• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Nedeľa, 19.5.2024Meniny má Gertrúda
17°Bratislava

Herca Rogela oslobodili spod obžaloby z výtržníctva v Oblude

  • 15:58 10.12.2013
  • BRATISLAVA
Herca Rogela oslobodili spod obžaloby z výtržníctva v Oblude

Herca Rastislava Rogela v utorok oslobodil Okresný súd Bratislava III spod obžaloby v starom prípade, kde bol obvinený z výtržníctva v bratislavskom podniku Obluda.

Ako informoval vyšší súdny úradník Krajského súdu v Bratislave Erik Tomus, prokuratúra podala voči rozsudku odvolanie, takže nie je právoplatný. Súd v utorok oslobodil aj spoluobžalovaného Drahomíra Č.

Odporúčame:

Herec Rastislav Rogel dostal sedem mesiacov podmienečne

Súd s hercom Rastislavom Rogelom odročili

Rastislav Rogel na súd nedošiel. Sudkyňa mu pohrozila
Najprv dostal podmienku

Okresný súd sa prípadom zaoberal znova po tom, ako krajský súd zrušil jeho pôvodný rozsudok z 27. septembra 2011. Rastislav Rogel vtedy dostal podmienečný trest, konkrétne sedem mesiacov odňatia slobody s podmienečným odkladom na 14 mesiacov.

Súd ho však už vtedy oslobodil spod bodu obžaloby, podľa ktorého sa Rastislav Rogel dopustil aj propagácie skupín smerujúcich k potláčaniu základných práv a slobôd.

Podobne dopadol v septembri 2011 aj jeho spoluobžalovaný Drahomír Č., ktorý však vtedy dostal za výtržníctvo prísnejší trest – 10 mesiacov s podmienečným odkladom na 20 mesiacov. Aj Drahomíra Č. spod druhého bodu už pred dvoma rokmi oslobodili.

Obhajca Rastislava Rogela Ladislav Kuruc upozornil na verdikt krajského súdu, ktorým bol pôvodný rozsudok zrušený. Podľa jeho slov to nebolo len z procesných dôvodov.

Video: Rastislav Rogel v septembri 2010 neprišiel na súd

Rogel tvrdil, že dobili jeho

Ďalším dôvodom bolo, že sa na pojednávaniach výsluchmi poškodených a svedkov, že sa skutok stal presne tak, ako je opísaný v obžalobe. Vyšší súd preto nariadil okresnému, aby týchto ľudí znova podrobne vypočul.

Ani týmito opakovanými výsluchmi sa však nepreukázalo, že sa veci udiali presne tak, ako sú opísané v obžalobe, nebola teda zachovaná tzv. totožnosť skutku.

Podľa obžaloby sa Rastislav Rogel a Drahomír Č. skutkov dopustili v podniku Obluda v Bratislave v júli 2008. Dvojica podľa prokuratúry najprv slovne a potom fyzicky napadla prevádzkara a zákazníkov.

Pokrikovali rôzne heslá, čím verejne prejavovali sympatie k fašizmu. Podľa medializovaných informácií údajne herec Rastislav Rogel pôsobil v neonacistických skupinách Juden Mord a Krátky proces.

Obžalovaní na súde vypovedať odmietli. V prípravnom konaní odmietli, že by niekoho v podniku napadli. Drahomír Č. tvrdil, že sa tam vôbec nezdržali, lebo vycítili, že nie sú vítaní. „Jediný dobitý som tam bol ja,“ reagoval v decembri Rastislav Rogel na tvrdenia jedného svedka a dodal, že mal zranenia teleskopickými obuškami a neodviezli ho odtiaľ policajti, ale sanitka. V nemocnici vraj zostal tri dni, ale práceneschopný nezostal.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Vo veku 78 rokov zomrel podnikateľ Jozef Majský

Vo veku 78 rokov zomrel podnikateľ Jozef Majský

DNES - 21:07Domáce

Vo veku 78 rokov zomrel podnikateľ Jozef Majský.

Muž, ktorý pred nemocnicou kričal a schvaľoval atentát, dostal tri mesiace

Muž, ktorý pred nemocnicou kričal a schvaľoval atentát, dostal tri mesiace

DNES - 19:09Domáce

Na nepodmienečný trest odňatia slobody v trvaní troch mesiacov odsúdil v nedeľu Okresný súd v Banskej Bystrici v tzv. superrýchlom konaní Ivana Č.

Polícia eviduje skoro 50 prípadov schvaľovania trestného činu

Polícia eviduje skoro 50 prípadov schvaľovania trestného činu

DNES - 18:54Domáce

Polícia zatiaľ identifikovala takmer 50 vyjadrení na sociálnych sieťach, z ktorých vyplýva podozrenie z verejného schvaľovania trestného činu alebo jeho páchateľa.

K situácii po atentáte bude zvolaná bezpečnostná rada a parlamentný výbor

K situácii po atentáte bude zvolaná bezpečnostná rada a parlamentný výbor

DNES - 17:44Domáce

Situáciou po atentáte na premiéra Roberta Fica (Smer-SD) sa má v stredu (22. 5.) pred rokovaním vlády zaoberať bezpečnostná rada štátu.

Eštok: Výkon policajtov je navýšený o 30 až 40 percent

Eštok: Výkon policajtov je navýšený o 30 až 40 percent

DNES - 17:38Domáce

Výkon policajtov je po atentáte na premiéra Roberta Fica (Smer-SD) navýšený zhruba o 30 až 40 percent.