• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 17.5.2024Meniny má Gizela
12°Bratislava

Pozor na ďalšiu podvodnú stránku na Facebooku

  • 19:40 08.10.2017
  • Bratislava
Pozor na ďalšiu podvodnú stránku na Facebooku

Na sociálnej sieti sa objavila ďalšia podvodná stránka , ktorá vás môže pripraviť o peniaze.

Polícia dávnejšie upozornila na facebookovú stránku Výherný deň, ktorá sa prostredníctvom falošných súťaží snaží vylákať od ľudí peniaze. Dnes táto stránka nielenže stále existuje, no jej administrátori založili ďalšiu stránku s českým názvom Největší soutěže.

O tom, že sú stránky prepojené, upozorňuje samotný Výherný deň, ktorý vyzýva ľudí, aby pozvali svojich priateľov na stránku Největší soutěže. Obsah českej stránky je podobný stránke Výherný deň.

Naši čitatelia nás upozornili aj na nevhodnú komunikáciu, ktorú správcovia stránky používajú, keď niekto upozorní na ich nekalé praktiky.

Na zapojenie do súťaže musia návštevníci stránky "lajkovať", "zdieľať" či označovať svojich priateľov v komentároch. Podvod sa týmto spôsobom šíri medzi väčším počtom ľudí. Správcovia stránky sú si podvodu vedomí a voči polícii sú ľahostajní.

Polícia spresnila spôsob, akým podvod prebieha:

"Podmienky zúčastnenia sa súťaže sú nasledovné: „Lajkni stránku“, „Komentuj“ a „Zdieľaj“. Toto sa zo začiatku javí ako jediný predpoklad akceptovania účasti na súťaži. Neskôr pribudne pod obrázkom s výhernou cenou, medzi komentármi od ostatných užívateľov, príspevok od užívateľa „Vyherny den“ (pravdepodobne správca stránky, alebo skupina ľudí).

Tento vyzýva na zadanie slova „Hotovo“, alebo iného textu do správy pre užívateľa „Vyherny den“ prostredníctvom četovacej aplikácie facebooku (ďalej len „čet“). Tento príspevok uvádza až 90 percentnú šancu na výhru, ale len za predpokladu, že má záujemca mobilný paušál spoločnosti Slovak Telekom, a.s..

Ak záujemca pošle správu prostredníctvom četu adresovanú užívateľovi „Vyherny den“, obdrží odpoveď, ktorá ho informuje o výhre. V tomto prípade bude oboznámený aj s podmienkou jej získania, ktorú predstavuje potvrdenie SMS správou so šesť miestnym kódom na skrátené číslo 300 do piatich minút. Takto vykonštruovaná podmienka nie je náhodná. Presne zodpovedá jednej z možností navýšenia si kreditu hráčskeho účtu, aký je možné si vytvoriť na stránkach lotériovej spoločnosti Tipos, a. s..

Odoslaním SMS správy s takto vygenerovaným šesť miestnym kódom v určenom časovom limite bude záujemcovi zaúčtovaný poplatok, o ktorý sa obohatí neznáma osoba (resp. osoby) navýšením hráčskeho účtu (účtov) na stránkach lotériovej spoločnosti Tipos, a. s.. Odtiaľ je potom možný prevod finančných prostriedkov na priradený bankový účet. Nakoniec, ani po potvrdení SMS správou, účastník predmetnú výhru nezíska."

Zdroj: Info.sk, TM, Facebook, Foto: Facebook
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Hlavné mesto vyhlásilo mimoriadnu situáciu

Hlavné mesto vyhlásilo mimoriadnu situáciu

DNES - 11:03Domáce

V bratislavskej Vrakuni vyhlásili mimoriadnu situáciu.

Z lekární sťahujú, liek ktorý užívajú tisíce Slovákov

Z lekární sťahujú, liek ktorý užívajú tisíce Slovákov

DNES - 10:44Domáce

ŠÚKL sťahuje z trhu jednu šaržu lieku.

Madro: Svedkovia útoku a rodina premiéra potrebujú podporu a pochopenie

Madro: Svedkovia útoku a rodina premiéra potrebujú podporu a pochopenie

DNES - 8:48Domáce

Svedkovia útoku na premiéra Roberta Fica a jeho rodina potrebujú od ľudí podporu a pochopenie.

Na diaľniciach D1 a D2 došlo k nehodám

Na diaľniciach D1 a D2 došlo k nehodám

DNES - 8:14Domáce

Na diaľničných vjazdoch do Bratislavy sa tvoria aj kolóny.

Vlachynský: Výstavba nemocnice v Ružinove sa javí reálnejšie

Vlachynský: Výstavba nemocnice v Ružinove sa javí reálnejšie

DNES - 7:39Domáce

Zámer zmeniť lokalitu novej univerzitnej nemocnice v Bratislave nie je prekvapivý. V tomto momente sa Ružinov javí reálnejšie ako pôvodné Rázsochy.