• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 27.4.2024Meniny má Jaroslav
13°Bratislava

Ako kúpiť perfektné gumáky pre deti? Pozrite si niekoľko užitočných tipov!

  • 16:19 19.12.2023
  • Bratislava
Ako kúpiť perfektné gumáky pre deti? Pozrite si niekoľko užitočných tipov!

Mláky, voda, blato – ktoré dieťa by tomu odolalo? Na bezstarostne strávené chvíle vonku aj počas nepriaznivého počasia sú nevyhnutnou výbavou gumáky. Ako si však poradiť s ich výberom pri kúpe? Na čo sa zamerať a čo neprehliadnuť?

Gumáky by mali zabezpečiť dieťaťu komfort pri nosení a zároveň bezpečný pohyb. Preto je pri výbere detských gumákov potrebné zvážiť niekoľko faktorov, aby ste našli tie správne. Dôležitú úlohu zohráva nielen kvalitný materiál, vhodná veľkosť, ale aj množstvo významných detailov, na ktoré je potrebné pri kúpe myslieť.

Prečo je materiál taký dôležitý?

Najčastejším materiálom pri výrobe gumákov je guma alebo PVC, vďaka čomu je táto obuv odolná voči vode. Pri kúpe by ste si mali všímať aj vnútorný materiál – odolná koža, vzdušný textil, teplý flís či vlna. Možností je veľa, stačí si vybrať, čomu dáte prednosť. Detské gumáky na Eobuv.sk sú tou správnou voľbou, ak hľadáte gumáky z vysokokvalitného materiálu. Nezabúdajte na to, že počas chladnejších daždivých dní sa oplatí vybrať skôr zateplené modely, aby nohy ostali nielen v suchu, ale aj v teple. Riešením sú aj gumáky, do ktorých vložíte teplejšiu odnímateľnú vložku. Vďaka nej si uľahčíte aj samotné čistenie gumákov, na ktoré by ste po kúpe nemali zabúdať. Predídete tak poškodeniu a predĺžite ich používanie. Základným pravidlom je po používaní opláchnuť čistou vodou a pravidelne očistiť od väčších nečistôt.

Ako zvoliť tú správnu veľkosť?

Gumáky by mali mať primeranú veľkosť - nemali by tlačiť, ani byť príliš voľné. Ak si nie ste istí veľkosťou chodidla, radšej to preverte. Ideálne, ak dieťaťu zmeriate dĺžku chodidla tak, že sa postaví na pevnú podložku s papierom a ceruzkou obkreslíte chodidlo. Vzdialenosť medzi pätou a špičkou chodidla je dĺžka chodidla, ku ktorej je potrebné prirátať približne 1 cm. Vďaka tomu budete vedieť určiť, aká je správna veľkosť pri výbere gumákov. Odporúčame porovnať si ešte dĺžku chodidla s veľkostnou tabuľkou uvedenej pri jednotlivých modeloch.

Čo si ešte všímať pri kúpe detských gumákov?

  • Deti pri obúvaní potrebujú jednoduchú manipuláciu s obuvou. Gumáky by mali byť ľahké a ľahko sa aj obúvať.
  • Pri kúpe si všímajte podrážku, jej tvarovanie, ohybnosť aj hrúbku. Podrážka s výraznejším reliéfom sa lepšie prispôsobí klzkému povrchu, umožní bezpečný pohyb a zabráni šmyku.
  • Výška gumákov je podstatná. Nižšie – členkové modely sa hodia na krátku prechádzku do lesa či parku, ale do daždivého počasia a do terénu, kde sa dieťa nevyhne mlákam, sú vhodnejšie modely, ktoré siahajú približne do pol lýtok aj vyššie, čím chránia nohy pred vodou a zašpinením. Ak chcete predísť tomu, aby sa voda dostala dovnútra, zvoľte gumáky so sťahovaním. Patent alebo sťahovacia šnúrka umožnia chrániť chodidlá pred vodou, prípadne neželanými kamienkami alebo blatom v topánke.
  • Na prvý pohľad by sa mohlo zdať, že gumáky sú len funkčná záležitosť, ale nie je to tak. Dizajn zohráva takisto dôležitú úlohu. Na výber nájdete gumáky v rôznych farebných prevedeniach od tmavých až po jasné farebné varianty, ktoré rozjasnia aj to najpochmúrnejšie počasie. Okrem viacerých farebných prevedení si môžete vybrať z pestrej škály vzorov a motívov. U detí sú samozrejme obľúbenými gumáky s rozprávkovými motívmi a ideálne v kombinácii s blikajúcimi efektmi, ktoré sa zvýraznia pri každom kroku.
  • Pri výbere gumákov si všímajte, či obsahujú reflexné prvky pre lepšiu viditeľnosť v tme a šere.
Zdroj: Info,sk/PR, Whitepress
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Aká je budúcnosť fotovoltických panelov?

Aká je budúcnosť fotovoltických panelov?

10:44 24.04.2024Tlačové správy

Fotovoltika je spôsob, ako meniť slnečné žiarenie priamo na elektrickú energiu. Práve tento proces sa stal kľúčovým v boji proti klimatickým zmenám a hľadaniu alternatívnych zdrojov energie.

Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set

Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set

22:33 05.03.2024Tlačové správy

Práca s energiou ľudského tela nie je len ezoterickou špecialitou.

Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite

Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite

12:30 02.02.2024Tlačové správy

Keď vám sklad nefunguje dobre, pripravujete sa o dosť veľa peňazí. V článku sa zameriame na typické situácie, kedy firmám peniaze unikajú, a pozrieme sa, ako sa dajú riešiť.

Správne fungovanie nervovej sústavy: Čo nepodceňovať?

Správne fungovanie nervovej sústavy: Čo nepodceňovať?

9:07 18.01.2024Tlačové správy

Nervová sústava je možno tou vôbec najdôležitejšou časťou nášho tela.

Aké typy kabeliek vám zaručene nesmú chýbať v šatníku?

Aké typy kabeliek vám zaručene nesmú chýbať v šatníku?

15:30 20.12.2023Tlačové správy

V dnešnej dobe nie je šatník kompletný bez niekoľkých štýlových kabeliek, ktoré nielen dopĺňajú váš outfit, ale tiež vám uľahčujú každodenný život.