• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Nedeľa, 19.5.2024Meniny má Gertrúda
22°Bratislava

Francúzi si vyzliekajú kabáty a nielen tie! V Paríži otvorili prvú nudistickú reštauráciu

  • 20:26 08.12.2017
  • Paríž
Francúzi si vyzliekajú kabáty a nielen tie! V Paríži otvorili prvú nudistickú reštauráciu

Do tejto reštaurácie sa neodváži vstúpiť každý. Všetci hostia si v nej odložia svoje šatstvo a sú nahí.

Keď prídete bežne do reštaurácie, vyzlečiete si kabát či bundu. V tejto reštaurácii to však funguje trochu inak a ak by ste do nej zablúdili ako nič netušiaci turisti, mohli by ste byť z jej pravidiel poriadne prekvapení. Na to, aby tam človek stoloval, potrebuje slušnú dávku odvahy.

Všetko zostáva za dverami šatne

V tichej bočnej ulici v juhozápadnej časti Paríža otvorili netradičnú reštauráciu. Predtým, ako sa hostia pustia do jedla, odložia si v šatni svoje šatstvo aj mobilné telefóny, aby nikto nemohol vyhotovovať fotografie. Kabáty, nohavice, tričká, no i spodné prádlo - to všetko nechajú za dverami šatne a až potom sa usadia k stolom. Nudistická reštaurácia O´naturel je prvou svojho druhu v hlavnom meste Francúzska.

Podnikaví bratia

Mike a Stephane Saadovci sú bratia - dvojičky a práve v ich hlavách sa zrodil nápad otvoriť takýto typ reštaurácie. Kedysi predávali poistenie, podnikavého ducha však v sebe nezaprú. Hoci sami nudistami nie sú, pravdepodobne chceli vyplniť medzeru na trhu.

Keď vojdete do tejto reštaurácie, obsluha vás sprevádza k vášmu miestu. Hostí tiež uistí, že sa nemusia obávať toho, že by na nich hľadela celá miestnosť.

Ako informoval portál Daily Mail, Francúzsko má ako krajina v čase dovoleniek reputáciu najlepšej nudistickej destinácie. Podnikaví bratia teda zacítili príležitosť a rozhodli sa to využiť. 42-ročný Stephene naznačil, že ľudia sú nudistami hlavne v lete. Ich reštaurácia teda ponúka nadšencom možnosti v chladnejších mesiacoch v roku.

Jediní oblečení sú čašníci

Jedinými viditeľnými látkami v reštaurácii sú obrusy, servítky a odev oboch manažérov, ktorí tu zároveň pracujú ako čašníci. Hostia v reštaurácii na sebe teda nemajú nič iné, len obuté papuče. Ženy, ktoré tvoria asi 40 % zákazníkov reštaurácie, si však smú ponechať topánky na podpätkoch. Okná reštaurácie sú diskrétne zakryté veľkými bielymi závesmi.

„Sme v srdci Paríža a jeme nahí. Je to trochu neskutočné,” vyjadril sa Yves Leclerc, prezident francúzskej Naturistickej federácie, ktorý si do reštaurácie prišiel vychutnať večeru.

„Nahota nemusí hneď znamenať sexualitu,” vysvetlil jeden z manažérov, Mike. Netreba sa však báť, že by ste do reštaurácie vošli omylom. Okrem toho, že sa v nej podávajú iba večere, pred príchodom si musíte urobiť rezerváciu. Už tak vedia majitelia zabrániť tomu, aby sa tam niekto dočkal preňho nepríjemného prekvapenia.

Zdroj: Info.sk, IB, Dailymail.co.uk, Foto: Shutterstock
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Táto záhradkárska činnosť priťahuje slimáky ako magnet

Táto záhradkárska činnosť priťahuje slimáky ako magnet

DNES - 8:28Zaujímavosti

Ak vám došla trpezlivosť s rozožratými rastlinami po slimákoch, vyhnite sa aktivite, ktorá je pre týchto škodcov lákadlom.

Pred 50 rokmi predstavil Ernő Rubik slávny hlavolam, Rubikovu kocku

Pred 50 rokmi predstavil Ernő Rubik slávny hlavolam, Rubikovu kocku

DNES - 5:45Zaujímavosti

Bola najpredávanejšou hračkou v dejinách ľudstva.

5 spôsobov, ako zefektívniť klimatizáciu v aute. Záleží aj na parkovaní

5 spôsobov, ako zefektívniť klimatizáciu v aute. Záleží aj na parkovaní

VČERA - 20:15Zaujímavosti

Tu sú triky, vďaka ktorým budete mať v aute chladnejšie.

Púpavový med je bohatý na vitamíny, takto jednoducho si ho pripravíte aj doma

Púpavový med je bohatý na vitamíny, takto jednoducho si ho pripravíte aj doma

VČERA - 19:22Zaujímavosti

Každý si dokáže doma hravo a jednoducho pripraviť zdravú a chutnú pochúťku z bežne dostupných púpav.