• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 28.3.2024Meniny má Soňa
Bratislava

Vo filme The Amazing Spider-Man 2 si zahrá oscarový Cooper

  • 19:53 28.02.2013
  • BRATISLAVA
Vo filme The Amazing Spider-Man 2 si zahrá oscarový Cooper

Vo filme The Amazing Spider-Man 2 si zahrá aj 61-ročný Chris Cooper.

Herec, ktorý dostal za výkon v dráme Adaptácia (2002) Oscara aj Zlatý glóbus, v snímke stvárni postavu Normana Osborna. Toho si vo filmovej verzii Spider-Mana z roku 2002 zahral Willem Dafoe.

Cooper je už treťou osobnosťou s Oscarom na konte, ktorý sa v pripravovanej snímke objaví. Ďalšími dvoma sú herečka Sally Field a herec Jamie Foxx.

Petra Parkera alias pavúčieho muža opäť stvárni Andrew Garfield a na plátno sa vráti aj jeho školská láska Gwen Stacy v podaní krásnej a talentovanej Emmy Stone. Ďalšiu ženu superhrdinovho života Mary Jane Watson si zahrá Shailene Woodley a v snímke sa objavia aj Dane DeHaan, Paul Giamatti či Martin Sheen.

"V druhom Amazing Spider-Manovi má Peter Parker veľmi zaneprázdnený život. Napĺňa ho boj so zloduchmi a trávenie času s Gwen - človekom, ktorého miluje, a už sa nevie dočkať konca strednej školy. Peter nezabudol na sľub, ktorý dal Gweninmu otcovi - že ju bude ochraňovať tým, že nebude s ňou. Ten však jednoducho nedokáže splniť. Veci sa zmenia, keď príde na scénu nový zloduch Electro (Foxx), vráti sa starý priateľ Harry Osborn a Peter odhalí nové stopy svojej minulosti," načrtlo zápletku filmové štúdio Columbia Pictures.

Druhého Amazing Spider-Mana režíruje Mark Webb, ktorý režíroval aj predchádzajúcu snímku série Amazing Spider-Man (2012) a tiež romantickú komédiu 500 dní so Summer (2009). Film nedávno začali nakrúcať v New Yorku. Americká premiéra je naplánovaná na 2. mája 2014.

Trilógia Amazing Spider-Man je rebootom série o Spider-Manovi z rokov 2002, 2004 a 2007. V nej pavúčieho muža stvárnil Tobey Maguire a jeho partnerku Mary Jane si zahrala Kirsten Dunst. Nová séria sa vracia k zrodu superhrdinu a ukazuje, ako pohryznutie geneticky modifikovaným pavúkom zmení schopnosti tínedžera Petra Parkera. Ako uviedli tvorcovia, trilógia sa sústredí na to, ako príbeh obľúbeného hrdinu ovplyvnilo zmiznutie jeho rodičov. Informácie pochádzajú z webovej stránky huffingtonpost.com a archívu agentúry SITA.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Slávna americká speváčka Diana Rossová oslavuje 80. narodeniny

Slávna americká speváčka Diana Rossová oslavuje 80. narodeniny

8:05 26.03.2024Kultúra

Slávna americká speváčka Diana Rossová oslávi dnes (26. marca) 80. narodeniny.

Pred 100 rokmi sa narodila slovenská herecká legenda Jozef Kroner

Pred 100 rokmi sa narodila slovenská herecká legenda Jozef Kroner

6:18 20.03.2024Kultúra

Slovenská herecká legenda by dnes slávila sté narodeniny.

Národné divadlo Košice prvýkrát uvedie operu Macbeth

Národné divadlo Košice prvýkrát uvedie operu Macbeth

18:14 13.03.2024Kultúra

Národné divadlo Košice (NDKE) prvýkrát uvedie operu Giuseppe Verdiho Macbeth.

Oscary 2024: Al Pacino vysvetlil nepríjemné vyhlásenie najlepšieho filmu

Oscary 2024: Al Pacino vysvetlil nepríjemné vyhlásenie najlepšieho filmu

6:14 13.03.2024Kultúra

Americký herec Al Pacino vysvetlil, prečo na nedeľňajšom odovzdávaní filmových cien Oscar neprečítal názvy všetkých desiatich filmov nominovaných v kategórii najlepší film.

Zomrel spevák známy vďaka piesni Hungry Eyes

Zomrel spevák známy vďaka piesni Hungry Eyes

15:47 12.03.2024Kultúra

Vo veku 74 rokov zomrel americký spevák a skladateľ Eric Carmen známy vďaka piesni All By Myself či skladbe Hungry Eyes, ktorá bola použitá vo filme Hriešny tanec.