• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Streda, 8.5.2024Meniny má Ingrida
15°Bratislava

Na čom slováci najviac šetria? Experti z Promocodius odhaľujú hlavné trendy

  • 14:36 01.11.2023
  • Bratislava
Na čom slováci najviac šetria? Experti z Promocodius odhaľujú hlavné trendy

Slováci sú známi svojimi úspornými finančnými návykmi. Vždy hľadajú spôsoby, ako ušetriť, od nákupu potravín až po výlety či elektroniku.

Aby sme lepšie pochopili, na čom Slováci najviac šetria, oslovili sme odborníkov zo spoločnosti Promocodius, ktorí majú bohaté skúsenosti so sledovaním a analýzou spotrebiteľských trendov.

Cestovanie a dovolenka

Aj keď Slováci radi cestujú a objavujú nové miesta, vždy sa snažia nájsť spôsoby, ako urobiť cestovanie cenovo dostupným. Využívaním zliav na ubytovanie, letenky a zájazdy môžu cestovatelia ušetriť peniaze a zároveň si zachovať kvalitu svojich dovoleniek. Z výskumu je vidieť, že každý štvrtý slovák pri plánovaní dovolenky hľadá promokódy a zľavy.

Elektronika a technológie

Slováci sú nadšení konzumenti elektroniky, ale sú si vedomí, že tieto nákupy môžu byť finančne nákladné. Naši analytici zistili, že 34% zo všetkých kupujúcich sa snaží hľadať výhodné ponuky a promokódy na mobilné telefóny, notebooky a ďalšie elektro produkty, čo im umožňuje šetriť peniaze.

Bývanie a domácnosť

Náklady na bývanie tvoria väčšinu rozpočtu slovenských domácnosti. Promocodius odporúča využívať zľavy na nábytok, spotrebiče a ďalšie domáce produkty, ktoré môžu výrazne znižovať finančné zaťaženie spojené s bývaním. Pozrite si jednotlivé typy ako ušetriť:

  • Nákup nábytku a spotrebičov so zľavovými kupónmi alebo počas Black Friday
  • Výber kvalitných domácich produktov za nižšie ceny
  • Čerpanie dotácii pri rekonštrukcii domova
  • Analýza Black Friday: Ako Slováci využívajú zliavy

Deň zliav Black Friday je jedným z najviac očakávaných dní v roku pre nakupovanie so zľavami po celom svete. Naši odborníci pravidelne sledujú, ako Slováci využívajú kupony na zlavu Promocodius na maximalizáciu svojich úspor. Z minuloročných analýz vyplýva, že Slováci každým rokom využívajú túto možnosť čoraz viac, v roku 2022 boli tržby v tento zľavový deň o 20% vyššie oproti predošlým rokom. Avšak oproti iným europským krajinám má Slovensko ešte čo doháňať.

Čo nakupovať počas Black Friday?

Veľa ľudí si kladie otázku, čo sa oplatí kúpiť počas Black Friday zliav. Na základe našej analýzy a vyhodnotenia minulých rokov sme dospeli k záveru, že nižšie uvedené produkty vám odporúčame kúpiť počas tohto výnimočného dňa:

  1. Oblečenie a obuv
  2. Krása a kozmetika
  3. Elektronika
  4. Nábytok a domácnosť

"Black Friday predstavuje pre slovenských zákazníkov vynikajúcu príležitosť nakupovať za zlomkovú cenu. Ich vytrvalý záujem o zľavy a akčné ponuky jasne signalizuje, že sa snažia objaviť tie najvýhodnejšie možnosti," - hovorí Olha Melnik, project manager.

Promocodius je online platforma, ktorá ponúka aktuálne kupóny, akcie a zľavy pre tisíce známych a popredných maloobchodníkov. S prevádzkou začala v roku 2016 a momentálne operuje vo viacerých krajinách vrátane Slovenska, Českej republiky, Poľska, Slovenska, Rumunska, Švédska, Dánska, Fínska, Nórska, Španielska, Mexika, Spojených štátov a Turecka.

Zdroj: Info.sk/PR PRNEWS.io
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Aká je budúcnosť fotovoltických panelov?

Aká je budúcnosť fotovoltických panelov?

10:44 24.04.2024Tlačové správy

Fotovoltika je spôsob, ako meniť slnečné žiarenie priamo na elektrickú energiu. Práve tento proces sa stal kľúčovým v boji proti klimatickým zmenám a hľadaniu alternatívnych zdrojov energie.

Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set

Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set

22:33 05.03.2024Tlačové správy

Práca s energiou ľudského tela nie je len ezoterickou špecialitou.

Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite

Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite

12:30 02.02.2024Tlačové správy

Keď vám sklad nefunguje dobre, pripravujete sa o dosť veľa peňazí. V článku sa zameriame na typické situácie, kedy firmám peniaze unikajú, a pozrieme sa, ako sa dajú riešiť.

Správne fungovanie nervovej sústavy: Čo nepodceňovať?

Správne fungovanie nervovej sústavy: Čo nepodceňovať?

9:07 18.01.2024Tlačové správy

Nervová sústava je možno tou vôbec najdôležitejšou časťou nášho tela.

Aké typy kabeliek vám zaručene nesmú chýbať v šatníku?

Aké typy kabeliek vám zaručene nesmú chýbať v šatníku?

15:30 20.12.2023Tlačové správy

V dnešnej dobe nie je šatník kompletný bez niekoľkých štýlových kabeliek, ktoré nielen dopĺňajú váš outfit, ale tiež vám uľahčujú každodenný život.