• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Pondelok, 13.5.2024Meniny má Servác
16°Bratislava

Smer-SD podporí jedného zo známych kandidátov na post šéfa BSK

  • 17:56 05.09.2017
  • Bratislava
Smer-SD podporí jedného zo známych kandidátov na post šéfa BSK

Smer-SD podporí v novembrových voľbách do VÚC na post predsedu Bratislavského samosprávneho kraja jedného z kandidátov, ktorý bude schopný garantovať čo najviac bodov zo spoločného programu vzniknutej koalície.

Vyhlásil to bratislavský krajský predseda Smeru–SD Martin Glváč s tým, že nepodporia niekoho s "recyklovanými" sľubmi z minulých volieb, prípadne sľubmi, ktoré nemajú s kompetenciami BSK nič spoločné. Podmienkou bude tiež preukázanie čistého a transparentného financovania kampane.

V Bratislavskom kraji bude Smer-SD súčasťou koalície šiestich strán, ktoré sa dohodli na spoločnom postupe do volieb v tomto kraji. „Koalícia zložená zo šiestich strán ponúkne spoločnú kandidátku na krajských poslancov. Most-Híd, SKOK, SZS budú na post predsedu BSK podporovať Daniela Krajcera. Strany Smer-SD, SDKÚ, Starostovia a nezávislí kandidáti budú s podporou predsedu BSK postupovať individuálne,“ informovala TASR krajská kancelária strany Smer-SD v Bratislave.

Táto koalícia podľa Glváča nevznikla populisticky proti niekomu alebo niečomu. „Ale na základe hodnôt a programu, ktorý chce presadzovať predovšetkým v prospech obyvateľov kraja. Tí si zaslúžia takéto riešenie a nemali by trpieť úzko straníckymi a populistickými riešeniami,“ povedal. Partneri preto nevylučujú, že napokon spoločne podporia jedného zo známych kandidátov.

Chceli sme byť súčasťou silnej koalície, postavili sme 14 kvalitných kandidátov a verím, že práve takéto silné spojenie napomôže, aby uspeli aj so svojím programom,“ komentoval podpísanie dohody László Sólymos, bratislavský krajský predseda strany Most-Híd.

Prvý podpredseda SDKÚ-DS Milan Roman povedal, že do koalície sa rozhodli zapojiť po komunikácii o programových tézach s viacerými politickými stranami. Táto koalícia má podľa neho najväčšie predpoklady na podporu zvyšovania kvality obyvateľov a rozvoja Bratislavského kraja.

Svoju kandidatúru na post šéfa BSK doteraz oficiálne potvrdil aj poslanec Národnej rady SR za SaS Juraj Droba, bratislavský mestský poslanec a vicestarosta mestskej časti Jarovce Jozef Uhler a predseda Strany zdravotne a sociálne znevýhodnených občanov Ľubomír Kolárik. Tiež spevák, moderátor a podnikateľ Martin Jakubec, líder neformálnej občianskej platformy Statoční ľudia slobody Rastislav Blaško, starosta bratislavskej mestskej časti Nové Mesto i súčasný poslanec Zastupiteľstva BSK Rudolf Kusý a bývalý primátor Bratislavy a exminister školstva Milan Ftáčnik. O post predsedu BSK sa chce uchádzať aj súčasný starosta bratislavských Vajnôr Ján Mrva, súčasný predseda BSK Pavol Frešo a politik a bývalý minister kultúry Daniel Krajcer.

Zdroj: Info.sk, TASR, Foto: TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Obľúbený podnik na Dunaji zasiahol požiar

Obľúbený podnik na Dunaji zasiahol požiar

DNES - 9:28Domáce

V bratislavskom podniku na Dunaji vypukol požiar.

Na diaľnici D1 došlo k reťazovej nehode

Na diaľnici D1 došlo k reťazovej nehode

DNES - 8:59Domáce

Dopravu v Bratislave a okolí v pondelok ráno komplikujú kolóny. Hlásené sú aj nehody. Informuje o tom Zelená vlna RTVS a Stella centrum.

Vodička sa prevrátila s vozidlom, zraneniam na mieste podľahla

Vodička sa prevrátila s vozidlom, zraneniam na mieste podľahla

DNES - 6:09Domáce

Pri dopravnej nehode zomrela 36-ročná žena.

Eurovoľby: Najmladšia kandidujúca strana má v priemere 39 rokov, najstaršia 60

Eurovoľby: Najmladšia kandidujúca strana má v priemere 39 rokov, najstaršia 60

VČERA - 18:44Domáce

Najmladším kandidujúcim subjektom v nadchádzajúcich eurovoľbách je MySlovensko s priemerným vekom kandidátov 39 rokov po zaokrúhlení. Nasledujú Socialisti.sk s vekom zhruba 39,5 roka.