• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Nedeľa, 12.5.2024Meniny má Pankrác
20°Bratislava

Je váš pes skutočne šťastný? Overte si, či nerobíte jednu z týchto chýb

  • 17:26 02.06.2018
  • Bratislava
Je váš pes skutočne šťastný? Overte si, či nerobíte jednu z týchto chýb

Veľa ľudí berie psíka ako člena rodiny a tým pádom sa naňho niekedy zvyknú pozerať skoro ako na človeka. Správanie psíkov, ich potreby a očakávania sú ale od tých našich, ľudských, veľmi odlišné. Ak teda máte doma svojho chlpáča, prečítajte si, či nerobíte jednu z týchto častých chýb pri posudzovaní jeho správania.

Tak, ako sa líši jeden človek od druhého, aj naši štvornohí miláčikovia majú jedinečné povahy, potreby a zlozvyky. V niektorých prípadoch sa ale psy zvyknú správať určitým spôsobom, ktorý majú hlboko zakorenený a vychádza z ich pudov. Dávajte si pozor na tieto situácie a dobre počas nich svojho psíka pozorujte, aby ste všetkým stranám nespôsobili zbytočnú nervozitu alebo nepríjemné reakcie.

  • Pes sa rád podelí o to, čo považuje za svoje

Rodičia nás už od malička učia, aby sme sa o niektoré veci podelili s ostatnými. A niektoré psy to zvládnu bez problémov tiež. Iné ale môžu byť na svoje hračky či jedlo veľmi háklivé a ak sa im pokúsite ich zobrať, môžu reagovať nervózne a agresívne. Nesiahajte im preto na tieto veci bezdôvodne a pokiaľ nie sú vycvičené toto správanie akceptovať. U cudzieho psa takéto gesto neodporúčame robiť.

  • Psovi sa vždy páči ľudský prejav náklonnosti

Ľudia sú zvyknutí prejavovať si city tuhým objatím či bozkom. Mnohým psíkom sa ale nemusí páčiť, ak ich telo pevne objímete a môžu to vnímať ako hrozbu. Pokiaľ na to pes nie je zvyknutý, radšej ho len jemne hlaďte.

  • Psovi nevadí, keď niekto nový vojde na jeho územie

Hoci sú naši chlpáči inteligentní, nemajú odkiaľ vedieť, že cudzí človek, prípadne ďalšie zviera, ktoré sa objaví u vás doma, tam neostáva na stálo. Psy sú zvyčajne háklivé na svoje územie, očakávajte preto, že ak je táto situácia pre vášho miláčika nová, nemusí to vziať práve pokojne.

  • Veľká záhrada nahradí prechádzky

Veľa ľudí si myslí, že ak psa vypustia na záhradu, majú po starostiach. Nesmieme ale zabúdať na to, že psi s nami radi komunikujú, hrajú sa, objavujú a tiež radi spoznávajú nové územie a aj ďalších nových psov. Čas strávený mimo záhradu je preto obzvlášť potrebný a pre našich miláčikov aj zábavný.

  • Štekot a vrčanie vždy signalizuje hnev

Týmito prejavmi pes nemusí automaticky naznačovať hnev a agresiu. Často ide o prípad, kedy pes len chce troch viac priestoru, aby sa cítil bezpečnejšie. Bez ohľadu na tréning alebo povahu sa táto potreba môže vyskytnúť u každého psíka. Zvyčajne sa najskôr pokúsia o miernejšiu signalizáciu, preto si dobre všímajte, či a kedy váš pes začína byť nervóznejší a neistý.

Máte odsledované ako sa počas týchto situácií správa váš miláčik? Podeľte sa s nami o vaše skúsenosti v komentároch pod článkom.

Zdroj: Info.sk, DK, iflscience.com, nowthis.com, Foto: shutterstock.com
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Ako zabrániť priliepaniu mäsa na gril? Olej na mriežku nepatrí, spravte radšej toto

Ako zabrániť priliepaniu mäsa na gril? Olej na mriežku nepatrí, spravte radšej toto

DNES - 7:07Zaujímavosti

Natieranie mriežky na grile vám nemusí priniesť výsledok, po akom túžite. Takto sa efektívnejšie vyhnete priliepaniu jedla.

Chyba na semaforoch, ktorá vás oberá o palivo

Chyba na semaforoch, ktorá vás oberá o palivo

VČERA - 21:09Zaujímavosti

Najčastejšou chybou pri státí na svetelnej križovatke u motoristov nie je chod motora na voľnobeh. Tento zvyk vás oberá o palivo ešte viac.

Foto: Ako vyzerá larva pod mikroskopom? Táto fotka vydesila internet

Foto: Ako vyzerá larva pod mikroskopom? Táto fotka vydesila internet

VČERA - 20:04Zaujímavosti

Larvy hmyzu pre mnohých nie sú príjemné na pohľad ani voľným okom. Ich výzor pod mikroskopom vás však ešte viac vydesí.

Pozor na to, kam kladiete jogurt. Táto chyba pri skladovaní mu škodí

Pozor na to, kam kladiete jogurt. Táto chyba pri skladovaní mu škodí

VČERA - 12:37Zaujímavosti

Vo väčšine chladničiek sa nájde rýchly a pohodlný jogurt. Takéto skladovanie mu však škodí.

Kuchynské utierky mu zhnedli zo dňa na deň. Nebezpečný dôvod muža poriadne prekvapil

Kuchynské utierky mu zhnedli zo dňa na deň. Nebezpečný dôvod muža poriadne prekvapil

21:57 10.05.2024Zaujímavosti

Nešlo len o neškodný žart spolubývajúcich. Za zmenou farby kuchynských utierok sa môže skrývať oveľa nebezpečnejší dôvod.