• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Streda, 8.5.2024Meniny má Ingrida
13°Bratislava

Dokonalé zemiaky v šupke: Kuchárka z Michelinskej reštaurácie prezradila rýchly trik

  • 7:02 28.10.2023
  • Svet
Dokonalé zemiaky v šupke: Kuchárka z Michelinskej reštaurácie prezradila rýchly trik

Expertka na zemiakové pokrmy sa podelila o rýchly návod na prípravu dokonalých zemiakov v šupke.

Zemiaky v šupke sú perfektná príloha a v kombinácii s ďalšími surovinami môžu byť aj chutným hlavným jedlom. Je to lacný a všestranný pokrm, ktorý vás zasýti na celé hodiny. Ich príprava v rúre môže trvať aj viac ako hodinu, no existuje spôsob, ako zo zemiakov urobiť rýchlu večeru či obed za 35 minút.

Aj keď sa môže zdať, že príprava zemiakov v šupke nemôže byť jednoduchšia, podľa kuchárky, ktorá pracovala v michelinskej reštaurácii, existuje predsa len efektívnejší recept, o ktorý sa podelila na sociálnej sieti.

Rýchla a energeticky úsporná príprava zemiakov

Poppy O’Toole na TikToku uviedla, že na prípravu zemiakov v šupke je úplne ideálna teplovzdušná fritéza: "Počúvala som vás a viem, že chcete rýchlejšie, lacnejšie a energeticky úspornejšie recepty, a viem, že mnohí z vás používajú teplovzdušné fritézy, takže tu je môj návod na dokonalé zemiaky v šupke v teplovzdušnej fritéze."

Prvým krokom je zaobstarať si veľké zemiaky. Následne je potrebné ich poprepichovať vidličkou po celej dĺžke a naliať na ne rastlinný olej, ktorý následne do zemiakov vmasírujte. Popppy potom zemiaky vložila do fritézy a posypala ich veľkým množstvom morskej soli.

Zemiaky nechajte v teplovzdušnej fritéze po dobu 20 minút pri teplote 170 stupňov Celzia a potom ich môžete skontrolovať. Následne ich vložte späť na ďalších 15 minút, no zvýšte teplotu na 200 stupňov Celzia.

@poppycooks The only way to make jacket potatoes in your air fryer #airfryer #jacketpotato #bakedpotato #potatoqueen #potatotiktok ♬ Lady - Hear Me Tonight - Modjo

Poppy divákom ukázala konečný výsledok a povedala: "Dohromady to trvá 35 minút dostať tento krásny, lacný, jednoduchý, chutný, chrumkavý, zlatistý, nadýchaný zemiak v šupke na stôl! Je to naozaj dobrý spôsob ich prípravy. Je to jednoduchšie ako použitie rúry." Profesionálka recept zakončila pridaním poriadneho kusu masla do rozkrojených zemiakov.

Úspech zaručí ohrev v mikrovlnnéj rúre

Tento recept si získal desaťtisíce fanúšikov. Niektorí však v komentároch navrhli vlastné tipy, ako napríklad použitie mikrovlnnej rúry pred fritézou. "10 minút v mikrovlnke a potom 10 minút vo fritéze. Zakaždým perfektné zemiaky," uviedla Michelle a jej slová potvrdila aj Sam Hicktonová: "Najprv mikrovlnná rúra, potom fritéza." Bella dodala, že jej dva menšie zemiaky ostali po fritovaní v strede tvrdé ako skala, preto tiež odporúča ohrev v mikrovlnke.

Zdroj: Info.sk, TM, Video: tiktok.com/@poppycooks
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Kedy sa najviac oplatí cestovať do najpopulárnejších európskych destinácií?

Kedy sa najviac oplatí cestovať do najpopulárnejších európskych destinácií?

VČERA - 21:44Zaujímavosti

Leto už tradične patrí dovolenkám, no ak chcete ušetriť, pri cestovaní po Európe sa oplatí zvážiť aj iné, menej štandardné dátumy.

Veterinárka varuje pred touto zložkou v konzervách, môže spôsobiť rakovinu

Veterinárka varuje pred touto zložkou v konzervách, môže spôsobiť rakovinu

VČERA - 20:01Zaujímavosti

Zložka v konzervovanom krmive môže mať za následok rakovinu u zvierat.

​Prečo pivo chutí lepšie chladené? Tento dôvod vás prekvapí

​Prečo pivo chutí lepšie chladené? Tento dôvod vás prekvapí

22:06 06.05.2024Zaujímavosti

Nie je to len o osviežení počas horúcich dní. Pivo v skutočnosti lepšie chutí chladené najmä preto, ako sa alkohol správa pri rôznych teplotách.

Kalkulačka smrti presne odhalí, ako dlho budete žiť. Pred týmto však odborníci varujú

Kalkulačka smrti presne odhalí, ako dlho budete žiť. Pred týmto však odborníci varujú

20:47 05.05.2024Zaujímavosti

Experti varujú pred použitím kalkulačky smrti poháňanej umelou inteligenciou.