• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Streda, 15.5.2024Meniny má Žofia, Sofia
23°Bratislava

Ulice Bratislavy opäť rozžiari Vianočná električka

  • 12:16 27.11.2013
  • BRATISLAVA
Ulice Bratislavy opäť rozžiari Vianočná električka

Vianočne vyzdobená historická električka aj tento rok vyrazí do ulíc Bratislavy. Vianočná električka začne premávať v Bratislave na Mikuláša a bezplatne sa ňou budú môcť ľudia voziť do 23. decembra.

Historická vianočná električka bude premávať centrom Bratislavy každý deň od 16:00 do 20:00. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa Dopravného podniku Bratislava Adriana Volfová.

Vianočná električka bude tento rok osvetlená novými LED svetelnými reťazami a vianočnú atmosféru cestovaniu v električke dodajú aj sviatočné koledy. Chýbať nebude ani výzdoba interiéru vozidla, o ktorú sa aj tento rok postarajú šikovné ruky klientov z centra pre ľudí s mentálnym postihnutím Lepší svet.

Súkromný večierok v električke

Dopravný podnik opäť ponúka možnosť vydražiť si Vianočnú električku na súkromný večierok. Dražbu spúšťajú v spolupráci s portálom ludialudom.sk a výťažok z dražby potom poputuje na rekonštrukciu historického trolejbusu Sanos, ktorý obnovujú zamestnanci Dopravného podniku spolu s Klubom historických autobusov.

Cestujúci budú mať tiež možnosť priamo vo Vianočnej električke prispieť na rekonštrukciu historického trolejbusu ľubovoľnou sumou. Elektronická aukcia bude trvať do 23. decembra a viac informácií o podmienkach je na stránke aukcie.ludialudom.sk.

Vianočná električka bude jazdiť denne od 16:00, s posledným odchodom o 20:00 zo zastávky Jesenského pred starou budovou SND, cez Štúrovu na Námestie SNP. Odtiaľ bude pokračovať cez Obchodnú ulicu, Radlinského po Vazovovej smerom na Krížnu a cez Špitálsku.

Pred SND sa bude dať fotiť

Z Námestia SNP bude Vianočná električka pokračovať po Kapucínskej, ďalej cez tunel a odtiaľ sa vráti späť do centra mesta po Nábreží arm. gen. L. Svobodu a cez Mostovú spať na zastávku Jesenského. Vianočná električka jazdu po približne 40-minútovej trase štartuje na zastávke Jesenského každú celú hodinu. Pred starou budovou SND bude električka stáť vždy približne 20 minút, keď si ju cestujúci môžu prezrieť či odfotiť.

Cestujúcich tento rok povozí vianočne vyzdobená električka typu ČKD - Tatra T2, ktorú vyrábali spoločnosti TATRA Smíchov a ČKD Stalingrad od polovice 50. rokov do začiatku 60. rokov 20. storočia. V Bratislave v rokoch 1958 až 1988 jazdilo 67 takýchto električiek. Zvedavcom na otázky o histórii električky počas vianočnej jazdy odpovedia profesionálni sprievodcovia.

Zdroj: SITA
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Šefčovič o atentáte na Fica: Slováci sú dobrí ľudia, toto nie sme my

Šefčovič o atentáte na Fica: Slováci sú dobrí ľudia, toto nie sme my

DNES - 17:53Domáce

Výkonný podpredseda Európskej komisie (EK) Maroš Šefčovič sa pripojil k predstaviteľom inštitúcií EÚ, ktorí odsúdili stredajší pokus o atentát na slovenského premiéra Roberta Fica.

Michal Šimečka je šokovaný a zhrozený streľbou na premiéra

Michal Šimečka je šokovaný a zhrozený streľbou na premiéra

DNES - 17:49Domáce

Podpredseda parlamentu a predseda Progresívneho Slovenska Michal Šimečka je šokovaný a zhrozený streľbou na premiéra Roberta Fica (Smer-SD) po rokovaní vlády v Handlovej.

Šutaj Eštok bude robiť všetko pre to, aby sa útok čo najrýchlejšie vyšetril

Šutaj Eštok bude robiť všetko pre to, aby sa útok čo najrýchlejšie vyšetril

DNES - 17:39Domáce

Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok bude robiť všetko pre to, aby sa útok nielen na predsedu vlády Roberta Fica, ale na celé demokratické zriadenie čo najrýchlejšie podrobne vyšetril.

Prezidentka: Nenávistná rétorika vedie k nenávistným činom

Prezidentka: Nenávistná rétorika vedie k nenávistným činom

DNES - 17:07Domáce

Nenávistná rétorika, ktorej sme v spoločnosti svedkami, vedie k nenávistným činom.

Maroš Žilinka: OČTK vykonajú všetky úkony, aby bol páchateľ spravodlivo potrestaný

Maroš Žilinka: OČTK vykonajú všetky úkony, aby bol páchateľ spravodlivo potrestaný

DNES - 16:29Domáce

Orgány činné v trestnom konaní budú nekompromisne reagovať na streľbu na premiéra Roberta Fica (Smer-SD).