• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Pondelok, 20.5.2024Meniny má Bernard
16°Bratislava

Fico predstavil nominácie na členov vlády za Smer-SD

  • 18:06 19.10.2023
  • Bratislava
Fico predstavil nominácie na členov vlády za Smer-SD

Líder Smeru-SD Robert Fico predstavil na sociálnej sieti nominácie svojej strany na ministrov v novej vláde.

Sú nimi Robert Kaliňák (ministerstvo obrany), Ladislav Kamenický (ministerstvo financií), Richard Takáč (ministerstvo pôdohospodárstva), Juraj Blanár (ministerstvo zahraničných vecí), Boris Susko (ministerstvo spravodlivosti) a Jozef Ráž mladší (ministerstvo dopravy).

Za podpredsedu Národnej rady (NR) SR navrhujú Ľuboša Blahu a predsedom poslaneckého klubu Smer-SD má byť Ján Richter.

Ak bude SNS trvať na Huliakovej nominácii, Fico ho navrhne za ministra

Foto: TASR/Dano Veselský

Ak bude SNS trvať na moninácii Rudolfa Huliaka na post ministra životného prostredia, líder Smeru-SD Robert Fico ho po menovaní za premiéra predloží prezidentke Zuzane Čaputovej v rámci oficiálnych nominácií. Uviedol to na sociálnej sieti.

Fico odmietol argumenty prezidentky, pre ktoré Huliaka nechce vymenovať. Ak tak neurobí, Huliak ako poslanec bude môcť po menovaní vlády podľa Fica podať návrh na Ústavný súd (ÚS) SR.

„Ako osoba poverená zostavením vlády nebudem nikdy kádrovať personálne návrhy koaličných partnerov, ani ich vetovať. Budem ich rešpektovať,“ uviedol Fico. Podčiarkol, že podobne ako ostatní nominanti s jednou výnimkou prešiel Huliak demokratickými voľbami. Podotkol, že argumenty hlavy štátu nemajú ústavný charakter.

Ak bude SNS trvať na nominácii Huliaka, Fico očakáva, že po oficiálnom návrhu nominácií mu Prezidentský palác oznámi, že hlava štátu vymenuje vládu bez Huliaka. Predpokladá tiež, že hlava štátu niekoho z nových ministrov dočasne poverí vedením envirorezortu, kým SNS neoznámi nové meno. „Poslanec Huliak bude môcť potom podať návrh na Ústavný súd SR, ktorý rozhodne, či jeho nevymenovanie bolo v súlade s Ústavou SR,“ dodal. Fico pripomenul, že urobí maximum, aby neexistovali prekážky na vymenovanie novej vlády v stredu 25. októbra.

Čo sa nezmestilo na tlačovku XIX. - o zostavovaní vlády, oficiálnych nomináciach Smeru, vojne v Izraeli a saponáte na umývanie riadu

Čo sa nezmestilo na tlačovku XIX. - o zostavovaní vlády, oficiálnych nomináciách Smeru, vojne v Izraeli a saponáte na umývanie riadu

Uverejnil používateľ Robert Fico Štvrtok 19. októbra 2023

Prezidentka vo štvrtok informovala, že Huliaka za šéfa envirorezortu nevymenuje. Požiadala Fica o doručenie nového návrhu kandidáta na ministra. Hlava štátu je presvedčená, že na rozdiel od ďalších nominantov v prípade Huliaka existujú ústavno-právne dôvody v takej intenzite, že nemôže zastávať post ministra životného prostredia.

SNS reagovala stanoviskom, v ktorom trvá na nominácii Huliaka. Vyzvala prezidentku, aby rešpektovala výsledky volieb a neprekračovala svoje kompetencie.

Zdroj: Info.sk, TASR, Video: facebook.com/robertficosk
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Vo veku 78 rokov zomrel podnikateľ Jozef Majský

Vo veku 78 rokov zomrel podnikateľ Jozef Majský

VČERA - 21:07Domáce

Vo veku 78 rokov zomrel podnikateľ Jozef Majský.

Muž, ktorý pred nemocnicou kričal a schvaľoval atentát, dostal tri mesiace

Muž, ktorý pred nemocnicou kričal a schvaľoval atentát, dostal tri mesiace

VČERA - 19:09Domáce

Na nepodmienečný trest odňatia slobody v trvaní troch mesiacov odsúdil v nedeľu Okresný súd v Banskej Bystrici v tzv. superrýchlom konaní Ivana Č.

Polícia eviduje skoro 50 prípadov schvaľovania trestného činu

Polícia eviduje skoro 50 prípadov schvaľovania trestného činu

VČERA - 18:54Domáce

Polícia zatiaľ identifikovala takmer 50 vyjadrení na sociálnych sieťach, z ktorých vyplýva podozrenie z verejného schvaľovania trestného činu alebo jeho páchateľa.

K situácii po atentáte bude zvolaná bezpečnostná rada a parlamentný výbor

K situácii po atentáte bude zvolaná bezpečnostná rada a parlamentný výbor

VČERA - 17:44Domáce

Situáciou po atentáte na premiéra Roberta Fica (Smer-SD) sa má v stredu (22. 5.) pred rokovaním vlády zaoberať bezpečnostná rada štátu.

Eštok: Výkon policajtov je navýšený o 30 až 40 percent

Eštok: Výkon policajtov je navýšený o 30 až 40 percent

VČERA - 17:38Domáce

Výkon policajtov je po atentáte na premiéra Roberta Fica (Smer-SD) navýšený zhruba o 30 až 40 percent.