Nakoľko škvrnité by mali byť banány, keď ich chceme jesť?

Instagramové konto zamerané na zdravý životný štýl a prípravu jedál uverejnilo obrázok, ktorý jeho fanúšikov rozdelil do viacerých táborov.
Instagramové konto fitness_meals vyvolalo na Instagrame búrku názorov po tom, ako uverejnilo obrázok s 15 druhmi banánov v rôznom štádiu zrelosti. Úlohou fanúšikov bolo vybrať ten banán, ktorý by ešte boli ochotní zjesť.
Prirodzene, niektorí ľudia by nevzali do úst banán s čo i len slabým náznakom zelenej na šupke, iní sa zas štítia banánov s hnedými škvrnami. Väčšina milovníkov banánov sa zhodla na tom, že ideálny banán by mal vyzerať ako niektorý z tých, ktoré na obrázku reprezentujú čísla od 8 do 10.
V komentároch sa našli aj takí, ktorí by boli ochotní zjesť banán s číslom 11. Prekvapivo zazneli aj hlášky, ktoré za najchutnejší banán považujú číslo 2. Aký banán je teda ten najlepší?
Správny výber banánu môže mať zásadný vplyv na zdravie
Britský magazín Mirror sa na správny výber banánu na základe sfarbenia šupky opýtal odborníčky na výživu Rhiannon Lambertovej. Tá si myslí, že zrelosť banánu môže ovplyvniť zdravie predovšetkým tých z nás, ktorí trpia cukrovkou alebo problémami s trávením.
„Kvôli tomu, že banány obsahujú vysoké množstvo voľných cukrov, sa často neodporúčajú konzumovať cukrovkárom, všetko však záleží na rozhodnutí profesionála.
Podľa viacerých výskumov škrob v nedozretých banánoch z 80-90% pozostáva z karbohydrátov, ktoré sa počas dozrievania menia na voľné cukry. Ľuďom, ktorí trpia diabetom, sa preto odporúča jesť neprezreté banány, ktoré im až tak nezvýšia hladinu cukru v krvi.“
Pokiaľ máte problémy s trávením, mali by ste siahnuť po dozretejších, respektíve žltých banánoch. Tie sú podľa Lambertovej ľahšie na trávenie, pretože obsahujú len málo škrobu a viac jednoduchých cukrov.
„Glykemický index dozretých banánov nám dokazuje, že telo ich dokáže stráviť rýchlejšie. Navyše nám dodávajú veľa energie. Ak ale milujete banány a nemáte žiadny z týchto problémov, dajte si taký, ktorý vám chutí najviac.“

Pozor na alkohol v teplom počasí. Jeho účinok je iný ako v zime
Vyššie teploty a dlhšie dni ovplyvňujú aj spôsob, akým telo spracúva skonzumovaný alkohol.

Farmaceutka varuje: Tento bežný liek môže zvyšovať riziko demencie
Bežný liek na alergiu môže zvyšovať riziko vážneho ochorenia.

Štúdia šokovala: Takto reálne vplýva kanabis na rakovinu
Výskumníci sa pozreli na účinky marihuany na rozvoj rakoviny hrubého čreva.

Priznanie lekára: Pri tomto vitamíne som sa mýlil, odhalili to krvné testy
Napriek zdravej strave mal lekár vážny deficit a vyzval ostatných, aby si nechali urobiť testy na hladinu tohto vitamínu.

Prečo vakcíny fungujú najlepšie pri aplikovaní do tej istej ruky?
Očkovanie a aplikovanie posilňujúcich dávok do tej istej ruky má svoje výhody.