• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 16.5.2024Meniny má Svetozár
15°Bratislava

Vedenie ANO vyjadrilo jednomyseľnú podporu Babišovi

  • 6:06 21.11.2018
  • Praha
Vedenie ANO vyjadrilo jednomyseľnú podporu Babišovi

Vedenie hnutia ANO vyjadrilo v utorok podporu svojmu šéfovi a premiérovi Andrejovi Babišovi. Súčasne vyjadrilo očakávanie, že pri piatkovom hlasovaní o nedôvere Babiša podrží aj koaličná ČSSD.

Členovia širšieho predsedníctva hnutia ANO na utorkovom večernom zasadaní jednomyseľne podporili svojho predsedu Andreja Babiša. Jeho koniec vo funkcii, ktorý požaduje opozícia a aj časť koaličnej strany ČSSD, podľa vedenia ANO nie je na mieste. Počas piatkového hlasovania o nedôvere v parlamente neočakáva Babišovo hnutie žiadne komplikácie, aj keď niektorí poslanci ANO nebudú prítomní.

Nevidím dôvod tejto varianty. V tejto chvíli máme vládu a som presvedčený, že hlasovanie o nedôvere nebude úspešné. ČSSD je náš koaličný partner. Očakávam podporu súčasnej vlády,“ povedal predseda Poslaneckej snemovne Parlamentu ČR Radek Vondráček z hnutia ANO.

Podporu vláde v utorok vyjadrila aj Komunistická strana Čiech a Moravy (KSČM). KSČM je pred piatkovým hlasovaním jedným z jazýčkov na váhach; svojimi hlasmi totiž umožnila vznik menšinového kabinetu Babišovho hnutia ANO a ČSSD.

Podpredseda hnutia ANO Jaroslav Faltýnek podporu zo strany komunistov uvítal. „Vnímam to pozitívne, najmä preto, lebo celá táto mediálna kauza nepriniesla nič nového,“ povedal. KSČM podľa jeho slov na vyjadrenie nedôvery nemá dôvod, pretože menšinová vláda podľa dohody s komunistami v Snemovni plní niektoré ich požiadavky tak, ako sa zaviazala v dohode o tolerancii kabinetu.

Faltýnek rovnako ako Vondráček očakáva podporu i od koaličných partnerov z ČSSD. „Predpokladám, že sme sa dohodli na projekte, ktorý je na štyri roky, takže predpokladám, že nás podporia,“ dodal.

Mená poslancov, ktorí sa piatkového hlasovania nezúčastnia, neuviedol. Očakáva však, že všetci prítomní poslanci ANO budú hlasovať proti vysloveniu nedôvery.

Demisiu premiéra Babiša v súvislosti s kauzou Čápí hnízdo a s údajným zavlečením jeho syna Andreja Babiša mladšieho na Krym žiada česká opozícia. Šesť opozičných strán - ODS, Piráti, SPD, ľudovci, TOP 09 a hnutie STAN - iniciovalo i piatkové hlasovanie o nedôvere.

Zdroj: Info.sk, TASR, Foto: TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Slováci zvíťazili nad Poľskom 4:0, Hlavaj s čistým kontom

Slováci zvíťazili nad Poľskom 4:0, Hlavaj s čistým kontom

VČERA - 22:45Zahraničné

Slovenskí hokejisti zvíťazili v stredajšom stretnutí B-skupiny MS v Ostrave nad Poľskom 4:0.

Vladimir Putin je rozhorčený atentátom na Fica, hovorí o ohavnom zločine

Vladimir Putin je rozhorčený atentátom na Fica, hovorí o ohavnom zločine

VČERA - 18:46Zahraničné

Ruský prezident Vladimir Putin prijal podľa svojich slov "s rozhorčením" správu o stredajšom atentáte na predsedu slovenskej vlády Roberta Fica v Handlovej.

Zelenskyj: Útok na Fica je strašný

Zelenskyj: Útok na Fica je strašný

VČERA - 18:25Zahraničné

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odsúdil stredajší útok strelca v Handlovej na slovenského premiéra Roberta Fica a označil ho za "strašný" čin.

Česko bude pomáhať Ukrajincom s návratom do vlasti, spustí pilotný projekt

Česko bude pomáhať Ukrajincom s návratom do vlasti, spustí pilotný projekt

VČERA - 18:06Zahraničné

Česko od júna spustí pilotný projekt asistovaných dobrovoľných návratov na Ukrajinu.

Orbán: Som hlboko šokovaný z útoku na môjho priateľa Roberta Fica

Orbán: Som hlboko šokovaný z útoku na môjho priateľa Roberta Fica

VČERA - 16:33Zahraničné

Predseda maďarskej vlády Viktor Orbán je šokovaný zo stredajšieho útoku na slovenského premiéra Roberta Fica, ktorého zároveň nazval svojím priateľom.