• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Nedeľa, 5.5.2024Meniny má Lesana, Lesia
15°Bratislava

Viktoria Plzeň valcuje, Horváth exceloval hetrikom

  • 10:09 08.08.2013
  • PLZEŇ
Viktoria Plzeň valcuje, Horváth exceloval hetrikom

Vo fantastických výkonoch pokračujú futbalisti českého šampióna Viktorie Plzeň.

Zverenci Pavla Vrbu zvíťazili v stredajšom odvetnom zápase 3. predkola Ligy majstrov doma nad hráčmi estónskeho tímu JK Nömme Kalju presvedčivo 6:2, v súčte oboch duelov bolo skóre 10:2, čo jednoznačne posunulo do play-off futbalistov českého klubu.

Hetrikom sa v odvete prezentoval kapitán "viktoriánov" Pavel Horváth. "Bol to asi darček pred koncom kariéry. Som neopísateľne šťastný. Prvý hetrik medzi dospelými, to je mimoriadna udalosť. Vzal som si loptu a doma si ju vystavím," povedal Horváth v rozhovore pre spravodajský server www.iDnes.cz a s humorom sebe vlastným doplnil: "Za ten hetrik by som si doprial týždňovú dovolenku niekde pri mori. Ale to sa nestane, máme pred sebou mnoho zápasov, za čo som nesmierne vďačný. O tomto sme všetci snívali. Moju osobnú radosť ešte umocňuje, že tretíkrát po sebe budeme hrať počas celej jesene na európskej scéne."

Plzeň sa stretne v záverečnej kvalifikačnej fáze kontinentálneho pohára číslo jeden s jedným z kvinteta Austria Viedeň, Legia Varšava, NK Maribor, Ludogorec Razgrad, Šachťor Karaganda. Žreb play-off LM 2013/2014 sa uskutoční v piatok 9. augusta v sídle Európskej futbalovej únie (UEFA) vo švajčiarskom Nyone. "Do kazašskej Karagandy by sa mi nechcelo letieť, to je skutočne ďaleko. Ja by som si prial Austriu Viedeň. Je hrateľná a blízko, takže by tam určite prišlo veľa našich fanúšikov, ale nechám to na osud," zaželal si 38-ročný záložník P. Hovráth. Neúspešné mužstvá z play-off Ligy šampiónov sa predstavia v skupinovej fáze Európskej ligy UEFA, takže Viktoriu Plzeň čaká ešte ďalších osem duelov v pohárovej Európe.

Viktoria, v ktorej kádri pôsobí aj štvorica slovenských reprezentantov Matúš Kozáčik, Marián Čišovský, Michal Ďuriš a Marek Bakoš, ťahá šnúru siedmich víťazných stretnutí. V tejto sezóne neuspela len v českom Superpohári, keď 12. júla nestačila na Baumit Jablonec, inak zvládla všetky zvyšné merania síl. V ročníku 2013/2014 nastrieľala 31 gólov, čo sa rovná výnimočnému priemeru 3,875 gólu na zápas.

Slováci Kozáčik, Čišovský a Ďuriš odohrali celý duel proti estónskemu majstrovi, Bakoš nezasiahol do súboja pre zranenie členka.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.