• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Pondelok, 29.4.2024Meniny má Lea
12°Bratislava

Kňažko nešiel podporiť Kisku, Procházka tak spravil nepriamo

  • 10:56 25.03.2014
  • BRATISLAVA
Kňažko nešiel podporiť Kisku, Procházka tak spravil nepriamo

Strana Most-Híd opätovne odporučila svojim voličom v druhom kole prezidentských volieb voliť Andreja Kisku.

Kandidát na prezidenta Andrej Kiska počas spoločného vyhlásenia s neúspešným kandidátom na prezidenta Radoslavom Procházkom k druhému kolu prezidentských volieb. Bratislava, 25. marec 2014.

Neúspešní uchádzači o post hlavy štátu Radoslav Procházka a Milan Kňažko v utorok otvorene nepodporili občianskeho kandidáta Andreja Kisku, ako sa očakávalo. 

Kiska, Procházka a Kňažko mali na utorňajšej spoločnej tlačovej besede urobiť vyhlásenie k druhému kolu prezidentských volieb, v ktorých sa Kiska stretne s premiérom a kandidátom Smeru Robertom Ficom. Kňažko však na tlačovku vôbec neprišiel a Procházka sa obmedzil len na výzvu voličom, aby prišli voliť.

Kňažko sa z tlačovky ospravedlnil

"Milan Kňažko sa ospravedlnil na poslednú chvíľu. Chcem sa mu poďakovať za to, že vyjadril plnú podporu mojej osobe v druhom kole," uviedol Kiska. Prečo Kňažko neprišiel aj osobne, Kiska nevysvetlil. Procházka, ktorý sa najskôr zdráhal predstúpiť pred mikrofóny novinárov, nakoniec aspoň vyhlásil, že voči voličom má dosť rešpektu na to, aby im odporúčal, koho majú voliť. "Je dôležité, aby si ľudia vybrali sami vlastnou hlavou podľa vlastného presvedčenia," povedal. 

Most-Híd v utorok opätovne odporučil svojim voličom v druhom kole prezidentských volieb voliť Andreja Kisku. Ako povedal v utorok na tlačovej besede predseda strany Béla Bugár, Most-Híd sa už vyjadril po prvom kole, že Kisku nepozná, ale Roberta Fica áno a preto odporúča voliť práve Kisku. "Cítim, čo by bolo lepšie pre Slovensko," vyhlásil s tým, že Kiska ho o podporu nežiadal. Podľa Bugára predvolebná kampaň je veľmi osobná a veľmi nekorektná.

Fico vraj vyhlásením vydiera

Kiska podľa Bugára chápe demokratické princípy štátu a je ich aj ochotný dodržiavať. "To neplatí pre Fica," uviedol Bugár, pričom upozornil na premiérov výrok, podľa ktorého úloha prezidenta bude narastať."To je možné len keď kompetencie budú zneužité. Voliči musia mať pred očami tento odkaz, keď sa budú rozhodovať," vyhlásil šéf strany Most-Híd. 

Bugár kritizoval aj Ficov nedeľňajší výrok, podľa ktorého ak z akýchkoľvek dôvodov nezíska vo voľbách dostatočnú podporu svojich voličov, teda členov alebo sympatizantov Smeru-SD, zváži svoje ďalšie pôsobenie v politike. "To je vydieranie voličov. Zrelý politik musí akceptovať aj keď prehrá. Nie som si istý, že to Fico dokáže," vyhlásil. 

Predseda strany Most-Híd chce, aby Slovensko malo prezidenta, ktorý nebude bojovať, ale bude chrániť demokraciu, menšiny a slabších. Preto odporúča voliť Kisku. 

K druhému kolu prezidentských volieb sa zatiaľ nevyjadrila Strana maďarskej komunity. Bugár v tom vidí možné dohody so Smerom-SD. Upozornil pritom, že predseda strany József Berényi bol v župných voľbách protikandidátom nominanta Smeru-SD Tibora Mikuša a dnes je jeho pravá ruka.

Anketa

Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
V Oščadnici horí strecha hotela, zasahujú hasiči z Čadce a zo Žiliny

V Oščadnici horí strecha hotela, zasahujú hasiči z Čadce a zo Žiliny

VČERA - 17:55Domáce

Strechu jedného z hotelov v Oščadnici zasiahol v nedeľu popoludní požiar.

Polícia vyšetruje krádež na výstave v bratislavskom Ružinove

Polícia vyšetruje krádež na výstave v bratislavskom Ružinove

VČERA - 15:11Domáce

Bratislavská polícia vyšetruje krádež na výstave v dome kultúry v bratislavskom Ružinove. Informovala o tom na sociálnej sieti.

Prieskum: Voľby by v apríli vyhral Smer-SD, nasledovali by PS a Hlas-SD

Prieskum: Voľby by v apríli vyhral Smer-SD, nasledovali by PS a Hlas-SD

VČERA - 13:52Domáce

Voľby do Národnej rady (NR) SR by v apríli vyhrala strana Smer-SD so ziskom 21,1 percenta hlasov.

Erik Tomáš: Prezidentskými voľbami sa nezmenili pomery v parlamente

Erik Tomáš: Prezidentskými voľbami sa nezmenili pomery v parlamente

VČERA - 13:10Domáce

Pokiaľ by nebol zvolený predseda parlamentu z Hlasu-SD, strana to môže považovať za porušenie platnej koaličnej dohody.

Pre vyťahovanie kamiónu bude dočasne uzavretá cesta v okrese Trebišov

Pre vyťahovanie kamiónu bude dočasne uzavretá cesta v okrese Trebišov

VČERA - 12:06Domáce

Polícia upozorňuje motoristickú verejnosť na dočasnú úplnú uzáveru cesty I/79 v okrese Trebišov v úseku Veľaty - Luhyňa - Čerhov, ku ktorej dôjde v nedeľu od 14.00 h.