• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 18.5.2024Meniny má Viola
21°Bratislava

5 vecí, ktoré vám často hovoria psychopati

  • 19:43 26.10.2017
  • Bratislava
5 vecí, ktoré vám často hovoria psychopati

Psychopati dokážu veľmi dobre manipulovať s ľuďmi. Tu je päť viet, ktoré často používajú, aby ste sa sami cítili ako blázni.

Pri slove "psychopat" si mnohí predstavujú nebezpečných vrahov, no v skutočnosti väčšina psychopatov nie je násilných a v spoločnosti dokážu existovať takmer bez povšimnutia. Mnohým ľuďom sa dokonca zdajú nevinní a altruistickí.

Psychopati sú v prvom rade sociálni predátori. Bez svedomia využívajú šarm a manipuláciu, aby získali to, čo chcú. Pre nikoho nerobia výnimky, ani pre rodinu, priateľov, spolupracovníkov či milovaných. Svoje zručnosti dokonca dokážu uplatniť v rôznych sektách, kultoch aj v politike. Modifikujú svoje osobnosti, aby sa stali presne tým, čím chcete, aby boli.

Psychopat vo vašom živote bude pravdepodobne veľmi sympatický a pocítite s ním nezvyčajne hlboké spojenie, až do chvíle, kedy už od vás nebude nič potrebovať. Vtedy môže nastúpiť bláznivé správanie.

Jackson Mackenzie vo svojej knihe Psychopath Free uvádza niektoré bežné vety, ktoré budete počuť od psychopata, ktorý sa pokúša spochybniť vaše duševné zdravie. Jedna alebo viac z týchto viet nemusí nutne znamenať, že je niekto psychopat, ale pri takýchto vyhláseniach by ste mali byť obozretnejší a hlbšie preskúmať, či je váš vzťah skutočne zdravý.

1. “Všetko zbytočne analyzuješ."

Psychopati budú zámerne robiť rôzne veci, aby ste sa cítili paranoidne. Keď sa ich na to spýtate, odbijú vás tým, že zbytočne všetko analyzujete. Psychopati majú za cieľ spochybniť vašu intuíciu tým, že neustále robia rôzne náznaky, aby ste cítili úzkosť a potom vás obviňovali, že ste zbytočne úzkostliví.

2. "Nenávidím drámu."

A pritom zistíte, že okolo tohto človeka je viac drámy ako u kohokoľvek iného, koho ste kedy poznali. Psychopati vás najskôr idealizujú a chvália vás za vašu dokonalú a bezstarostnú povahu. Ale pretože sa neustále nudia, nikdy to netrvá dlho. Sú to patologickí klamári a večné obete.

Kedykoľvek spomeniete svoje obavy alebo frustráciu, vyhlásia že nenávidia zbytočnú drámu a donútia vás hanbiť sa za svoje správanie, namiesto toho, aby sa zaoberali vlastnými činmi.

3. "Si zbytočne citlivý."

Psychopati vyvolávajú emócie u iných. Po neustálej chvále a lichôtkach vás budú celé dni ignorovať a čakať, kým zareagujete. Keď to nakoniec urobíte, obvinia vás z toho, že ste citliví alebo priveľmi nároční. Budú vás urážať a kritizovať, zvyčajne vo forme žartov, až kým sa konečne nevyjadríte. Potom vaše reakcie označia za bláznivé. Behom niekoľkých týždňov sa môžu psychopati zmeniť na nepoznanie.

4. "Nechápeš ma."

Je bežné, že občas dôjde k nedorozumeniam, ale psychopati budú úmyselne hovoriť veci, o ktorých vedia, že vás provokujú. Keď budete reagovať, situáciu otočia a obvinia vás z nedorozumenia. Často dokonca popierajú, že to niekedy povedali.

Pri tejto manipulácii psychopati niečo povedia, a potom obviňujú druhú stranu za to, že si to nesprávne interpretuje, alebo popierajú, že sa to vôbec stalo.

5. "Si blázon / bipolárny / žiarlivý / zatrpknutý / miluješ ma."

Tieto označenia sa zvyknú objaviť, keď situácia ide rýchlo z kopca. Podľa psychopatov sú všetci ich bývalí milenci, kolegovia a priatelia blázniví, bipolárni, žiarliví, zatrpknutí, alebo do nich zamilovaní. Môže to byť veľmi mätúce, keď sa s tými istými ľuďmi začnú stretávať, čím vytvárajú trojuholníky a chaos, aby sa psychopat zdal ako veľmi žiadaný. Potom vás hodia do tej istej “šialenej” skupiny a pokračujú vo svojom nekonečnom cykle.

Jackson Mackenzie je presvedčený, že jedinou cestou je úplne odstrihnúť kontakt s takouto osobou. To znamená žiadne SMS, hovory, e-maily alebo dokonca priateľstvo na Facebooku. V opačnom prípade si môžete byť istí, že urobia čokoľvek, čo je v ich silách, aby ste sa cítili ako blázon.

Zdroj: info.sk, TM, MindBodyGreen.com, Foto: Shutterstock
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Zázračné kolagény a vitamíny alebo strata peňazí? Tieto doplnky užívate zbytočne

Zázračné kolagény a vitamíny alebo strata peňazí? Tieto doplnky užívate zbytočne

VČERA - 19:33Zdravie

Niektoré doplnky stravy skutočne pomáhajú zdraviu, iné sú len stratou peňazí.

Video: Takto sa škvrna na koži dokáže zmeniť na melanóm. Na tieto znaky si dávajte pozor

Video: Takto sa škvrna na koži dokáže zmeniť na melanóm. Na tieto znaky si dávajte pozor

20:07 16.05.2024Zdravie

Zábery ukazujú vývoj nebezpečného melanómu kože.

Grapefruit je zdravý, ale nie pre každého. Títo ľudia by sa mu mali vyhnúť

Grapefruit je zdravý, ale nie pre každého. Títo ľudia by sa mu mali vyhnúť

7:52 16.05.2024Zdravie

Citrus nabitý antioxidantmi môže niektorým ľuďom uškodiť.

Ako rozpoznať rakovinu žlčových ciest: Tieto príznaky si mnohí zamieňajú za bežné tráviace problémy

Ako rozpoznať rakovinu žlčových ciest: Tieto príznaky si mnohí zamieňajú za bežné tráviace problémy

21:23 13.05.2024Zdravie

Rakovina žlčových ciest je jednou z najzákernejších foriem rakoviny.

Najčastejší dôvod vypadávania vlasov: Chybu treba hľadať vnútri tela

Najčastejší dôvod vypadávania vlasov: Chybu treba hľadať vnútri tela

20:35 13.05.2024Zdravie

Vypadávanie vlasov je prirodzené a bežné, no ak vám vlasy vypadávajú vo väčších množstvách ako obvykle, chybu podľa expertov treba hľadať vnútri tela.