• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 27.4.2024Meniny má Jaroslav
20°Bratislava

Odborník obvinil NASA z utajovania existencie planéty Nibiru

  • 19:37 09.04.2018
  • USA
Odborník obvinil NASA z utajovania existencie planéty Nibiru

Teória o existencii „smrtonosnej planéty“ Nibiru sa za posledný rok otriasa v základoch. Na svetlo sveta vyšlo ďalšie tvrdenie o záhadnej planéte, a tentoraz z kuloárov vedeckých pracovníkov. Ako zareaguje NASA?

Nibiru sa v posledných rokoch skloňovala pomerne často, preto predpokladáme, že vás s touto záhadnou Planétou X nemusíme zoznamovať. Pripomeňme si však, že ide o obľúbenú teóriu konšpirátorov, podľa ktorej našu Zem zničí práve Nibiru. Poplašné správy o takomto konci sveta sa s radosťou hlásali najmä v roku 2017.

Doktor Ethan Trowbridge najnovšie prispel do víru neoverených faktov o Nibiru. Ako sám tvrdí, viac ako 10 rokov bol zamestnancom Geologickej služby Spojených štátov (United States Geological Survey, USGS), kde nadobudol presvedčenie, že pôvodní zamestnanci inštitútu spoločne s NASA vedeli o existencii Nibiru desiatky rokov, no tajili to pred verejnosťou.

Trowbridge tvrdí, že NASA a geologická služba vedeli o Nibiru 30 rokov, no len veľmi obmedzený počet zamestnancov dokázal pochopiť tento fenomén. „USGS sa dozvedel o Nibiru od NASA. Kázali nám, aby sme skontrolovali, či nedošlo k abnormálnej zmene klímy v dôsledku vplyvu tohto ťažkého nebeského telesa.“

„Tieto informácie sú prísne utajované. Všetky záznamy a informácie o nej sú členené tak, aby pracovník s jedným zlomkom nedokázal pochopiť celkový zmysel,“

pokračuje Trowbridge, podľa ktorého malo na tajnom projekte pracovať okolo 40-50 zamestnancov.

Dobre známy konšpirátor

Towbridge, ktorý podľa vlastných slov študoval na Univerzite v Iowe, sa už v minulosti pričinil o šírenie mýtu o existencii Planéty X. Jeho zásluhou dnes po internete kolujú desiatky teórií o konci sveta, ktorý by však mal ešte len nastať.

Slová konšpirátora si u Geologickej služby Spojených štátov neboli schopní overiť ani samotní novinári, pretože služba nemôže poskytovať verejnosti informácie o súčasných či predošlých zamestnancoch.

A čo na to NASA?

Národný úrad pre letectvo a vesmír túto domnienku zatiaľ nepotvrdil ani nevyvrátil. K Nibiru sa však vyjadroval už v minulosti, a predpokladáme, že vtedajšie stanovisko nezmení ani dnes.

V roku 2012 NASA zverejnila nasledovné stanovisko:

„Nibiru a iné príbehy o putujúcich planétach sú internetový hoax. Neexistujú fakty, ktoré by potvrdzovali ich existenciu.

Ak by Nibiru alebo Planéta X naozaj existovala a v roku 2012 mala namierené k Zemi, astronómovia by ju boli schopní sledovať minimálne predošlých 10 rokov, a v súčasnosti by ju bolo možné vidieť voľným okom.

Samozrejme, že Nibiru neexistuje. Eris existuje, ale je to len trpasličia planéta podobná Plutu, a nikdy sa nedostane do slnečnej sústavy. K Zemi sa môže dostať najbližšie do vzdialenosti 4 miliárd míľ.“

Zdroj: Info.sk, DP, indy100.com, Foto: Shutterstock
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Do čoho zabaliť chlieb, aby dlhšie vydržal? Tento materiál mu prospieva najviac

Do čoho zabaliť chlieb, aby dlhšie vydržal? Tento materiál mu prospieva najviac

DNES - 7:12Zaujímavosti

V obchode ho balíme do mikroténových vreciek alebo papiera, doma ho nechávame aj na čerstvom vzduchu. V čom skladovať chlieb, aby vydržal čo najdlhšie?

Nefunkčná obrazovka v aute: Takto ju dokážete resetovať bez zbytočnej cesty do servisu

Nefunkčná obrazovka v aute: Takto ju dokážete resetovať bez zbytočnej cesty do servisu

VČERA - 21:14Zaujímavosti

Takto dokážete obnoviť dotykovú obrazovku v automobile, keď prestane reagovať.

Paliatívny lekár: To, čo vidíme pred smrťou, sa líši v závislosti od veku

Paliatívny lekár: To, čo vidíme pred smrťou, sa líši v závislosti od veku

VČERA - 19:47Zaujímavosti

Pacienti, ktorí sa pred koncom života stretávajú so živými snami a víziami, podľa lekára pociťujú „lásku“. Ich zážitky sa však líšia aj v závislosti od veku.

Toto je dôvod, prečo by sa sliepkam mal dávať cesnak

Toto je dôvod, prečo by sa sliepkam mal dávať cesnak

VČERA - 7:16Zaujímavosti

O pozitívnych účinkoch cesnaku na ľudí sa toho vie veľa. Vedeli ste však, že má blahodarné účinky aj na zvieratá?