• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Utorok, 14.5.2024Meniny má Bonifác
14°Bratislava

Sarkozyho rozhovory so ženou niekto zverejnil, zažalovali ho

  • 17:00 06.03.2014
  • PARÍŽ
Sarkozyho rozhovory so ženou niekto zverejnil, zažalovali ho

Bývalý francúzsky prezident Nicolas Sarkozy sa spolu s manželkou Carlou rozhodli podať žalobu na neznámeho páchateľa, ktorý zverejnil nahrávky ich súkromnej komunikácie.

Potvrdili to vo štvrtok ich právni zástupcovia. Tí poukázali na nezákonnú publikáciu zvukových záznamov vyhotovených v roku 2011 Sarkozyho poradcom Patrickom Buissonom.

Niekto ich ukradol z počítača

Ten prostredníctvom nahrávacieho zariadenia vo svojom vrecku vyhotovil niekoľkohodinový záznam súkromných rozhovorov. Buissonov právnik ešte v utorok potvrdil originalitu nahrávok, no dodal, že jeho klient ich mal vo svojom osobnom počítači, odkiaľ ich niekto ukradol a zverejnil.

Jeho klient ich údajne robil v záujme svojho historického výskumu a nemal v pláne ich zverejniť. Predseda vládnej Socialistickej strany Harlem Désir označil nahrávky za "omračujúce", prostredníctvom ktorých sa odhalil "prehnitý Sarkozyho systém a jeho prezidentovanie plné intríg, zrád, cynizmu, peňazí a pohŕdania štátom".

Pretriasali aj Bruniovej kariéru modelky

Publikované záznamy okrem iného odhalili tvrdé slová vtedajšieho prezidenta na adresu ministrov svojej vlády či plán odvolať premiéra Francoisa Fillona. Zaznamenaná je aj nadnesená nespokojnosť Carly Bruniovej s nutnosťou ukončiť jej kariéru modelky po získaní pozície prvej dámy.

Francúzka taktiež žartom poznamenala, že v prípade Sarkozyho prehry môže znovu naštartovať svoju kariéru v šoubiznise. Sarkozy v máji 2012 nakoniec aj podľahol socialistovi Francoisovi Hollandovi. V roku 2017 mu však chce porážku vrátiť.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Zrážka vlaku s kamiónom: Na miesto smeruje vrtuľník

Zrážka vlaku s kamiónom: Na miesto smeruje vrtuľník

VČERA - 17:51Domáce

Premávku vlakov prerušili, na miesto nehody smeruje vrtuľník.

Bombovú hrozbu na STU vyšetrujú ako terorizmus

Bombovú hrozbu na STU vyšetrujú ako terorizmus

VČERA - 17:33Domáce

Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry začal v prípade bombovej hrozby súvisiacej so Slovenskou technickou univerzitou trestné stíhanie za trestný čin obzvlášť závažného zločinu teroristického útoku.

Polícia hľadá svedkov nehody, po zraneného cyklistu letel vrtuľník

Polícia hľadá svedkov nehody, po zraneného cyklistu letel vrtuľník

VČERA - 16:17Domáce

Pre nehodu celkom uzavreli cestu, polícia hľadá svedkov.

SHMÚ varuje pred počasím v noci

SHMÚ varuje pred počasím v noci

VČERA - 12:08Domáce

V tejto časti Slovenska minulú noc klesla teplota na mínus 3,1 stupňa.