a rastúce ceny dvojizbákov a veľkometrážnych bytov. U tých je štvrťročný rast naozaj markantný, a to až v priemere 55€/m2. Dá sa predpokladať, že tieto čísla môžu ísť ešte nahor. Najviac za m2 si zaplatia už tradične kupci v Bratislave, a to v priemere až 1638€. Ak však napríklad hľadáte reality v Košiciach, priemerná cena 924€/m2 z nich robí naozaj výhodnú kúpu.

Výhodná úroková sadzba dáva kúpe nehnuteľnosti zelenú

Okrem postupne zvyšujúcich sa cien nehnuteľností môžu byť dobrým podnetom na ich kúpu aj výhodné podmienky financovania. Len málokto dokáže predajcovi na ruku zložiť celú sumu za byt, a preto Slováci najčastejšie siahajú po financovaní prostredníctvom hypotekárneho úveru. Banky dnes podporujú oživenie trhu s nehnuteľnosťami, a preto ponúkajú výhodnú úrokovú sadzbu na hypotéky, ktorá sa za posledný štvrťrok pohybuje na úrovni v priemere len 3,46%.

Ľahká a pohodlná cesta hľadania bývania

Byty na predaj a ich kúpa sú dnes výhodné nielen kvôli výhodnému financovaniu, ale aj predpokladu, že za menej ich už jednoducho nezískate. Dajte sa preto už teraz na cestu hľadania nového bývania, ktorú si môžete  podstatne uľahčiť. Ako? Prezrite si len tie nehnuteľnosti, o ktoré máte teoreticky záujem v prehľadnej forme v prostredí domova a možnosti okamžite kontaktovať predajcu. Reality.sk ponúkajú spôsob, ako si aj vy ľahko a pohodlne nájdete svoje nové bývanie.

Zdroj: Info.sk/PR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Aká je budúcnosť fotovoltických panelov?

Aká je budúcnosť fotovoltických panelov?

10:44 24.04.2024Tlačové správy

Fotovoltika je spôsob, ako meniť slnečné žiarenie priamo na elektrickú energiu. Práve tento proces sa stal kľúčovým v boji proti klimatickým zmenám a hľadaniu alternatívnych zdrojov energie.

Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set

Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set

22:33 05.03.2024Tlačové správy

Práca s energiou ľudského tela nie je len ezoterickou špecialitou.

Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite

Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite

12:30 02.02.2024Tlačové správy

Keď vám sklad nefunguje dobre, pripravujete sa o dosť veľa peňazí. V článku sa zameriame na typické situácie, kedy firmám peniaze unikajú, a pozrieme sa, ako sa dajú riešiť.

Správne fungovanie nervovej sústavy: Čo nepodceňovať?

Správne fungovanie nervovej sústavy: Čo nepodceňovať?

9:07 18.01.2024Tlačové správy

Nervová sústava je možno tou vôbec najdôležitejšou časťou nášho tela.

Aké typy kabeliek vám zaručene nesmú chýbať v šatníku?

Aké typy kabeliek vám zaručene nesmú chýbať v šatníku?

15:30 20.12.2023Tlačové správy

V dnešnej dobe nie je šatník kompletný bez niekoľkých štýlových kabeliek, ktoré nielen dopĺňajú váš outfit, ale tiež vám uľahčujú každodenný život.