• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Nedeľa, 5.5.2024Meniny má Lesana, Lesia
15°Bratislava

Video: Brazílčania sú v semifinále MS, Luiz dal nádherný gól

  • 11:44 05.07.2014
  • FORTALEZA
Video: Brazílčania sú v semifinále MS, Luiz dal nádherný gól

Futbalisti Brazílie sa stali súpermi Nemecka v semifinále XX. majstrovstiev sveta vo futbale. V piatkovom juhoamerickom derby vo Fortaleze domáca reprezentácia zdolala Kolumbiu 2:1 (1:0).

Všetko o MS vo futbale nájdete ----> TU

O jediný gól prvého polčasu sa postaral už v 7. min obranca Brazílie Thiago Silva. Po zmene strán pridal v 68. min druhý gól "kanárikov" z priameho kopu ďalší stopér David Luiz, ale o 12 minút neskôr znížil James Rodríguez z pokutového kopu.

V dramatickom a nervóznom závere na štadióne Castelao už aktívni Kolumbijčania nevyrovnali, a tak sa do bojov o medaily prebojovali na radosť vyše 60 000 divákov domáci futbalisti.

Brazílčania si pripíšu jedenástu účasť v najlepšej štvorke MS vo futbale, prvú po 12 rokoch, keď sa v Japonsku a Kórejskej republike stali piaty raz majstrami sveta.

Viac o piatkových štvrťfinálových zápasoch na MS vo futbale:

Video: Hviezdny Neymar na MS dohral, Zuňiga mu zlomil stavec

Video: Nemci porazili Francúzov, zahrajú si v semifinále MS

Semifinále Brazília - Nemecko sa bude hrať v utorok 8. júla od 22.00 h SELČ v Belo Horizonte. Druhá semifinálová dvojica vzíde zo sobotňajších štvrťfinálových duelov: Argentína - Belgicko (18.00 h) a Holandsko - Kostarika (22.00).

Štvrťfinále - piatok:

Brazília - Kolumbia 2:1 (1:0) - Brazília postúpila do semifinále
Góly: 7. Thiago Silva, 68. David Luiz - 80. James Rodríguez (11 m), ŽK: 65. Thiago Silva, 78. Júlio César - 67. James Rodríguez, 69. Yepes, rozhodovali: Carballo - Fernández, Yuste (Šp.), 60 342 divákov

Zostavy:
Brazília: Júlio César - Maicon, Thiago Silva, David Luiz, Marcelo - Fernandinho, Paulinho (86. Hernanes) - Oscar, Neymar (88. Henrique), Hulk (83. Ramires) - Fred
Kolumbia: Ospina - Zúňiga, Zapata, Yepes, P. Armero - Cuadrado (80. Quintero), Carlos Sánchez, Guarín, Ibarbo (46. A. Ramos) - James Rodríguez - T. Gutiérrez (70. Bacca).

I. polčas

Zo zápasu uplynulo sotva 7 minút, keď lopta po Neymarovom rohovom kope preplachtila cez celú šestnástku až k obrancovi Thiagovi Silvovi a netypický strelec stehnom usmernil loptu do kolumbijskej bránky - 1:0. Už o tri minúty sa snažil kontrovať Cuadrado. Jeho strela z hranice šestnástky sa obtrela o bočnú sieť.

Gólový zostrih zápasu
Po 20 minútach aktívny Hulk vyskúšal pozornosť Ospinu a ten potom kryl aj strelu Oscara. Brazília hýrila aktivitou a kolumbijská obrana nestála na pevných nohách. Napriek tomu Brazília v prvom polčase druhý gól nepridala napriek ideálnej pozícii z priameho kopu v 43. min. Neymar obstrelil múr aj bránku.

II. polčas

Keď v druhom polčase Kolumbijčania vyrovnali hru a nadychovali sa k náporu, inkasovali druhý úder. Po Thiagovi Silvovi rozvlnil sieť aj druhý brazílsky stopér David Luiz, ktorý z priameho kopu z vyše 30 m strelou do ľavého horného rohu prekonal Ospinu - 2:0.

Desať minút sa tešila Brazília z rozhodnutého zápasu, keď po domácej obrany prenikajúceho Baccu nedovolene zastavil brankár Júlio César a James Rodríguez premenil nariadený pokutový kop - - 2:1. V podaní kolumbijského kanoniera to bol už šiesty gól na MS 2014. Hostia po góle zvýšili aktivitu, ale na vyrovnanie už nedosiahli.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.