• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 26.4.2024Meniny má Jaroslava
Bratislava

7-ročné dievča je v menopauze. Matka opísala, čím jej dcéra prechádza

  • 20:02 13.06.2019
  • Central Coast
7-ročné dievča je v menopauze. Matka opísala, čím jej dcéra prechádza

Malé dievča zažíva príznaky menopauzy tri roky po tom, čo začalo prvýkrát menštruovať.

Iba sedemročné dievča z Austrálie si už prešlo pubertou a teraz u nej museli vyvolať menopauzu. Jej matka opísala, čím si prechádza jej dcéra, ktorá začala menštruovať už vo veku 4 rokov. U Emily Doverovej sa pritom znaky puberty začali prejavovať vo veku 2 rokov, kedy jej telo začalo rapídne rásť. Žiačka základnej školy v Central Coast je teraz terčom šikany, no jej mama Tam Doverová sa snaží, aby sa jej život čo najviac približoval rovesníkom.

Emily už teraz váži 63 kg a telom pripomína skôr 17-ročné dievča. Bola jej diagnostikovaná Addisonova choroba, kvôli ktorej musí podstupovať genetické a DNA testy. Jej mama Tam Doverová pre Mirror Online povedala, že jej dcéra si uvedomovala, že sa od rovesníkov líši, no v tak mladom veku nechápala, prečo. Ako uviedla Tam, pri prvej menštruácii si Emily myslela, že mala nehodu a vyprázdnila sa do spodnej bielizne. Odvtedy musela začať používať hygienické vložky.

Emily sa narodila bez komplikácií, no pri narodení bola menšia ako jej starší súrodenci. Po týždni sa jej stav zhoršil, bola nepokojná, začala plakať od bolesti a mala problémy so spaním. Začala rapídne rásť - vo veku štyroch týždňov Emily narástla o 4 cm behom siedmich dní. Lekári si vtedy mysleli, že sa len u nej prejavila genetika, pretože jej rodičia Tam a Matt sú obaja vysokí.

Vo veku štyroch mesiacov však mala Emily veľkosť ročného bábätka a v dvoch rokoch jej začali rásť prsia a mala silný telesný pach. O dva roky neskôr u nej začala puberta. Dievčaťu bola nakoniec diagnostikovaná Addisonova choroba, pri ktorej nadobličky nevytvárajú dostatok steroidných hormónov.

Na snímke Emily a jej staršia sestra Trinaei s manželom Jamesom.

Emily zažíva centrálnu predčasnú pubertu, má vrodenú hyperpláziu nadobličiek a poruchu autistického spektra. Lekári mali veľké problémy ju diagnostikovať, pričom testy ukázali, že hladiny hormónov u nej boli tak vysoké, ako u tehotnej ženy. Vo veku piatich rokov jej nasadili hormonálnu liečbu injekciami, ktorá dostáva raz za tri mesiace.

Injekcie udržujú dievča v stave menopauzy a samotná liečba je mimoriadne nákladná, pričom jedna injekcia stojí $1,455. Jej rodičia preto založili Emily účet na stránke GoFundMe, aby verejnosť mohla finančne pomôcť rodine v nákladnej liečbe ich dcéry. Ale snaha lekárov nájsť správnu liečbu, urobila z Emily podľa slov jej matky akéhosi “pokusného králika”, pretože musela absolvovať nespočetné množstvo testov.

Tam dodala, že jej dcéra pravidelne trpí bolesťami z rastu kostí a často sa prebúdza s opuchmi v zápästiach a členkoch. Napriek všetkému je však Emily podľa jej matky neuveriteľné šťastné a starostlivé dieťa. "Je naozaj výnimočná," povedala Tam, ktorá dúfa, že ich príbeh bude inšpirujúci pre iné rodiny, ktoré si prechádzajú podobnou situáciou.

Zdroj: Info.sk, TM, mirror.co.uk, nypost.com, thesun.co.uk
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Na maďarský Sziget príde austrálska hviezda Kylie Minogue

Na maďarský Sziget príde austrálska hviezda Kylie Minogue

VČERA - 13:45Zaujímavosti

Headlinerom prvého dňa maďarského Szigetu bude ikonická popová senzácia Kylie Minogue.

Video zo Slovenska obletelo Španielsko. Šíri sa tam ako hoax

Video zo Slovenska obletelo Španielsko. Šíri sa tam ako hoax

VČERA - 7:22Zaujímavosti

Zábery útoku na slovenského dôchodcu sa šíria na sociálnych sieťach v Španielsku.

Video: Personál letiska si všimol niečo zvláštne, potom sa z lietadla ozvala rana

Video: Personál letiska si všimol niečo zvláštne, potom sa z lietadla ozvala rana

21:55 24.04.2024Zaujímavosti

Ide o ďalší incident lietadla od spoločnosti Boeing.

Video: Radačovský spôsobil rozruch v europarlamente, z tašky vytiahol holubicu

Video: Radačovský spôsobil rozruch v europarlamente, z tašky vytiahol holubicu

17:15 24.04.2024Zaujímavosti

Miroslav Radačovský vypustil počas svojho prejavu holubicu.

Takto ovplyvňuje priezvisko známky v škole, dôležité je začiatočné písmeno

Takto ovplyvňuje priezvisko známky v škole, dôležité je začiatočné písmeno

6:32 24.04.2024Zaujímavosti

Vaše priezvisko môže mat vplyv na to, ako sa vašim deťom bude dariť v škole.