• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Utorok, 22.9.2020Meniny má Móric
20°Bratislava

Trik, ako dokonale upiecť kurča: Jamie Oliver odhalil svoje tajomstvá

  • 8:03 20.06.2020
  • Londýn
Trik, ako dokonale upiecť kurča: Jamie Oliver odhalil svoje tajomstvá

Jamie Oliver vysvetlil, ako dokonale upiecť kurča. Upozornil pritom na viaceré chyby, ktorých sa dopúšťame.

Pečené kurča môže byť pri správnej príprave šťavnaté a plné chuti, no ak ho v rúre necháte pridlho, bude príliš suché a ak zabudnete na správne prísady, ostane vám nevýrazné kuracie mäso. Našťastie, Jamie Oliver sa podelil o jednoduchý postup, ako správne upiecť kurča a vyhnúť sa pritom bežným chybám.

Horúca citrusová bomba

Mnohí ľudia vedia, že obyčajný citrón dodá kuraciemu mäsu zaujímavú chuť, no podľa Olivera ho aj často využívajú nesprávne. Jamie odporúča vložiť citrón do kurčaťa pred pečením, no nemal by byť studený. „Ak tam dáte studený citrón, horúci vzduch sa tam nedostane a nebude sa tak piecť rovnomerne," uviedol šéfkuchár.

Na to, aby sa vám kurča upieklo rovnomerne, by ste doňho mali vložiť teplý citrón. Jamie ho odporúča zohriať v mikrovlnnej rúre na 40 sekúnd a potom doňho urobí zopár dier nožom „Je to v podstate horúca citrusová bomba,“ uviedol Jamie.

Pred pečením je vhodné v na kuracích stehnách urobiť zopár zárezov, aby sa prepiekli aj dovnútra. Jamie pri príprave kurčaťa zvykne zmiešať bylinky ako majoránka, petržlenová vňať a bazalka so soľou, korením a olivovým olejom a rozdelí zmes na dve časti.

Bylinky a maslo pod kožou

Jamie prstami jemne potiahne kuraciu kožu smerom k sebe a potom pomocou gumovej špachtle oddeľuje kožu od kuracích pŕs. Potom pod kožu až ku prsiam natlačí polovicu bylinkovej zmesi a kúsok masla na obe strany, pričom je opatrný, aby kožu neroztrhal.

Vďaka triku s bylinkami a maslom budú kuracie prsia šťavnaté a koža chrumkavá. Mäsiarskou šnúrkou následne zviaže kurčaťu nohy k sebe a obviaže šnúrku cez prsia nohy, aby kurča získalo tvar, vďaka ktorému sa lepšie prepečie.

Omáčka z výpeku, cibule a cesnaku

Zvyškom bylinkovej zmesi potrie kurča a položí ho na pekáč s dvomi cibuľami rozrezanými na polovice a strúčikmi z jedného cesnaku. Pri 220 stupňoch Celzia sa kurča pečie hodinu. Podľa Jamieho budete vedieť, že je mäso dopečené, keď sa bude oddeľovať od kosti a v pekáči vám ostane hnedá šťava.

Z výpeku na pekáči Jamie urobí omáčku. Iba odstráni šupky z cibule, pridá lyžicu múky a všetko jemne roztlačí. Netreba ani vývar, stačí pridať vodu a priviesť zmes k varu. Po scedení máte perfektnú omáčku na poliatie kuraciny.

Video: Pozrite si celý postup

Zdieľať tento článok na Facebooku
Zdroj: Info.sk, TM, Video: YouTube.com/Jamie Oliver
Najnovšie v kategóriiViac článkov
V tomto veku sa najčastejšie vyskytuje vyhorenie. Netýka sa to aj vás?

V tomto veku sa najčastejšie vyskytuje vyhorenie. Netýka sa to aj vás?

DNES - 18:05Zaujímavosti

K vyhoreniu dochádza pri dlhodobom vplyve stresu, ktorý spôsobuje emocionálnu, fyzickú a psychickú vyčerpanosť. Väčšinou sa pritom vyskytuje v konkrétnom veku.

Je váš vzťah naozaj zdravý? Odpovedzte si na týchto 10 otázok

Je váš vzťah naozaj zdravý? Odpovedzte si na týchto 10 otázok

DNES - 7:29Zaujímavosti

Každý rok by sme nemali preventívne kontrolovať len vlastné zdravie, ale aj zdravie nášho vzťahu. O tom, či je naozaj pevné, rozhodnú vaše odpovede na týchto 10 otázok.

Video: Nemáte poruke mincu ani žetón? Takto si poradíte s nákupným košíkom aj bez nich

Video: Nemáte poruke mincu ani žetón? Takto si poradíte s nákupným košíkom aj bez nich

VČERA - 22:21Zaujímavosti

Ak sa v obchode ocitnete bez drobných alebo žetónu do nákupného košíka, zachráni vás drobnosť, ktorú nosí so sebou každý z nás.

Herec a komik Bill Murray, legendárny krotiteľ duchov, má 70 rokov

Herec a komik Bill Murray, legendárny krotiteľ duchov, má 70 rokov

VČERA - 7:15Zaujímavosti

Bohatú hereckú kariéru odštartoval americký herec Bill Murray ako komik v dnes už legendárnom programe televízie NBC Saturday Night Live.

Na Slovensku nastane v utorok 22. septembra astronomická jeseň

Na Slovensku nastane v utorok 22. septembra astronomická jeseň

14:52 20.09.2020Zaujímavosti

Na Slovensku nastane jesenná rovnodennosť v utorok 22. septembra o 15. hodine 30. minúte a 27. sekunde stredoeurópskeho letného času.