• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Pondelok, 6.5.2024Meniny má Hermína
24°Bratislava

Slovenskí futbalisti sú už v Izraeli, pozrite si nomináciu

  • 18:57 04.03.2014
  • BRATISLAVA
Slovenskí futbalisti sú už v Izraeli, pozrite si nomináciu

Hlavný tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Kozák neprezradil základnú zostavu, ktorú pošle na trávnik v stredajšom medzištátnom prípravnom zápase proti Izraelu (Netanya, 18.30 h SEČ). Päťdesiatdeväťročný rodák z Matejoviec nad Hornádom však na utorňajšej tlačovej konferencii už v dejisku duelu naznačil aspoň niečo zo svojich plánov.

Mucha si zachytá

"Tým, že chlapci prichádzali k nám v rôznych časoch od nedele až do pondelka, niektorí z nich ešte ani neabsolvovali poriadny tréning. Až na utorňajšom podvečernom tréningu uvidím, v akom sú stave po pohybovej stránke. Viem, čo by som chcel vyskúšať v stretnutí, ale nerád by som prezradil moje plány, pretože sa nemusia naplniť. Napokon môže vybehnúť na ihrisko úplne iná zostava, ako si predstavujem. Od začiatku stretnutia chcem dať príležitosť Štefánikovi, možnosť dostane aj Gyömbér. V bránke bude od začiatku Jano Mucha, u ostatných ešte uvidím," povedal na stretnutí s novinármi Ján Kozák.

Izrael bol vo februárovej edícii rebríčka Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) na 56. mieste, čo je o dve pozície horšie postavenie, na akom sa nachádza Slovensko. Papierovo sa teda črtá vyrovnaný súboj. "Chceme hrať tak, aby sme dávali góly a víťazili. Toto meranie síl je dobrá previerka, Izrael je súper v renkingu na našej úrovni. Môže to byť pekný zápas. Domáci hrajú kombinačne pekný futbal, chodia do útočnej fázy s väčším počtom hráčov. Určite to bude dobrá previerka," prognózoval šéf slovenskej lavičky.

V Netanyi je už je Adam Nemec. Útočník Unionu Berlín sa pripojil k reprezentačným spoluhráčom až v utorok v Izraeli, lebo v pondelok večer mal ešte klubové povinnosti.

Všetci sú už v Izraeli

Ján Kozák nemusel urobiť žiadnu zmenu v nominácii na medzištátny prípravný zápas proti Izraelu. Kouč národného výberu SR mal na nedeľňajšom zraze v Senci k dispozícii len 12 hráčov, postupne však k Slnečným jazerám pricestovali všetci nominovaní okrem útočníka Adama Nemca. Zakončovateľ Unionu Berlín sa pridá k reprezentačným spoluhráčom až priamo v Netanyi, ktorá je dejiskom stredajšieho duelu s úvodným výkopom o 18.30 h SEČ.

Slováci sa presunuli do Izraela letecky z Bratislavy v utorok ráno, po približne tri a pol hodinovom lete pristanú v Tel Avive. Oficiálny predzápasový tréning absolvujú ešte v utorok v podvečer o 18.30 h SEČ.

"Všetci hráči sú pripravení na večerný tréning. Známe je len zranenie brankára Matúša Kozáčika, ktorý už skôr vypadol z nominácie. Do Tel Avivu odlietame teda kompletní s výnimkou útočníka Adama Nemca, ktorý mal ešte v pondelok večer duel a k výprave sa pripojí až v Izraeli. Zo zdravotných dôvodov registrujeme len menšie šrámy u niektorých hráčov. Nikto nie je vážnejšie zranený," povedal krátko pred odletom asistent hlavného trénera SR Štefan Tarkovič.

Nominácia futbalovej reprezentácie SR na medzištátny prípravný zápas v Izraeli
(streda 5. marca o 18.30 h SEČ v Netanyi): Odporúčame:


Brankári: Ján Mucha (Krídla Sovietov Samara/Rus.), Tomáš Košický (Novara/Tal.)

Obrancovia: Peter Pekarík (Hertha Berlín/Nem.), Martin Škrtel (FC Liverpool /Angl.), Ján Ďurica (Lokomotiv Moskva/Rus.), Dušan Švento (Red Bull Salzburg/Rak.), Kornel Saláta (Tom Tomsk/Rus.), Tomáš Hubočan (Zenit Petrohrad/Rus.), Marián Čišovský (FC Viktoria Plzeň/ČR)

Stredopoliari: Viktor Pečovský (MŠK Žilina), Norbert Gyömbér (Catania Calcio/Tal.), Filip Kiss (Ross County/Škót.), Samuel Štefánik (NEC Nijmegen/Hol.), Marek Hamšík (SSC Neapol/Tal.), Vladimír Weiss (Lekhwiya SC/Katar), Róbert Mak (1. FC Norimberg/Nem.), Michal Ďuriš (FC Viktoria Plzeň/ČR), Miroslav Stoch (PAOK Solún/Gréc.)
Útočníci: Stanislav Šesták (Bursaspor/Tur.), Adam Nemec (Union Berlín/Nem.), Martin Jakubko (Amkar Perm/Rus.), Filip Hološko (Besiktas Istanbul/Tur.)

Náhradníci:
Brankári: Dušan Kuciak (Legia Varšava/Poľ.), Ján Novota (Rapid Viedeň/Rak.)
Obrancovia: Pavol Farkaš (Ternana/Tal.), Ľubomír Michalík (FC Kajrat Almaty/Kaz.), Marek Čech (FC Bologna/Tal.)
Stredopoliari: Tomáš Kóňa (FK Senica), Karim Guédé (SC Freiburg/Nem.), Erik Jendrišek (Energie Cottbus/Nem.)
Útočníci: Jakub Sylvestr (FC Erzgebirge Aue/Nem.), František Kubík (Ergotelis FC/Gréc.), Marek Bakoš (FC Viktoria Plzeň/ČR)

Realizačný tím:
tréner: Ján Kozák
asistent trénera: Štefan Tarkovič
tréner brankárov: Miroslav Seman
kondičný tréner: Martin Rusňák
lekári: Vladimír Pener, Ján Baťalík
masér/fyzioterapeut: Marián Drinka
masér: Mário Prelovský
kustód: Ján Beniak
videoanalytik: Michal Slyško
technický vedúci: Róbert Tomaschek
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.