Múka v mrazničke? Z tohto dôvodu ju už nebudete odkladať inam
- 20:20 10.01.2024
- Bratislava
Ak skladujete múku v špajze alebo polici, po čase sa v nej môžu vytvoriť hnedé fľaky. O čo ide a prečo je rozumnejšie odkladať múku do mrazničky?
Múka je jedna z najkľúčovejších prísad každej kuchyne. Potrebujeme ju pri pečení aj varení, pričom väčšina z nás ju skladuje v kuchynskej skrinke alebo špajze.
Mnohých možno prekvapí, že lepším miestom pre múku je mraznička. Svoje o tom vie aj používateľka TikToku známa pod prezývkou @tiktokkiddydoc, ktorá na sociálnej sieti zverejnila video so svojou nepríjemnou skúsenosťou.
Ako môžete vidieť, napriek pevne uzatvorenej sklenenej nádobe, v ktorej autorka skladuje múku, v produkte sa vytvorili drobné hnedé škvrny. Majiteľka sa preto obrátila na verejnosť.
„Pripravovala som sa na vianočné pečenie, keď som si v múke všimla hnedé fľaky,“ približuje autorka videa. „Po otvorení viečka som zbadala, že tie veci sa vnútri pohybujú. Čo dopekla to je? Čo sa deje,“ pýta sa pekárka svojho publika.
@tiktokkiddydoc What the hell? #baking #insects ♬ Creepy and simple horror background music(1070744) - howlingindicator
Zrniar čierny – postrach každej kuchyne
Viacerí používatelia v komentároch správne poznamenali, že drobný hmyz v múke je zrniar čierny, ktorý bežne napáda kuchynské police. Vyhovuje mu tmavé a vlhké prostredie, v ktorom sa rýchlo množí.
Kuchársky portál AllRecipes radí odkladať múku do mrazničky, kde nehrozí premnoženie zrniara. „Ak máte v mrazničke voľné miesto, odložte múku do nej, vďaka čomu sa vyhnete skazeniu. Už po štyroch dňoch v mrazničke dochádza k vyhubeniu prípadných škodcov v múke.“
5 spôsobov, ako zefektívniť klimatizáciu v aute. Záleží aj na parkovaní
Tu sú triky, vďaka ktorým budete mať v aute chladnejšie.
Púpavový med je bohatý na vitamíny, takto jednoducho si ho pripravíte aj doma
Každý si dokáže doma hravo a jednoducho pripraviť zdravú a chutnú pochúťku z bežne dostupných púpav.
Filmová a divadelná herečka Zdena Studenková bude mať 70 rokov
Je známa svojim temperamentom a otvorenými názormi. Už viac ako 45 rokov sa radí medzi prvé dámy a stálice slovenskej filmovej a divadelnej scény.
Prečo máte po jedle chuť na sladké?
„Druhý žalúdok“ nie je len mýtus. Odborníci vysvetľujú, prečo sa vám aj napriek pocitu sýtosti vždy po jedle žiada jesť sladké.
Vysielač Konstantynow postavili pred 50 rokmi - bol najvyššou stavbou sveta
Bol najvyššou stavbou sveta. Neskôr ju prekonal len legendárny dubajský mrakodrap Burdž Khalifa, ktorý je dodnes najvyššou budovou na svete.