• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Nedeľa, 19.5.2024Meniny má Gertrúda
21°Bratislava

Záhadná smrť obľúbeného suseda: Pred očami svedkov vzbĺkol bez akejkoľvek príčiny

  • 18:34 19.12.2017
  • Londýn
Záhadná smrť obľúbeného suseda: Pred očami svedkov vzbĺkol bez akejkoľvek príčiny

Napriek tomu, že od udalosti uplynuli už tri mesiace, polícia stále nepozná príčinu, kvôli ktorej došlo k spontánnemu vzbĺknutiu v súčasnosti už zosnulého Johna Nolana.

17. septembra 2017 bola polícia privolaná na ulicu v severnej časti Londýna, kde malo dôjsť k požiaru. Po príchode na miesto policajti našli na ulici horiaceho človeka. Požiarnici okamžite zahasili požiar a záchranári sa už postarali o prevoz 70-ročného Johna Nolana do najbližšej nemocnice, kde sa ho nepodarilo zachrániť.

27. septembra bola vykonaná pitva, ktorá ako príčinu smrti označila rozsiahle popáleniny. Prípadom sa začali zaoberať špecialisti z Hasičského záchranného zboru v Londýne (LFB), no do dnešného dňa sa im nepodarilo nájsť príčinu požiaru.

Nik nevie, čo sa mu stalo

John pochádzal z regiónu Mayo v Írsku, no od šesťdesiatych rokov minulého storočia žil v Londýne. Hoci mu zdravie príliš neprialo, angažoval sa v spoločenských aktivitách v rámci susedstva.

Pre írsky The Journal sa vyjadril Johnov synovec Kevin Byrne: „Celá rodina bola z jeho smrti zničená. Je strašné nevedieť, čo sa mu v skutočnosti stalo.“ Byrne vyzval každého, kto by mohol mať akékoľvek informácie o Nolanovi a jeho smrti, aby o nich prehovoril.

„Jednoducho sme sa báli, že niekto na ulici napadol bezbranného staršieho muža. Teraz ale nevieme, čo sa mu stalo, aj keď by sme sa to radi dozvedeli.“

Upálenie spokojného muža

Kevin svojho strýka opísal ako „veľmi spokojného človeka“, ktorého mali radi všetci susedia. „Mal problémy so srdcom, ale stále bol veľmi spokojný. Často chodil na prechádzku so psom, a zdravil sa každému na ulici. Susedia sa naňho tešili.“

Podľa denníka Irish Mirror bol John stavbár na dôchodku. Napriek tomu, že k jeho upáleniu došlo pred tromi mesiacmi, polícia sa až teraz priznala, že nemá potuchy o tom, čo sa v ten deň vlastne stalo. Na Nolanovom oblečení sa nenašli stopy po horľavinách a detektívi zatiaľ nezadržali žiadneho podozrivého.

„Vypočuli sme už niekoľko svedkov, ktorí boli pri požiari pána Nolana, no stále sa nám nepodarilo určiť, ako k požiaru došlo. Žiaden svedok nepotvrdil, že by pán Nolan bol pred požiarom v priamom kontakte s inou osobou,“ uviedol vyšetrovateľ Damien Ait-Amer. Zúfalá rodina sa v súčasnosti snaží zmobilizovať celý Londýn a prísť na to, čo pripravilo o život milovaného Johna.

Zdroj: Info.sk, DP, thejournal.ie, irishmirror.ie, Foto: YouTube
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Táto záhradkárska činnosť priťahuje slimáky ako magnet

Táto záhradkárska činnosť priťahuje slimáky ako magnet

DNES - 8:28Zaujímavosti

Ak vám došla trpezlivosť s rozožratými rastlinami po slimákoch, vyhnite sa aktivite, ktorá je pre týchto škodcov lákadlom.

Pred 50 rokmi predstavil Ernő Rubik slávny hlavolam, Rubikovu kocku

Pred 50 rokmi predstavil Ernő Rubik slávny hlavolam, Rubikovu kocku

DNES - 5:45Zaujímavosti

Bola najpredávanejšou hračkou v dejinách ľudstva.

5 spôsobov, ako zefektívniť klimatizáciu v aute. Záleží aj na parkovaní

5 spôsobov, ako zefektívniť klimatizáciu v aute. Záleží aj na parkovaní

VČERA - 20:15Zaujímavosti

Tu sú triky, vďaka ktorým budete mať v aute chladnejšie.

Púpavový med je bohatý na vitamíny, takto jednoducho si ho pripravíte aj doma

Púpavový med je bohatý na vitamíny, takto jednoducho si ho pripravíte aj doma

VČERA - 19:22Zaujímavosti

Každý si dokáže doma hravo a jednoducho pripraviť zdravú a chutnú pochúťku z bežne dostupných púpav.