• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Nedeľa, 19.5.2024Meniny má Gertrúda
15°Bratislava

Toto vidia zomierajúci ľudia pár týždňov pred smrťou. Zdravotná sestra prezradila zážitky z hospicu

  • 15:11 20.05.2023
  • Los Angeles
Toto vidia zomierajúci ľudia pár týždňov pred smrťou. Zdravotná sestra prezradila zážitky z hospicu

Zdravotná sestra, ktorá pracuje v hospici prezradila, čo klienti najčastejšie videli pred smrťou.

To, čo uvidíme na smrteľnej posteli ostane záhadou, kým sa nepoberieme na onen svet, no jedna pracovníčka hospicu má približnú predstavu, čo by to mohlo byť. Podľa Julie McFaddenovej ľudia v posledných týždňoch života často vidia zosnulých blízkych či domáce zvieratá, ktoré im dodávajú odvahu opustiť tento svet.

McFaddenová z Los Angeles v Kalifornii sa stará o nevyliečiteľne chorých pacientov na sklonku ich života a zabezpečuje im pohodlie v mesiacoch pred ich smrťou. Pracovala v hospici viac ako päť rokov a teraz na TikToku uverejňuje to, čo sa podľa svojich slov naučila o smrti a umieraní.

Zdravotníčka uviedla, že väčšina jej pacientov zažila zjavenia príbuzných, ktorí ich upokojovali slovami, ako napríklad: "Čoskoro si po teba prídeme" alebo "Neboj sa, pomôžeme ti". Umierajúci pacienti videli zosnulých priateľov, rodinu a domáce zvieratá tak často, že túto informáciu zahrnuli do brožúr, ktoré dostávajú pacienti a ich príbuzní, aby pochopili, čo sa deje. McFaddenová však dodala, že zdravotníci nevedia, prečo sa to deje a nevedia to ani vysvetliť.

Tieto zjavenia sa podľa nej zvyčajne objavujú mesiac pred smrťou pacienta a môžu sa vyskytovať buď v snoch, alebo ich človek môže vidieť v miestnosti. McFaddenová hovorí, že pacienti sa často pýtajú: "Vidíte to, čo vidím ja?". No pacienti sa zvyčajne neboja týchto zjavení a návštevy zosnulých blízkych ich skôr upokojujú.

McFaddenová si nemyslí, že ide o halucinácie, aj keď aj tie pacienti príležitostne zažívajú. Podľa nej sú totiž pacienti pri týchto zjaveniach zvyčajne bdelí, nie sú dezorientovaní a sú pri zmysloch."Nie je to tak, že by hovorili množstvo bláznivých vecí, ktoré nedávajú zmysel," dodala McFaddenová. "Zvyčajne sú funkční a logickí a pýtajú sa ma: Prečo vidím svoju mŕtvu mamu, vy ju vidíte?"

McFaddenová vo videách ubezpečuje všetkých hriešnikov, že nikdy nevidela žiadne znamenia, že umierajúci ľudia "idú do pekla, k démonom, do ohňa, do ničoho podobného". V jednom videu tvrdí, že raz mala víziu niečoho, čo by považovala za anjela, ktorý stál nad posteľou umierajúcej pacientky.

@hospicenursejulie #stitch with @ericaponcedeleon phenomena at the end of life. Visioning at the end of life. #angels #hospicenursejulie #hospice #learnontiktok ♬ original sound - Hospice nurse Julie
Zdroj: Info.sk, TM, mirror.co.uk, Video: tiktok.com/@hospicenursejulie
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Pred 50 rokmi predstavil Ernő Rubik slávny hlavolam, Rubikovu kocku

Pred 50 rokmi predstavil Ernő Rubik slávny hlavolam, Rubikovu kocku

DNES - 5:45Zaujímavosti

Bola najpredávanejšou hračkou v dejinách ľudstva.

5 spôsobov, ako zefektívniť klimatizáciu v aute. Záleží aj na parkovaní

5 spôsobov, ako zefektívniť klimatizáciu v aute. Záleží aj na parkovaní

VČERA - 20:15Zaujímavosti

Tu sú triky, vďaka ktorým budete mať v aute chladnejšie.

Púpavový med je bohatý na vitamíny, takto jednoducho si ho pripravíte aj doma

Púpavový med je bohatý na vitamíny, takto jednoducho si ho pripravíte aj doma

VČERA - 19:22Zaujímavosti

Každý si dokáže doma hravo a jednoducho pripraviť zdravú a chutnú pochúťku z bežne dostupných púpav.

Filmová a divadelná herečka Zdena Studenková bude mať 70 rokov

Filmová a divadelná herečka Zdena Studenková bude mať 70 rokov

VČERA - 10:22Zaujímavosti

Je známa svojim temperamentom a otvorenými názormi. Už viac ako 45 rokov sa radí medzi prvé dámy a stálice slovenskej filmovej a divadelnej scény.