• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Streda, 8.5.2024Meniny má Ingrida
14°Bratislava

Sagan sa pokúšal dostať do úniku, neskôr oddychoval

  • 21:39 12.07.2014
  • GÉRARDMER LA MAUSELAINE
Sagan sa pokúšal dostať do úniku, neskôr oddychoval

Sobotňajšia 8. etapa cyklistickej Tour de France preverila pripravenosť jazdcov a bola pre fanúšikov predkrmom pred prejazdami v horách. Po prvých rovinatých kilometroch boli v závere tri ťažšie stúpania, v ktorých prvýkrát výraznejšie bojovali plece pri pleci favoriti.

V sobotu absolvoval Peter Sagan 50. etapu v kariére na Tour de France a 43. deň mal na sebe zelený dres vedúceho muža bodovacej súťaže. V roku 2012 sa doňho obliekol po dvoch dňoch, vlani po troch a teraz pred treťou etapou.

Dvadsaťštyriročný Žilinčan skončil vo finiši na pódiovej priečke doteraz sedemnásťkrát, štyrikrát sa tešil z etapového prvenstva.

Ráno plán ešte jasný nemal

V etape do Gérardmeru la Mauselaine sa pokúšal byť v úvode v niektorom z únikov. Atak Sylvaina Chavanela s Nikim Terpstrom, ku ktorým sa neskôr pridali ďalší traja jazdci vrátane etapového víťaza Blela Kadriho, však nezachytil, preto sa sústredil na rýchlostnú prémiu na 100. km a potom už šetril sily.


"Dnes som sa cítil v etape dobre, len škoda, že nám nevychádza počasie. Ráno pred štartom etapy som nemal jasný plán. Skúšal som nastupovať, dostať sa do úniku, potom však odišla ďalšia skupina a ja som si povedal, že už len dojazdím do cieľa. Vpredu bolo päť ľudí, bral som to s nadhľadom. Bolo pre mňa lepšie šetriť sily aj vzhľadom na náročný záver, v grupete až do cieľa som oddychoval," povedal po príchode do cieľa Peter Sagan.

Odporúčame aj:

Kadri dosiahol na Tour životný úspech, Sagan šetril sily

Obrazom: Peter Sagan bodoval na prémii, prišiel o biely dres


Velits je tri miesta pred Saganom

Jazdec tímu Cannondale vedie bodovaciu súťaž so 111-bodovým náskokom pred Francúzom Bryanom Coquardom, tretí Marcel Kittel zaostáva o ďalších desať bodov.

Sagan v sobotu prišiel do cieľa s takmer dvadsaťminútovou stratou na víťazného Kadriho a prišiel o 3. miesto v celkovom poradí i biely dres najlepšieho jazdca do 25 rokov. V aktuálnom hodnotení mu patrí 38. priečka.

Druhý slovenský zástupca Peter Velits sa opäť obetoval pre Tejaya van Garderena a celkovo je o tri miesta pred Saganom. "Dnes to bolo v závere veľmi náročné. Nešlo sa mi dobre, ale dôležité je, že Tejay si vo výsledkoch polepšil a nestratil kontakt," poznamenal Peter Velits.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.