• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 26.4.2024Meniny má Jaroslava
Bratislava

Ryan Giggs predĺžil s Manchestrom zmluvu, odohrá 1000. zápas

  • 13:36 01.03.2013
Ryan Giggs predĺžil s Manchestrom zmluvu, odohrá 1000. zápas

Giggs predĺžil s United aj zmluvu

Žijúca legenda Manchestru United sa dohodla aj na predĺžení zmluvy s Manchestrom United a tým aj kariéry o ďalší rok do júna 2014. Ak ju nezničiteľný 39-ročný Walesan dodrží, absolvuje už svoju 24. sezónu v prvom tíme Manchestru United. V piatok potvrdil podpis kontraktu jeho zamestnávateľ.

"Dá sa vôbec povedať o Ryanovi niečo, čo ešte nik nevyslovil? Báječný hráč a výnimočný človek. Ryan je príkladom pre nás všetkých. Má v sebe úžasnú futbalovú iskru, radosť sa na neho pozerať. Akoby každý týždeň prekonával nejaký rekord. V modernom futbale je jeho 23 ligových rokov niečo, nad čím zostáva rozum stáť," povedal tréner Manchestru United Alex Ferguson.

Ryan Giggs podpísal prvú profesionálnu zmluvu s United v roku 1990, v drese "červených diablov" debutoval 2. marca 1991. Za klub nastúpil na 931 zápasov a strelil 168 gólov. "Cítim sa dobre, futbal ma baví viac ako kedykoľvek predtým a čo je najdôležitejšie, mám pocit, že ešte môžem tímu pomôcť," komentoval podpis zmluvy Giggs. LONDÝN 1. marca (WEBNOVINY) - Futbalový veterán Ryan Giggs má na dosah ďalší významný míľnik vo svojej bohatej kariére.

Tridsaťdeväťročného Walesana čaká počas nadchádzajúceho víkendu jubilejný tisíci zápas na seniorskej úrovni.

Jeho klubový zamestnávateľ Manchester United nastúpi v sobotu doma proti Norwichu City a očakáva sa, že Giggs zasiahne do tohto súboja Premier League.
999. zápas oslávil gólom

V predchádzajúcom ligovom dueli oslávil krídelník svoje 999. stretnutie gólom do siete Queens Park Rangers a pomohol "červeným diablom" k udržaniu vedúcej pozície. Pred mestským rivalom City majú po 27 kolách už 12-bodový náskok.

V prípade, že mužstvo z Old Traffordu získa ligový primát, bude to pre Giggsa už 13. titul v tejto súťaži v drese Manchestru United a potvrdí postavenie najlepšieho v histórii anglického futbalu.

Technicky disponovaný ofenzívny stredopoliar má na konte aj dva celkové triumfy v Lige majstrov, štyri trofeje z FA Cupu a tri prvenstvá v Ligovom pohári (Carling Cup). Ryan Giggs pôsobí na Old Trafforde už úctyhodných 22 rokov.

"Je to neuveriteľný futbalista," pochválil klubového spoluhráča Brazílčan Rafael da Silva.

"V každom zápase pracuje nesmierne poctivo a zodpovedne, dáva góly, pripravuje ich spoluhráčom, už je to nudné. To isté sa dá o ňom povedať aj v tréningovom procese. On je proste fantastický a určite najlepší futbalista, s akým som kedy hral. Jeho prínos pre mužstvo je obrovský. Má skúsenosti, prehľad a keď sa cítite zle, príde a pomôže vám, najmä keď ide o mladých hráčov," nešetril chválou brazílsky obranca.


Má vynikajúcu formu

Napriek na profesionálneho futbalistu pokročilému veku má Ryan Giggs vynikajúcu formu, v ostatných piatich súťažných stretnutiach skóroval trikrát a aj keď už často neabsolvuje celý zápas, pravidelne sa objavuje v zostave 19-násobného anglického šampióna.

Bývalý reprezentant Walesu pôsobí v najvyššej anglickej súťaži nepretržite už 23 sezón a bude v kolotoči Premier League aj v budúcom ročníku. Giggs totiž predĺžil zmluvu s Manchestrom United do júna 2014, o čom informoval klub len deň pred spomenutým stretnutím s Norwichom.

"Myslím si, že neexistuje superlatív, ktorým by ho niekto neoznačil. Jeho odkaz je stále živý. Ryan je skvelý futbalista a výnimočná osobnosť," vyhlásil kouč najúspešnejšieho anglického tímu v histórii Sir Alex Ferguson, ktorý sedí na lavičke Manchestru United od roku 1986.

Giggs minulý rok prezradil recept na svoje futbalové úspechy. "Veľmi mi pomáha joga. Každý deň som vďaka nej schopný trénovať úplne naplno," uviedol rodák z Cardiffu pre taliansky denník La Gazetta dello Sport a dodal: "Keď som bol mladší, nechýbala mi rýchlosť. Teraz už nie som taký rýchly, musel som trochu zmeniť svoj herný štýl a na ihrisku využívam skúsenosti a inteligenciu. Nie je to náročné, ide mi to akosi prirodzene."

Ryan Giggs má na konte 931 zápasov za United, ďalších 64 absolvoval v drese waleskej reprezentácie a štyri za britský olympijský výber na minuloročných OH v Londýne.
Zdroj: SITA
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.