• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 18.5.2024Meniny má Viola
12°Bratislava

Obhajca prvenstva na TdF po tvrdých pádoch odstúpil

  • 21:12 09.07.2014
  • ARENBERG PORTE DU HAINAUT
Obhajca prvenstva na TdF po tvrdých pádoch odstúpil

Brit Christopher Froome už neobháji prvenstvo na cyklistickej Tour de France. Jazdec tímu Sky odstúpil na 85. km stredajšej 5. etapy z belgického Ypres do Arenbergu Porte du Hainautu.

Froome v stredu na mokrých cestách dvakrát spadol, po druhom páde nastúpil do sprievodného vozidla a odišiel do nemocnice na vyšetrenia.

Všetky informácie z Tour de France nájdete -----> TU

Froome sa ocitol na zemi už v utorok, keď si odrel kožu na ľavom boku, poranil si koleno a narazil zápästie. Práve zápästie ho bolelo najviac a pravdepodobne jeho zlomenina je príčinou terajšieho odstúpenia. Bližšie informácie zatiaľ nie sú známe.

Dvadsaťdeväťročný rodák z kenského Nairobi bol po štyroch etapách v celkovom poradí na 7. mieste. Brit v službách Sky mal byť najväčším vyzývateľom Alberta Contadora v boji o žltý dres.

Piata etapa bola v daždivom počasí plná pádov. Hoci organizátori vyradili dva z deviatich plánovaných dlaždicových úsekov a skrátili ju o tri kilometre, nestačilo to, aby udržali všetkých jazdcov na bicykloch. Obhajca prvenstva Christopher Froome zverejnil na sociálnej sieti, že bol zničený a musel odstúpiť.

"Poranené zápästie a ťažké klimatické podmienky urobili môj bicykel takmer nekontrolovateľným," napísal na Twitteri a dodal, že praje veľa šťastia novému lídrovi tímu Sky Richiemu Portemu z Austrálie a jeho tímovým kolegom v ďalších etapách.

Talian Vincenzo Nibali bol rovnako jedným z favoritov, ktorý neudržal svoj bicykel pod kontrolou a spadol. Na rozdiel od Frooma vstal a do konca etapy sa vyšplhal na stupeň víťazov. Talian skončil tretí a upevnil si pozíciu lídra pred tímovým kolegom Jakobom Fuglsangom, ktorý skončil v piatej etape druhý.

Súvisiace:

Pekelnú etapu plnú pádov zvládol Peter Sagan bravúrne

Sagan je sklamaný z nezachytenia útoku, body však potešili

Prvýkrát v histórii vyhral etapu na najprestížnejších cyklistických pretekoch sveta Lars Boom z Dánska.

"Tento úspech je výnimočný, pre mňa osobne vynikajúci deň," povedal jazdec tímu Belkin.

"Veľmi som sa tešil na dlaždicové kocky," priznal 28-ročný Dán. Líder Nibali vedie v celkovom hodnotení pred tímovým kolegom Fuglsangom o dve sekundy. Peter Sagan je tretí s odstupom 44 sekúnd. Alberto Contador, ktorý prišiel do cieľa piatej etapy celý zašpinený od bahna, zaostáva za Nibalim o 2:37 min a je celkovo na 19. mieste.

Chaos na stredajšej etape vyvoláva otázky o pretekoch v takýchto náročných podmienkach. Niektorí jazdci boli doslova ako sochy a celí sa obalili do vlhkého blata. Zmes potu, dažďa a slín stekal z mnohých tvári. Viacerí vyzerali, ako keby sa ponorili do čokoládového pudingu.

Tour pokračuje štvrtkovou 6. etapou, ktorá bude rovinatá a z Arras do Reims na nej cyklisti absolvujú 194 km.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.