• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 17.5.2024Meniny má Gizela
12°Bratislava

Prokurátor predložil údajnú komunikáciu medzi Marianom Kočnerom a Štefanom Ághom

  • 11:27 24.07.2019
  • Pezinok
Prokurátor predložil údajnú komunikáciu medzi Marianom Kočnerom a Štefanom Ághom

Akvizícia pohľadávky voči Markíze sa mala udiať násilným spôsobom.

Aktualizované: 13:36

Komunikácia medzi Marianom Kočnerom a Štefanom Ághom sa na stredajšom pojednávaní čítať nebude. Odmietol to predseda senátu Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku z dôvodu, že sa obhajoba s dôkazom nestihla oboznámiť. Nevylúčil vykonávanie dôkazu do budúcnosti.

Obhajcovia Mariana Kočnera a Pavla Ruska namietali uskutočnenie jeho svedeckej výpovede v stredu, vzhľadom na to, že sa dozvedeli o existencii nového dôkazu. Návrh bol zamietnutý s tým, že keď sa komunikácia čítať bude neskôr, tak bude prípadne dodatočne predvolaný, aby bol s dôkazom konfrontovaný.

Štefan Ágh prišiel vypovedať na súd v kauze zmeniek TV Markíza. Je v nej obvinený, ale nie obžalovaný a odčlenený na samostatné konanie. Štefan Ágh mal byť v kauze Gamatex spolupáchateľom Mariana Kočnera a Pavla Ruska pri falšovaní zmeniek. Na otázku TASR, prečo bolo konanie s Štefanom Ághom odčlenené na samostatné konanie, reagoval prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry Ján Šanta s tým, že súd v súvislosti s ním ešte zabezpečuje potrebné dôkazy v prípravnom konaní. Na stredajšom pojednávaní má postavenie svedka.

Obžalovaní Marian Kočner a Pavol Rrusko podľa obžaloby prokurátora „po vzájomnej dohode s obvineným Štefanom A., ktorého trestná vec bola vylúčená na samostatné konanie, vyhotovili štyri sfalšované zmenky, ktoré predložili ako prílohy na vydanie platobných rozkazov.“

Marian Kočner je obvinený aj z objednávky vraždy Jána Kuciaka a Pavol Rusko je obžalovaný z objednávky vraždy Silvie Volzovej. Na súde ju obvinil zo zavinenia situácie, ktorá viedla k predmetným zmenkám.

Akvizícia pohľadávky voči Markíze sa mala udiať násilným spôsobom

Niekdajšia členka Rady pre rozhlasové a televízne vysielanie Anna Hausknotzová vypovedala pred senátom Špecializovaného trestného súdu v Pezinku, že Marian Kočner získal od Siloša Pohanku pohľadávku násilným spôsobom. "Ľahko sa vám podpisuje, keď máte pištoľ pri hlave," uviedla Hausknotzová údajné slová Pohanku.

Pohanku mala Hausknotzová stretnúť na premiére filmu o jeho otcovi. Na nej sa ho mala spýtať, či naozaj predal Gamatexu pohľadávku za korunu. Na to jej mal odpovedať áno a dodať, že mal pištoľ pri hlave.

Na otázky novinárov po výpovedi odmietla odpovedať.

Pohankova firma ESPE štúdio predala Gamatexu pohľadávku voči Markíze. Aj na základe tejto pohľadávky sa uskutočnilo násilné obsadenie Markízy v roku 1998. Toto obsadenie sa malo vyrovnať podľa Pavla Ruska aj spornými zmenkami.

Zdroj: Info.sk, TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Madro: Svedkovia útoku a rodina premiéra potrebujú podporu a pochopenie

Madro: Svedkovia útoku a rodina premiéra potrebujú podporu a pochopenie

DNES - 8:48Domáce

Svedkovia útoku na premiéra Roberta Fica a jeho rodina potrebujú od ľudí podporu a pochopenie.

Na diaľniciach D1 a D2 došlo k nehodám

Na diaľniciach D1 a D2 došlo k nehodám

DNES - 8:14Domáce

Na diaľničných vjazdoch do Bratislavy sa tvoria aj kolóny.

Vlachynský: Výstavba nemocnice v Ružinove sa javí reálnejšie

Vlachynský: Výstavba nemocnice v Ružinove sa javí reálnejšie

DNES - 7:39Domáce

Zámer zmeniť lokalitu novej univerzitnej nemocnice v Bratislave nie je prekvapivý. V tomto momente sa Ružinov javí reálnejšie ako pôvodné Rázsochy.

Na západnom Slovensku treba v piatok počítať so silnejším vetrom a búrkami

Na západnom Slovensku treba v piatok počítať so silnejším vetrom a búrkami

VČERA - 19:30Domáce

Na západnom Slovensku má v piatok (17. 5.) silnejšie fúkať. Počítať treba aj s búrkami.

Leteckí záchranári pomáhali zranenému rogalistovi

Leteckí záchranári pomáhali zranenému rogalistovi

VČERA - 17:11Domáce

Leteckých záchranárov z Popradu vyslali vo štvrtok popoludní do katastra obce Kamenica v okrese Sabinov, odkiaľ bol hlásený pád rogalistu.