• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 27.7.2024Meniny má Božena
18°Bratislava

Viete, čo je to protiprúd? Povieme vám, ako funguje a prečo by ste ho mali mať

  • 20:15 24.07.2023
  • Bratislava
Viete, čo je to protiprúd? Povieme vám, ako funguje a prečo by ste ho mali mať

Keď počujete slovo protiprúd, možno sa vám vybaví niečo, čo súvisí s elektrinou. Avšak aj keď ide o elektrické zariadenie, protiprúd v bazéne je niečo úplne iné. Čo to je? Zistite to v tomto článku.

Bazén, v ktorom voda nestojí na mieste

Protiprúd je zariadenie, ktoré vytvára umelý prúd vody v bazéne. Vďaka tomu vás voda v bazéne unáša určitým smerom. Protiprúd si môžete zaobstarať aj do vlastného záhradného bazéna.

Ako protiprúd funguje?

Protiprúd pracuje s vodou z bazéna – poháňa ju cez čerpadlo a potom ju vypúšťa do stredu bazéna pomocou výkonnej trysky. Týmto spôsobom môžete v bazéne vytvoriť pomerne silný prúd vody.

Prečo si zaobstarať protiprúd?

Vytrvalostné plávanie v malom bazéne

Hlavnou výhodou protiprúdu v domácnosti je, že aj v malom bazéne môžete plávať dlhé vzdialenosti jedným smerom. Keďže protiprúd vás udrží na mieste, môžete preplávať stovky metrov bez toho, aby ste sa museli otáčať alebo plávať dookola. Ide teda o vaše pohodlie a možnosť naplno využiť aj menší bazén.

Intenzívny tréning proti prúdu

Ak si chcete zlepšiť kondíciu alebo posilniť svaly, protiprúd môžete využiť nie na plávanie na mieste, ale na prekonávanie odporu. Dokážete prekonať silu protiprúdu a preplávať najsilnejším prúdom vody až k samotnému zariadeniu?

Zábava na celý deň

Najmä deti sa môžu pri protiprúde zabaviť na celé hodiny. Môžu vymyslieť nespočetné množstvo spôsobov, ako ho v bazéne využiť, a nemusí to byť len plávanie. Aj jazda na nafukovacích podložkách dostáva vďaka protiprúdu nový rozmer.

Prečo nie, ak môžete?

Protiprúd nepatrí medzi najlacnejšie zariadenia. Aj to je pre niekoho dôvod, aby si ho zaobstaral. Jednoducho ukážete sebe a svojim susedom, že to dokážete. Protiprúdy sú zvyčajne súčasťou luxusnejších bazénov. Každý na prvý pohľad spozná, že ste na zariadení nešetrili.

Navyše, najmä pri obstarávaní nového bazéna platí, že čo neurobíte teraz, ťažko neskôr doháňate. Ak si to teda môžete dovoliť, je naozaj lepšie zaobstarať si protiprúd hneď (a možno ho nevyužiť), ako sa ho snažiť nainštalovať o niekoľko mesiacov alebo rokov neskôr.

Zdroj: Info,sk/PR, eVisions
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Ako zvládnuť problémy s močovým mechúrom pomocou čistej intermitentnej katetrizácie

Ako zvládnuť problémy s močovým mechúrom pomocou čistej intermitentnej katetrizácie

13:42 02.07.2024Tlačové správy

Močový mechúr, rovnako jako iné orgány v tele človeka môžu postihnúť rôzne komplikácie.

Tenisky k šatám - ako aktualizovať svoj každodenný outfit

Tenisky k šatám - ako aktualizovať svoj každodenný outfit

13:31 02.07.2024Tlačové správy

Chcete si obliecť šaty? Asi nikoho netreba presviedčať, že je to ideálna voľba na jar a leto.

Ako doma zabaviť dieťa počas prázdnin?

Ako doma zabaviť dieťa počas prázdnin?

10:51 26.06.2024Tlačové správy

Prázdniny sú pre deti časom oddychu a zábavy, no pre rodičov môžu predstavovať výzvu, ako zabezpečiť, aby ich deti mali zmysluplné a aktívne trávenie voľného času.

Ako dôkladne umyť auto? Interiér aj exteriér

Ako dôkladne umyť auto? Interiér aj exteriér

13:24 24.06.2024Tlačové správy

Dôležitou témou pri kúpe auta by malo byť aj to, ako sa oň budete starať. Pravidelné čistenie môže znížiť alebo naopak zvýšiť konečnú cenu vozidla, ak ho budete chcieť po čase predať.

Ako na bezpečnú jazdu v aute: Návod pre začiatočníkov

Ako na bezpečnú jazdu v aute: Návod pre začiatočníkov

16:55 24.05.2024Tlačové správy

Pri jazde autom je bezpečnosť vždy na prvom mieste. Bez ohľadu na to, či ste práve získali vodičský preukaz, alebo už niekoľko rokov jazdíte.