• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 27.7.2024Meniny má Božena
29°Bratislava

Najlepšie pleťové masky pre všetky príležitosti

  • 6:01 30.10.2021
  • Bratislava
Najlepšie pleťové masky pre všetky príležitosti

Kozmetické masky sú známe už od starovekého Egypta. Kleopatra, aby jej tvár získala sviežosť zachovala si mladosť a zlepšila tón, pravidelne používala masky zo zlata, medu, oslieho mlieka, kaolínu, aloe a liečivého bahna.

Kráľovná Mária Antoinetta používala na obnovu pokožky, omladenie a stiahnutie pórov masku vyrobenú podľa vlastného receptu z práškového mlieka, citrónu a vajec. Počas viktoriánskej éry v Európe bolo zvykom pridávať do tvárových masiek med alebo olivový olej na rozjasnenie pokožky.

Maska na tvár vám umožní rýchlo vyriešiť jeden alebo viac problémov naraz: vyčistiť, zvlhčiť, upokojiť a vyživiť, odstrániť mastný lesk, stiahnuť póry, ochladiť a odstrániť opuchy a vrásky. V porovnaní s výrobkami dennej starostlivosti majú pleťové masky bohatšie zloženie. Stačí ich použiť dva až trikrát týždenne, v závislosti od typu pokožky.

Druhy masiek na tvár:

  • Gélové – vhodné na mastnú, zmiešanú a problematickú pleť. Sú ľahké a neupchávajú póry, a preto je lepšie ich používať v lete.

  • Krémové – sú dobrou voľbou pre tých, ktorí majú suchú pokožku. Obsahujú zvlhčujúce a vyživujúce zložky, ktoré podporujú lipidovú bariéru pokožky.

  • Alginátové – sú vhodnejšie pre unavenú, dehydratovanú alebo starnúcu pokožku.

  • Kolagénové – aktívne eliminujú vrásky a hĺbkovo zvlhčujú pokožku.

Najlepšie pleťové masky pre všetky príležitosti

Tata Harper Resurfacing Mask

Populárna exfoliačná maska ​​Tata Harper dodáva unavenej a matnej pleti žiarivosť a rovnomerný tón. Pokožka vás poteší jasným, sviežim, žiarivým vzhľadom a príjemným zamatom.

Herbivore Blue Tansy Fruit Enzyme Resurfacing Clarity Mask

Táto gélová maska ​​na tvár si získala popularitu vďaka svojim čistiacim vlastnostiam a osviežujúcej textúre podobnej želé. Obsahuje bielu vŕbovú kôru a ovocné enzýmy, ktoré jemne odlupujú, vyhladzujú a obnovujú povrch pokožky. Výrobok je vhodný na znečistené póry, začervenanie a akné.

Peter Thomas Roth Pumpkin Enzyme Mask

Ak hľadáte účinnú masku pre žiarivú pleť, skúste Peter Thomas Peeling. Zloženie s tekvicovými enzýmami posilňuje pokožku, dodáva zamat a prirodzený jas.

Summer Fridays Jet Lag Mask

Táto hydratačná maska ​​od Summer Friday je dokonalým riešením pre suchú, dehydratovanú pokožku a nepostrádateľným pomocníkom pre vašu tvár v strese. Krémová receptúra ​​vyživuje každú bunku vlhkosťou, jemne exfoliuje a dodáva pokožke svieži vzhľad v priebehu niekoľkých minút.

Aztec Secret Indian Healing Clay

Ak vaše upchaté póry potrebujú hlbokú detoxikáciu, môže vám pomôcť táto indická liečivá hlina. Výrobok sa dokonale vyrovná s hĺbkovým čistením pokožky a viditeľne odstráni prebytočný mastný lesk. Zmiešajte požadované množstvo ílu s vodou alebo ešte lepšie jablčným octom a rovnomerne naneste na tvár.

Zdroj: Info.sk/PR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Ako zvládnuť problémy s močovým mechúrom pomocou čistej intermitentnej katetrizácie

Ako zvládnuť problémy s močovým mechúrom pomocou čistej intermitentnej katetrizácie

13:42 02.07.2024Tlačové správy

Močový mechúr, rovnako jako iné orgány v tele človeka môžu postihnúť rôzne komplikácie.

Tenisky k šatám - ako aktualizovať svoj každodenný outfit

Tenisky k šatám - ako aktualizovať svoj každodenný outfit

13:31 02.07.2024Tlačové správy

Chcete si obliecť šaty? Asi nikoho netreba presviedčať, že je to ideálna voľba na jar a leto.

Ako doma zabaviť dieťa počas prázdnin?

Ako doma zabaviť dieťa počas prázdnin?

10:51 26.06.2024Tlačové správy

Prázdniny sú pre deti časom oddychu a zábavy, no pre rodičov môžu predstavovať výzvu, ako zabezpečiť, aby ich deti mali zmysluplné a aktívne trávenie voľného času.

Ako dôkladne umyť auto? Interiér aj exteriér

Ako dôkladne umyť auto? Interiér aj exteriér

13:24 24.06.2024Tlačové správy

Dôležitou témou pri kúpe auta by malo byť aj to, ako sa oň budete starať. Pravidelné čistenie môže znížiť alebo naopak zvýšiť konečnú cenu vozidla, ak ho budete chcieť po čase predať.

Ako na bezpečnú jazdu v aute: Návod pre začiatočníkov

Ako na bezpečnú jazdu v aute: Návod pre začiatočníkov

16:55 24.05.2024Tlačové správy

Pri jazde autom je bezpečnosť vždy na prvom mieste. Bez ohľadu na to, či ste práve získali vodičský preukaz, alebo už niekoľko rokov jazdíte.