• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 27.7.2024Meniny má Božena
17°Bratislava

Slovensko má nové ekologické dátové centrum

  • 6:00 14.03.2013
  • BRATISLAVA
Slovensko má nové ekologické dátové centrum

Dátové centrum Digitalis má celkovú rozlohu 3000 m2 a nachádza sa v širšom centre Bratislavy na Trnavskej ceste. Jeho konektivitu zabezpečujú 4 redundantné, geograficky nezávislé optické trasy s kapacitou viac ako 100 Gbit/s s možnosťou prenájmu nenasvietených vlákien. Vďaka množstvu inovačných technológií garantuje DC Digitalis dostupnosť služieb až 99,993%, pričom je šetrné k životnému prostrediu.

Dátové centrum disponuje unikátnym systémom chladenia, kombináciou priameho a nepriameho freecoolingu , ktorý bol navrhnutý a realizovaný v spolupráci so spoločnosťou E.D.T. Zeleným dátovým centrom je aj vďaka inštalácii rotačných UPS od spoločnosti Caterpillar, ktorých používaním nevzniká ťažko odbúrateľný chemický odpad v podobe opotrebovaných batérií. Hasenie vodnou hmlou je ďalším zeleným prvkom dátového centra. Toto 100% ekologické riešenie využíva na hasenie zmes atomizovanej, demineralizovanej vody a vzduchu, ktorá nie je elektricky vodivá a pri hasení má podobné vlastnosti ako inertný plyn. Bez využitia nezostane ani zostatkové teplo vyprodukované v DC Digitalis, ktorým budú vyhrievané priľahlé skleníky záhradného centra.

Spoľahlivosť a redundancia elektrického napájania je zabezpečená 4 vetvami . Každá vetva je napájaná vlastným transformátorom s vlastným generátorom a UPS s modulmi v počte n+1. Pre zvýšenie spoľahlivosti sú motorgenerátory od spoločnosti Caterpillar vybavené zdvojenými štartérmi, z ktorých jeden je pripojený na rotačnú UPS.

Aktívna dátová infraštruktúra je postavená na najmodernejšej produktovej rade datacentrových prepínačov Nexus spoločnosti Cisco Systems. Pre ich vyššiu priepustnosť, dostupnosť, flexibilitu a plnú podporu cloudových služieb boli nimi nahradené aj prepínače v staršom dátovom centre SHC III. Tento plne redundantný design umožňuje budovanie virtuálnych zákazníckych datacentier, ako aj geografických clustrov, ktoré podporujú okamžitú migráciu virtuálnych serverov z jedného datacentra do druhého pri zachovaní pôvodnej IP adresy.

V troch dátových sálach s celkovou plochou takmer 1000m2 budú zákaznícke zariadenia umiestňované do 340 rackov značky Rittal s nosnosťou 1500 kg. Každý server bude napojený na 2 PDU s vlastným meraním elektrickej energie pre každý server. Toto meranie je priamo prepojené s informačným systémom. Vďaka tomu zákazník získa jedinečnú možnosť kontrolovať spotrebu svojho zariadenia priamo vo VNET zákazníckej zóne.

Z bezpečnostného hľadiska je dôležité, že budova bola projektovaná ako dátové centrum a pri projektovaní boli dodržané princípy zónovania. Bezpečnosť Digitalisu zabezpečuje kombinácia bezpečnostných prvkov – prístupové bezpečnostné systémy (biometria, čip), mechanický bezpečnostný systém, elektronický zabezpečovací systém, elektronická požiarna signalizácia, kamerový systém, dvojitý monitoring, časové tokeny a mnoho ďalších opatrení, ktoré zaručujú maximálnu možnú bezpečnosť dát klientov.

Pre zákazníkov ponúkame celé portfólio serverhousingových produktov: od umiestnenia jedného servera, cez službu dedikovaný alebo virtuálny server, až po prenájom plochy dátového centra.

Viac info nájdete na http://www.vnet.sk/
Zdroj: WBN/PR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Ako zvládnuť problémy s močovým mechúrom pomocou čistej intermitentnej katetrizácie

Ako zvládnuť problémy s močovým mechúrom pomocou čistej intermitentnej katetrizácie

13:42 02.07.2024Tlačové správy

Močový mechúr, rovnako jako iné orgány v tele človeka môžu postihnúť rôzne komplikácie.

Tenisky k šatám - ako aktualizovať svoj každodenný outfit

Tenisky k šatám - ako aktualizovať svoj každodenný outfit

13:31 02.07.2024Tlačové správy

Chcete si obliecť šaty? Asi nikoho netreba presviedčať, že je to ideálna voľba na jar a leto.

Ako doma zabaviť dieťa počas prázdnin?

Ako doma zabaviť dieťa počas prázdnin?

10:51 26.06.2024Tlačové správy

Prázdniny sú pre deti časom oddychu a zábavy, no pre rodičov môžu predstavovať výzvu, ako zabezpečiť, aby ich deti mali zmysluplné a aktívne trávenie voľného času.

Ako dôkladne umyť auto? Interiér aj exteriér

Ako dôkladne umyť auto? Interiér aj exteriér

13:24 24.06.2024Tlačové správy

Dôležitou témou pri kúpe auta by malo byť aj to, ako sa oň budete starať. Pravidelné čistenie môže znížiť alebo naopak zvýšiť konečnú cenu vozidla, ak ho budete chcieť po čase predať.

Ako na bezpečnú jazdu v aute: Návod pre začiatočníkov

Ako na bezpečnú jazdu v aute: Návod pre začiatočníkov

16:55 24.05.2024Tlačové správy

Pri jazde autom je bezpečnosť vždy na prvom mieste. Bez ohľadu na to, či ste práve získali vodičský preukaz, alebo už niekoľko rokov jazdíte.