• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 27.4.2024Meniny má Jaroslav
Bratislava

Ako prežiť týždeň bez umývania vlasov a bez toho, aby sa zamastili

  • 20:04 17.05.2020
  • Bratislava
Ako prežiť týždeň bez umývania vlasov a bez toho, aby sa zamastili

Nikoho nebaví umývať si nepoddajné vlasy niekoľkokrát do týždňa. Ak preto chcete predĺžiť čas medzi jednotlivými umytiami, vyskúšajte tento postup.

Umývanie vlasov je nepríjemná aktivita najmä pre tie ženy, ktoré si pestujú dlhé kadere. Zaberá totiž množstvo času, vyžaduje si veľa pozornosti a výsledok vždy vydrží prinajlepšom len na niekoľko dní.

O rýchlosti mastenia vlasov každého človeka rozhodujú predovšetkým vnútorné faktory, ako je genetika alebo strava, no prispievame k tomu aj svojou každodennou činnosťou – napríklad hraním sa s vlasmi alebo používaním množstva produktov s rôznymi funkciami.

Mnohé ženy by ocenili čokoľvek, čo by obmedzilo ich čas strávený umývaním vlasov, a presne pre ne sme pripravili tento článok.

O skvelý návod na predĺženie času medzi jednotlivými umytiami vlasov, sa na sociálnej sieti TikTok podelila užívateľka Anna Kfelton. Ak nechcete aspoň týždeň po umytí vlasov znova siahať po šampóne, nezaobídete sa podľa nej bez trochy suchého šampónu a podomácky vyrobenej očistnej kúry.

Domácu kúru na vlasy si pripravíte zmiešaním troch zložiek, ktoré doma určite nájdete – jablčný ocot, sóda bikarbóna a teplá voda. Podľa Anny táto zmes „vyrovnáva pH pokožky a čistí okolie korienkov – takže tým odstránite nahromadenú špinu.“

@annatocks

the complexities of hair-washing ##hair ##hairtutorial ##eyeslipsface ##beauty ##challenge ##fyp ##over30 ##neverfitin

♬ Take Your Man - Mahogany LOX

Predtým, ako si umyjete vlasy, si ich poriadne prečešte kefou. Sústreďte sa pritom na jemnú masáž pokožky hlavy, po ktorej by ste mali cítiť príjemný šteklivý pocit. Tento krok podľa Anny vedie k lepšiemu uvoľneniu nečistôt z pokožky, vďaka čomu ich v sprche rýchlejšie spláchnete.

Do pohára teplej vody následne pridajte 1 čajovú lyžičku sódy a trochu jablčného octu. Potom si umyte vlasy produktmi v tomto poradí: voda, pripravená očistná kúra, voda, dvakrát šampón (medzitým voda) a nakoniec kondicionér a voda. Podľa Anny je dvojnásobné nanášanie šampónu prospešné preto, že prvýkrát sa zbavíte nečistôt z vlasovej pokožky, a druhýkrát zo zbytku vlasov.

Po tom, ako si umyjete a uterákom usušíte vlasy, naneste na konce ochrannú alebo výživnú kúru podľa vlastného výberu. Na záver osušte fénom korienky vlasov, ale konce nechajte vyschnúť prirodzene na vzduchu. Anna tento krok bližšie nevysvetlila, len dodala, že keby si nechala vyschnúť korienky prirodzene, vyzeralo by to katastrofálne.

Našťastie, redaktorka online magazínu Bustle sa pozrela tejto problematike „na korienok“ a zistila, že fénovanie dodáva vlasu drsnejšiu textúru, takže maz z pokožky sa na jeho povrchu nezviditeľní okamžite.

Po asi troch alebo štyroch dňoch od umývania, keď už sa vám vlasy budú zdať mastnejšie ako na začiatku, si doprajte trochu suchého šampónu, ktorý naneste na vlasy pred spaním, aby sa počas noci lepšie vstrebal.

Tip na záver: Ak sa vám zdá, že sa vám vlasy neustále mastia aj napriek tejto metóde, vyfénujte si občas korienky len tak nasucho. Pomôže to zvlášť tým, ktorí sa často potia, napríklad pri športovaní.

Ešte jedna rada na záver: Ak máte farbené vlasy, berte do úvahy, že farba sa vám rýchlejšie vymyje, ak na ňu aplikujete kúru z octu a sódy.

Zdroj: Info.sk, DP, mirror.co.uk, bustle.com, Video: tiktok.com/@annatocks
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Nefunkčná obrazovka v aute: Takto ju dokážete resetovať bez zbytočnej cesty do servisu

Nefunkčná obrazovka v aute: Takto ju dokážete resetovať bez zbytočnej cesty do servisu

VČERA - 21:14Zaujímavosti

Takto dokážete obnoviť dotykovú obrazovku v automobile, keď prestane reagovať.

Paliatívny lekár: To, čo vidíme pred smrťou, sa líši v závislosti od veku

Paliatívny lekár: To, čo vidíme pred smrťou, sa líši v závislosti od veku

VČERA - 19:47Zaujímavosti

Pacienti, ktorí sa pred koncom života stretávajú so živými snami a víziami, podľa lekára pociťujú „lásku“. Ich zážitky sa však líšia aj v závislosti od veku.

Toto je dôvod, prečo by sa sliepkam mal dávať cesnak

Toto je dôvod, prečo by sa sliepkam mal dávať cesnak

VČERA - 7:16Zaujímavosti

O pozitívnych účinkoch cesnaku na ľudí sa toho vie veľa. Vedeli ste však, že má blahodarné účinky aj na zvieratá?

Na maďarský Sziget príde austrálska hviezda Kylie Minogue

Na maďarský Sziget príde austrálska hviezda Kylie Minogue

13:45 25.04.2024Zaujímavosti

Headlinerom prvého dňa maďarského Szigetu bude ikonická popová senzácia Kylie Minogue.