• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 3.5.2024Meniny má Galina
14°Bratislava

Inovatívne riešenia v skladoch pre rok 2021

  • 20:30 28.10.2021
  • Bratislava
Inovatívne riešenia v skladoch pre rok 2021

Technológie hýbu svetom, o tom niet pochýb. Inovácie zavádzajú do svojho podnikania rôzne spoločnosti, a inak tomu nie je ani v logistickom priemysle. Pandémia koronavírusu ešte viac podnietila prijímanie riešení, ktoré sú potrebné na efektívne fungovanie v skladoch. Aké inovatívne riešenia si môžeme v roku 2021 v skladoch všimnúť?

1. Automatizácia a robotika

Použitie automatizácie a robotiky nie je samo o sebe novinkou. Rôzne priemyselné odvetvia už využívajú oboje vo väčšej či menšej miere. Tento trend však až donedávna nebol v skladovom priemysle taký populárny. V dôsledku koronavírusu sa však automatizácia a robotika dostala aj do tohto odvetvia skôr, než sa predpokladalo.

V kombinácii so zamestnancami môže automatizácia a robotika dramaticky zvýšiť efektivitu zariadení a znížiť náklady na prácu. Veľké distribučné spoločnosti už investovali milióny do rozšírenia svojich centier plnenia a efektívnosti dodávok. Roboty majú kapacitu zvládnuť tisíce objednávok a milióny objektov týždenne.

2. Obnoviteľné zdroje energie

Sklady spotrebovávajú veľké množstvo energie, obzvlášť ak sa v nich nachádzajú chladiarenské zariadenia. Mnohé sklady tak volia inštaláciu moderných systémov obnoviteľnej energie, ktoré nielenže znižujú vplyv na životné prostredie a zvyšujú udržateľnosť, ale aj znižujú celkové náklady. Veľa skladov v dnešnej dobe volí inštaláciu solárnych panelov na svojich strechách, nájdete ich napríklad na skladoch spoločností Amazon či Walmart.

3. Systém riadenia skladu

Viaceré spoločnosti vsadili na digitalizáciu svojich skladových procesov a nainštalovali do svojich skladov systém riadenia skladu. Ide o set softvéru a protokolov navrhnutých na správu a optimalizáciu výkonu skladu. Tento systém sa používa predovšetkým na správu zásob, balenie, doplňovanie, riadenie práce a dopravu.

Medzi výhody tohto systému patrí znižovanie nákladov, ale zároveň aj zvyšovanie produktivity skladu. Pokročilý systém riadenia skladu vám môže poskytnúť pohľad na celý váš operačný proces z nadhľadu a pomôže vám optimalizovať spôsob, akým spravujete svoj inventár a distribúciu.

4. Policové regály na mieru

Ďalším trendom v skladoch sú policové regály na mieru určené zákazníkom so špeciálnymi požiadavkami. Policové regály majú jednoduchú konštrukciu, sú rozšíriteľné a prispôsobivé. Dokážu sa presne prispôsobiť vašim požiadavkám, nakoľko majú flexibilnú výšku a zásuvné police. Taktiež si môžete zabezpečiť napríklad šikmé police, priehľadné police, regály na bezpečné skladovanie nebezpečných kvapalných látok a iných nebezpečných látok, regály na pneumatiky či čokoľvek ďalšie. Takéto regály môžu výrazne ušetriť miesto v skladoch a zároveň zabezpečiť prehľadnejšie a efektívnejšie usporiadanie.

5. Internet vecí (IoT)

Internet vecí je hybnou silou dnešných pokrokov v oblasti automatizácie a ukladania dát. S IoT môžete mať svoj sklad prepojený a koordinovaný ako jeden integrovaný celok.

S internetom vecí urobiť takmer čokoľvek, napríklad pripojiť a monitorovať roboty, palety, drony, majáky a ďalšie vybavenie vrátane inventára. Zároveň môžete monitorovať svojich zamestnancov aj na diaľku s údajmi v reálnom čase.

Zdroj: Info.sk/PR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Aká je budúcnosť fotovoltických panelov?

Aká je budúcnosť fotovoltických panelov?

10:44 24.04.2024Tlačové správy

Fotovoltika je spôsob, ako meniť slnečné žiarenie priamo na elektrickú energiu. Práve tento proces sa stal kľúčovým v boji proti klimatickým zmenám a hľadaniu alternatívnych zdrojov energie.

Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set

Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set

22:33 05.03.2024Tlačové správy

Práca s energiou ľudského tela nie je len ezoterickou špecialitou.

Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite

Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite

12:30 02.02.2024Tlačové správy

Keď vám sklad nefunguje dobre, pripravujete sa o dosť veľa peňazí. V článku sa zameriame na typické situácie, kedy firmám peniaze unikajú, a pozrieme sa, ako sa dajú riešiť.

Správne fungovanie nervovej sústavy: Čo nepodceňovať?

Správne fungovanie nervovej sústavy: Čo nepodceňovať?

9:07 18.01.2024Tlačové správy

Nervová sústava je možno tou vôbec najdôležitejšou časťou nášho tela.

Aké typy kabeliek vám zaručene nesmú chýbať v šatníku?

Aké typy kabeliek vám zaručene nesmú chýbať v šatníku?

15:30 20.12.2023Tlačové správy

V dnešnej dobe nie je šatník kompletný bez niekoľkých štýlových kabeliek, ktoré nielen dopĺňajú váš outfit, ale tiež vám uľahčujú každodenný život.