Najlepšie jedlo na zníženie rizika kardiovaskulárnych chorôb máte možno v chladničke

Ľudia s vysokým krvným tlakom by mohli znížiť svoje riziko kardiovaskulárnych chorôb pridaním tohto jedla do svojej stravy.
Štúdia zistila, že konzumácia väčšieho množstva jogurtu je spojená so zníženým rizikom srdcových chorôb u ľudí s hypertenziou.
Dve alebo viac dávok jogurtu za týždeň by mohli znížiť riziko srdcových chorôb alebo mozgovej príhody o viac ako 20 percent.
Vysoký krvný tlak postihuje viac ako 1 miliardu ľudí na celom svete a je hlavným rizikovým faktorom srdcových chorôb.
Niekoľko klinických štúdií preukázalo, že konzumácia mlieka a mliečnych výrobkov môže zlepšiť kardiovaskulárne zdravie a znížiť riziko hypertenzie, inzulínovej rezistencie a cukrovky 2. typu.
Teraz však odborníci tvrdia, že samotný jogurt môže znížiť riziko hypertenzie a kardiovaskulárnych chorôb.
Vedci analyzovali príjem potravy 55 000 žien a 18 000 mužov s vysokým krvným tlakom.
Zistili, že účastníci, ktorí konzumovali 2 alebo viac porcií jogurtu za týždeň, mali o 20 percent nižšiu šancu na ischemickú chorobu srdca.
Jedna porcia sa rovná jednej šálke jogurtu, čo je približne 220 mililitrov jogurtu.
Konzumácia najmenej 2 porcií za týždeň bola spojená s 30-percentným znížením srdcového infarktu u žien a 19-percentným znížením u mužov.
Celkovo možno povedať, že pravidelná konzumácia jogurtu v kombinácii so zdravou stravou vedie k väčšiemu poklesu rizika kardiovaskulárnych chorôb u pacientov s vysokým krvným tlakom.
Justin Buendia, prvý autor štúdie, uviedol:
„Predpokladali sme, že dlhodobý príjem jogurtu môže znížiť riziko kardiovaskulárnych problémov, pretože niektoré predchádzajúce malé štúdie preukázali priaznivé účinky fermentovaných mliečnych výrobkov.
Tu sme mali veľmi veľkú skupinu hypertenzných mužov a žien, ktorí boli sledovaní až 30 rokov.
Naše výsledky poskytujú dôležité nové dôkazy o tom, že jogurt môže byť prospešný pre zdravie srdca samotného alebo ako neoddeliteľná súčasť stravy bohatej na ovocie, zeleninu a celozrnné potraviny bohaté na vlákninu. “

Pozor na alkohol v teplom počasí. Jeho účinok je iný ako v zime
Vyššie teploty a dlhšie dni ovplyvňujú aj spôsob, akým telo spracúva skonzumovaný alkohol.

Farmaceutka varuje: Tento bežný liek môže zvyšovať riziko demencie
Bežný liek na alergiu môže zvyšovať riziko vážneho ochorenia.

Štúdia šokovala: Takto reálne vplýva kanabis na rakovinu
Výskumníci sa pozreli na účinky marihuany na rozvoj rakoviny hrubého čreva.

Priznanie lekára: Pri tomto vitamíne som sa mýlil, odhalili to krvné testy
Napriek zdravej strave mal lekár vážny deficit a vyzval ostatných, aby si nechali urobiť testy na hladinu tohto vitamínu.

Prečo vakcíny fungujú najlepšie pri aplikovaní do tej istej ruky?
Očkovanie a aplikovanie posilňujúcich dávok do tej istej ruky má svoje výhody.