• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Streda, 15.5.2024Meniny má Žofia, Sofia
10°Bratislava

Smrteľná nehoda: Jedna osoba zraneniam na mieste podľahla, D2 je uzavretá

  • 8:29 18.08.2023
  • Bratislava
Smrteľná nehoda: Jedna osoba zraneniam na mieste podľahla, D2 je uzavretá

Na diaľnici D2 došlo k vážnej dopravnej nehode.

Diaľnica D2 v smere do Českej republiky je po rannej dopravnej nehode sprejazdnená v jednom jazdnom pruhu. TASR o tom informovala bratislavská krajská policajná hovorkyňa Jana Šimunková. Nehoda si vyžiadala jedno úmrtie a štyroch zranených.

Podľa doposiaľ zistených informácií mal vodič auta naraziť do zadnej časti pred ním idúceho nákladného vozidla. Auto následne skončilo v priekope. "Vodič osobného vozidla zraneniam na mieste podľahol a ďalšie štyri spolucestujúce osoby boli so zraneniami prevezené do nemocnice," priblížila Šimunková. Dychová skúška u vodiča nákladného vozidla bola negatívna.

K dopravnej nehode letel aj záchranársky vrtuľník z bratislavskej základne. „Pri zrážke osobného motorového vozidla, v ktorom sa viezlo päť osôb, s kamiónom utrpel vodič devastačné poranenia, ktorým na mieste podľahol,“ uviedla hovorkyňa leteckých záchranárov Zuzana Hopjaková.

Pred malou chvíľou sa vrátil záchranársky vrtuľník späť na svoju základňu v Bratislave. Ráno bola posádka privolaná k dopravnej nehode, ktorá sa stala na diaľnici D2 pri obci Kúty. Pri zrážke osobného motorového vozidla, v ktorom sa viezlo päť osôb, s kamiónom, utrpel, žiaľ, vodič devastačné poranenia, ktorým na mieste podľahol. Druhá osoba, spolujazdkyňa (40) utrpela vážne poranenia viacerých častí tela. Lekár jej na mieste poskytol neodkladnú zdravotnú starostlivosť a po preložení na palubu bola pri vedomí, s vážnymi poraneniami letecky prevezená do UNB Kramáre. Tri maloleté osoby ostali v starostlivosti pozemných záchranárov. Blíži sa víkend a s ním spojená hustá premávka... buďte na cestách opatrní

Uverejnil používateľ Air - Transport Europe, letecká záchranná služba Piatok 18. augusta 2023

Ako doplnila, druhá osoba, 40-ročná spolujazdkyňa, utrpela vážne poranenia viacerých častí tela. „Lekár jej na mieste poskytol predlekársku zdravotnú starostlivosť a po preložení na palubu bola pri vedomí s vážnymi poraneniami letecky prevezená do Univerzitnej nemocnice Bratislava Kramáre. Tri maloleté osoby ostali v starostlivosti pozemných záchranárov,“ informovala Hopjaková.

Foto: facebook.com/KRPZBA

Vyšetrovanie nehody si prevzala vyšetrovateľka zo Senice a začala vo veci trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví z nedbanlivosti, s následkom ťažkej ujmy. Polícia zároveň uviedla, že vodič kamiónu ihneď po náraze zalarmoval všetky záchranné zložky, avšak ani jeden z okoloidúcich vodičov nezastavil a ani iným spôsobom nepomohol. „To ani vtedy, keď na kraji cesty čakalo na pomoc jedno zo zranených detí,“ dodali policajti.

Zdroj: Info.sk, KR PZ BA, TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Útok v reedukačnom centre: Dievčatá sa pokúsili uškrtiť vychovávateľku

Útok v reedukačnom centre: Dievčatá sa pokúsili uškrtiť vychovávateľku

VČERA - 21:29Domáce

Tínedžerky brutálne napadli vychovávateľku.

Z trhu sťahujú šalát, našli v ňom cudzí predmet

Z trhu sťahujú šalát, našli v ňom cudzí predmet

VČERA - 20:35Domáce

Zákazníci by si mali skontrolovať, či uvedený šalát nemajú doma.

SHMÚ varuje pred mrazom vo viacerých krajoch

SHMÚ varuje pred mrazom vo viacerých krajoch

VČERA - 18:26Domáce

Mráz môže poškodiť vegetáciu nižšieho vzrastu.

SNS chce na koaličnej rade hovoriť aj o budúcom fungovaní koalície

SNS chce na koaličnej rade hovoriť aj o budúcom fungovaní koalície

VČERA - 17:04Domáce

Slovenská národná strana požiadala o zvolanie koaličnej rady, chce hovoriť aj o ďalšom fungovaní vládnej koalície po odchode Petra Pellegriniho (Hlas-SD) do Prezidentského paláca.

Kosová reagovala na kandidatúru Štefana Harabina na člena Súdnej rady

Kosová reagovala na kandidatúru Štefana Harabina na člena Súdnej rady

VČERA - 16:47Domáce

Podľa novozvolenej predsedníčky Súdnej rady SR Marcely Kosovej je to kompetencia parlamentu, koho im dajú.