• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Nedeľa, 19.5.2024Meniny má Gertrúda
17°Bratislava

Jaroslav Baška zložil spolu s trnavskými poslancami sľub

  • 15:52 09.12.2013
  • TRENČÍN
Jaroslav Baška zložil spolu s trnavskými poslancami sľub

Novozvolený predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) Jaroslav Baška (Smer-SD) na pondelkovom ustanovujúcom zastupiteľstve zložil slávnostný sľub.

Nahradil tak doterajšieho predsedu Pavla Sedláčka (Smer-SD, ĽS-HZDS), ktorý tento post zastával dve funkčné obdobia.

Odporúčame:

V Trenčianskom kraji triumfoval Smer so županom Baškom
'Sľubovali' aj poslanci

Spolu s Baškom zložilo predpísaný sľub aj 45 poslancov krajského zastupiteľstva, z ktorých je väčšina za stranu Smer-SD. TSK čaká podľa Bašku jedno z najnáročnejších období v jeho histórii. Dôvodom je okrem iného aj potreba konsolidovať verejné financie.

Baška sa vo svojom slávnostnom príhovore zaviazal, že bude dodržiavať ústavu a ostatné právne predpisy, ochraňovať záujmy samosprávneho kraja a pri výkone svojej funkcie sa bude riadiť podľa svojho najlepšieho vedomia a svedomia.

Prioritne sa chce venovať rozpočtu. Kraj totiž funguje celý tento rok v rozpočtovom provizóriu, do ktorého sa dostal po prvýkrát. „Bude to adresný, šetrný rozpočet, ktorý bude reagovať na požiadavky kraja v jednotlivých oblastiach a s rezervou na zmeny a výzvy, ktoré nás budú v nasledujúcom období čakať,“ povedal Baška.

Nový predseda kraja sa chce sústrediť aj na oblasť školstva, ktorá by podľa neho mala reflektovať trh práce. Riešiť chce aj stav troch nemocníc, ktoré má kraj v správe.
Baška chce prijať zásadné opatrenia

„Je potrebné prijať zásadné opatrenia. Budeme hľadať dodatočné finančné zdroje a budeme sa snažiť znižovať prevádzkové náklady,“ povedal Baška.

V príhovore tiež sľúbil, že kraj nebude zvyšovať poplatky v sociálnych domovoch. Na zlepšenie stavu samosprávneho kraja chce novozvolený župan využívať najmä eurofondy. V prípade ciest sú podľa neho riešením najmä súvislé opravy jednotlivých úsekov.

V príhovore Baška kritizoval doterajšiu nízku otvorenosť župy a malú informovať obyvateľov o jej činnosti. Zlepšiť to chce aj prostredníctvom opatrenia, keď navrhne zastupiteľstvu, aby súčasťou jednotlivých komisií boli aj odborníci, ktorí nebudú poslancami.

Poslanec Národnej rady Slovenskej republiky Jaroslav Baška zvíťazil hneď v prvom kole volieb, keď mu svoj hlas odovzdalo 53,45 percenta voličov.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Vo veku 78 rokov zomrel podnikateľ Jozef Majský

Vo veku 78 rokov zomrel podnikateľ Jozef Majský

DNES - 21:07Domáce

Vo veku 78 rokov zomrel podnikateľ Jozef Majský.

Muž, ktorý pred nemocnicou kričal a schvaľoval atentát, dostal tri mesiace

Muž, ktorý pred nemocnicou kričal a schvaľoval atentát, dostal tri mesiace

DNES - 19:09Domáce

Na nepodmienečný trest odňatia slobody v trvaní troch mesiacov odsúdil v nedeľu Okresný súd v Banskej Bystrici v tzv. superrýchlom konaní Ivana Č.

Polícia eviduje skoro 50 prípadov schvaľovania trestného činu

Polícia eviduje skoro 50 prípadov schvaľovania trestného činu

DNES - 18:54Domáce

Polícia zatiaľ identifikovala takmer 50 vyjadrení na sociálnych sieťach, z ktorých vyplýva podozrenie z verejného schvaľovania trestného činu alebo jeho páchateľa.

K situácii po atentáte bude zvolaná bezpečnostná rada a parlamentný výbor

K situácii po atentáte bude zvolaná bezpečnostná rada a parlamentný výbor

DNES - 17:44Domáce

Situáciou po atentáte na premiéra Roberta Fica (Smer-SD) sa má v stredu (22. 5.) pred rokovaním vlády zaoberať bezpečnostná rada štátu.

Eštok: Výkon policajtov je navýšený o 30 až 40 percent

Eštok: Výkon policajtov je navýšený o 30 až 40 percent

DNES - 17:38Domáce

Výkon policajtov je po atentáte na premiéra Roberta Fica (Smer-SD) navýšený zhruba o 30 až 40 percent.