Tajomstvo kari: Toto musíte urobiť s korením predtým, ako ho pridáte do jedla
- 13:58 22.08.2020
- Svet

Naučte sa, ako správne narábať s koreninami.
Základom dobrého kari sú vždy kvalitné koreniny, ktoré jedlu dodajú správnu farbu aj chuť. No všetko exotické korenie môže vyjsť navnivoč, ak s ním nenarábate správne.
Dokonca aj tí najlepší kuchári zabúdajú, že z korenia viete vyťažiť omnoho viac, ak ho pripravíte na pridávanie do jedla.
Korenie treba zohriať v horúcom oleji
Len pridanie koreniacej zmesi nestačí. Podľa šéfkuchára Jeffa Bakera je potrebné koreniny najprv temperovať. Ako uviedol pre Daily Star:
"Korenie je základom všetkých dobrých karí jedál a použitie čerstvého, celého korenia vždy, keď je to možné, zaistí vášmu kari silnú chuť.“
Na dosiahnutie perfektnej chuti je najlepšie korenie najprv temperovať na panvici. Pred pridaním do jedla ho vždy zahrejte v horúcom oleji, aby ste zvýraznili chute. Jeff vysvetlil:
„Temperovať znamená, že korenie zahrejete v oleji, aby ste zvýraznil jeho arómu. Je to jednoduchý a rýchly krok, ktorý je výborný na vylepšenie vášho jedla a zvýraznenie chutí z korenia. Akonáhle to začnete robiť pravidelne, skutočne si všimnete rozdiel, a stane sa to súčasťou procesu varenia karí."
Video: Takto sa temperujú kari listy

Ako predĺžiť mačke život? 2 kroky, ktoré musíte dodržiavať
Veterinár hovorí o kľúčových krokoch k dlhému a šťastnému životu mačky.

Ovocie v umývačke? Tento trik neoľutujete!
Ako na efektívnu starostlivosť o umývačku riadu? Pomôže vám aj netradičný trik s ovocím.

Zelenskyj si na pohreb pápeža nevzal oblek, toto je reálny dôvod.
Ukrajinský prezident na pohrebe pápeža Františka obišiel protokol. Prečo to spravil?

Pozor na sójovú omáčku: Toto musíte spraviť po jej jedení
Nevyhnutná prísada ázijskej kuchyne má svoje riziká. Toto nezabudnite spraviť po jedení sójovej omáčky.

Muž uniesol 10-ročné dievčatko, kontaktoval ho cez online hru
Úrady varujú rodičov, aby dávali väčší pozor na online komunikáciu svojich detí.