• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 27.7.2024Meniny má Božena
18°Bratislava

Inovatívne riešenia v skladoch pre rok 2021

  • 20:30 28.10.2021
  • Bratislava
Inovatívne riešenia v skladoch pre rok 2021

Technológie hýbu svetom, o tom niet pochýb. Inovácie zavádzajú do svojho podnikania rôzne spoločnosti, a inak tomu nie je ani v logistickom priemysle. Pandémia koronavírusu ešte viac podnietila prijímanie riešení, ktoré sú potrebné na efektívne fungovanie v skladoch. Aké inovatívne riešenia si môžeme v roku 2021 v skladoch všimnúť?

1. Automatizácia a robotika

Použitie automatizácie a robotiky nie je samo o sebe novinkou. Rôzne priemyselné odvetvia už využívajú oboje vo väčšej či menšej miere. Tento trend však až donedávna nebol v skladovom priemysle taký populárny. V dôsledku koronavírusu sa však automatizácia a robotika dostala aj do tohto odvetvia skôr, než sa predpokladalo.

V kombinácii so zamestnancami môže automatizácia a robotika dramaticky zvýšiť efektivitu zariadení a znížiť náklady na prácu. Veľké distribučné spoločnosti už investovali milióny do rozšírenia svojich centier plnenia a efektívnosti dodávok. Roboty majú kapacitu zvládnuť tisíce objednávok a milióny objektov týždenne.

2. Obnoviteľné zdroje energie

Sklady spotrebovávajú veľké množstvo energie, obzvlášť ak sa v nich nachádzajú chladiarenské zariadenia. Mnohé sklady tak volia inštaláciu moderných systémov obnoviteľnej energie, ktoré nielenže znižujú vplyv na životné prostredie a zvyšujú udržateľnosť, ale aj znižujú celkové náklady. Veľa skladov v dnešnej dobe volí inštaláciu solárnych panelov na svojich strechách, nájdete ich napríklad na skladoch spoločností Amazon či Walmart.

3. Systém riadenia skladu

Viaceré spoločnosti vsadili na digitalizáciu svojich skladových procesov a nainštalovali do svojich skladov systém riadenia skladu. Ide o set softvéru a protokolov navrhnutých na správu a optimalizáciu výkonu skladu. Tento systém sa používa predovšetkým na správu zásob, balenie, doplňovanie, riadenie práce a dopravu.

Medzi výhody tohto systému patrí znižovanie nákladov, ale zároveň aj zvyšovanie produktivity skladu. Pokročilý systém riadenia skladu vám môže poskytnúť pohľad na celý váš operačný proces z nadhľadu a pomôže vám optimalizovať spôsob, akým spravujete svoj inventár a distribúciu.

4. Policové regály na mieru

Ďalším trendom v skladoch sú policové regály na mieru určené zákazníkom so špeciálnymi požiadavkami. Policové regály majú jednoduchú konštrukciu, sú rozšíriteľné a prispôsobivé. Dokážu sa presne prispôsobiť vašim požiadavkám, nakoľko majú flexibilnú výšku a zásuvné police. Taktiež si môžete zabezpečiť napríklad šikmé police, priehľadné police, regály na bezpečné skladovanie nebezpečných kvapalných látok a iných nebezpečných látok, regály na pneumatiky či čokoľvek ďalšie. Takéto regály môžu výrazne ušetriť miesto v skladoch a zároveň zabezpečiť prehľadnejšie a efektívnejšie usporiadanie.

5. Internet vecí (IoT)

Internet vecí je hybnou silou dnešných pokrokov v oblasti automatizácie a ukladania dát. S IoT môžete mať svoj sklad prepojený a koordinovaný ako jeden integrovaný celok.

S internetom vecí urobiť takmer čokoľvek, napríklad pripojiť a monitorovať roboty, palety, drony, majáky a ďalšie vybavenie vrátane inventára. Zároveň môžete monitorovať svojich zamestnancov aj na diaľku s údajmi v reálnom čase.

Zdroj: Info.sk/PR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Ako zvládnuť problémy s močovým mechúrom pomocou čistej intermitentnej katetrizácie

Ako zvládnuť problémy s močovým mechúrom pomocou čistej intermitentnej katetrizácie

13:42 02.07.2024Tlačové správy

Močový mechúr, rovnako jako iné orgány v tele človeka môžu postihnúť rôzne komplikácie.

Tenisky k šatám - ako aktualizovať svoj každodenný outfit

Tenisky k šatám - ako aktualizovať svoj každodenný outfit

13:31 02.07.2024Tlačové správy

Chcete si obliecť šaty? Asi nikoho netreba presviedčať, že je to ideálna voľba na jar a leto.

Ako doma zabaviť dieťa počas prázdnin?

Ako doma zabaviť dieťa počas prázdnin?

10:51 26.06.2024Tlačové správy

Prázdniny sú pre deti časom oddychu a zábavy, no pre rodičov môžu predstavovať výzvu, ako zabezpečiť, aby ich deti mali zmysluplné a aktívne trávenie voľného času.

Ako dôkladne umyť auto? Interiér aj exteriér

Ako dôkladne umyť auto? Interiér aj exteriér

13:24 24.06.2024Tlačové správy

Dôležitou témou pri kúpe auta by malo byť aj to, ako sa oň budete starať. Pravidelné čistenie môže znížiť alebo naopak zvýšiť konečnú cenu vozidla, ak ho budete chcieť po čase predať.

Ako na bezpečnú jazdu v aute: Návod pre začiatočníkov

Ako na bezpečnú jazdu v aute: Návod pre začiatočníkov

16:55 24.05.2024Tlačové správy

Pri jazde autom je bezpečnosť vždy na prvom mieste. Bez ohľadu na to, či ste práve získali vodičský preukaz, alebo už niekoľko rokov jazdíte.