S týmito raňajkami máte dvojnásobne väčšiu šancu schudnúť

Tento typ raňajok vám pomôže schudnúť.
Raňajky s vysokým obsahom bielkovín znižujú chuť na jedlo s vysokým obsahom cukru a tukov a potláčajú chuť do jedla počas dňa.
Príkladom raňajok s vysokým obsahom bielkovín sú vajcia, ryby alebo mäsité potraviny, či mliečne výrobky, napríklad biely grécky jogurt a tvaroh.
Štúdie zistili, že konzumácia väčšieho množstva kalórií ráno a menšieho množstva večer môže zdvojnásobiť šancu na chudnutie.
Aj keď je mnohým ľuďom dobre známe, že raňajky sú dôležité, ich vynechávanie je bežné, najmä pre tínedžerov, u ktorých je tento zvyk spojený s nárastom hmotnosti, zvýšeným BMI a obezitou.
Ranný proteín zvyšuje pocit sýtosti počas dňa
Štúdia publikovaná v časopise American Journal of Clinical Nutrition zistila, že raňajky s vysokým obsahom bielkovín zvýšili sýtosť počas dňa, znížili chute na večerné občerstvenie a zlepšili kvalitu stravovania mladých ľudí s nadváhou alebo obezitou.
Doktorka Heather Leidyová a jej kolegovia porovnali raňajky s vysokým obsahom bielkovín s bežnými raňajkami u mladých žien s nadváhou alebo obezitou.
Raňajky s vysokým obsahom bielkovín znížili pocit hladu cez deň o 60 percent, zlepšili sýtosť o 30 percent a potlačili dennú reakciu grelínu o 20 percent.
Grelín alebo „hormón hladu“ je produkovaný hlavne žalúdkom a je zodpovedný za zvýšenú chuť do jedla. Hladina grelínu sa zvyšuje pred jedlom, keď má človek hlad a po jedle sa vracia na normálnu úroveň.
V tejto štúdii vysoko proteínové raňajky pozostávali z chudého hovädzieho mäsa, vajec, mliečnych výrobkov a rastlinných potravín, zatiaľ čo bežné raňajky pozostávali z cereálií.
Vysoko proteínové raňajky obsahovali 35 g proteínu, čo je asi 40 percent proteínu, 40 percent sacharidov a 20 percent tuku. Oba typy raňajok mali 350 kcal, čo predstavuje 18% denného príjmu energie.
Leidyová uviedla:
„Konzumácia raňajok bohatých na bielkoviny ovplyvňuje chuť do jedla neskôr počas dňa, keď ľudia s väčšou pravdepodobnosťou konzumujú občerstvenie s vysokým obsahom tuku alebo s vysokým obsahom cukru.
Tieto údaje naznačujú, že jedenie raňajok bohatých na bielkoviny je jednou z potenciálnych stratégií na zabránenie prejedania a zlepšenia kvality stravovania nahradením nezdravého občerstvenia kvalitnými raňajkovými jedlami. “
Tí, ktorí dlhodobo vynechávajú raňajky sa nemusia báť, ako ich telo zareaguje, keď znova začnú jesť raňajky. Podľa Leidyovej trvá zvyčajne tri dni, kým sa telo prispôsobí ranným jedlám.

Pozor na alkohol v teplom počasí. Jeho účinok je iný ako v zime
Vyššie teploty a dlhšie dni ovplyvňujú aj spôsob, akým telo spracúva skonzumovaný alkohol.

Farmaceutka varuje: Tento bežný liek môže zvyšovať riziko demencie
Bežný liek na alergiu môže zvyšovať riziko vážneho ochorenia.

Štúdia šokovala: Takto reálne vplýva kanabis na rakovinu
Výskumníci sa pozreli na účinky marihuany na rozvoj rakoviny hrubého čreva.

Priznanie lekára: Pri tomto vitamíne som sa mýlil, odhalili to krvné testy
Napriek zdravej strave mal lekár vážny deficit a vyzval ostatných, aby si nechali urobiť testy na hladinu tohto vitamínu.

Prečo vakcíny fungujú najlepšie pri aplikovaní do tej istej ruky?
Očkovanie a aplikovanie posilňujúcich dávok do tej istej ruky má svoje výhody.