• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 4.5.2024Meniny má Florián
12°Bratislava

Šatan na olympiádu asi nepôjde, neozval sa ani trénerovi

  • 14:33 28.09.2013
  • BRATISLAVA
Šatan na olympiádu asi nepôjde, neozval sa ani trénerovi

Účasť dlhoročného kapitána slovenskej hokejovej reprezentácie Miroslava Šatana na zimných olympijských hrách 2014 v Soči je dnes nepravdepodobná.


O útočníkovi sa momentálne veľa nevie. Tridsaťosemročný krídelník zatiaľ nikde nehrá a informácie o ňom nemá ani reprezentačný tréner Vladimír Vůjtek.

"Vôbec neviem, či trénuje, či ešte plánuje hrať," povedal pre denník SME Vladimír Vůjtek. Jeho zverenci odohrajú do začiatku februárového olympijského turnaja šesť zápasov.

Najlepší z európskych líg

Vůjtek chce na novembrový Nemecký pohár v Mníchove (9. - 11.) zobrať najsilnejší výber hráčov z európskych líg. "Základ mužstva budú tvoriť hráči z KHL. Nie som nadšený, že z Novosibirska sa predčasne vrátil brankár Július Hudáček a Ján Laco nechytal v Donecku v ostatných piatich zápasoch," doplnil pre SME Vladimír Vůjtek.

Reprezentácia SR potom ešte v decembri nastúpi vo Švajčiarsku na dva duely na podujatí Arosa Challenge a pred odchodom do Soči nastúpi európsky základ tímu 3. februára v Bratislave proti výberu extraligy.

Za mladými hráčmi do NHL

Hráči zo zámoria sa k tímu pripoja až priamo v dejisku ZOH. Vladimír Vůjtek ešte plánuje cestu do zámoria, kde by chcel vidieť naživo v akcii mladších adeptov na reprezentačný dres. Pozrieť si chce Martina Marinčina, Tomáša Jurča či Marka Hrivíka.

Slováci vstúpia do olympijského turnaja 13. februára proti Američanom. V základnej skupine ich čakajú aj Slovinsko a domáce Rusko.

"Hokejisti z európskych klubov budú mať na zohranie sa pred olympiádou dosť času, ale hráči zo zámoria stihnú na začiatku len jeden - dva tréningy. Nesťažujeme sa. V podobnej situácii budú aj ďalšie tímy," podotkol pre SME Vladimír Vůjtek.

Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.