• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Pondelok, 29.4.2024Meniny má Lea
18°Bratislava

MV SR: Matovič je nevyliečiteľný klamár, ktorý zavádza v priamom prenose

  • 14:44 18.05.2017
  • Bratislava
MV SR: Matovič je nevyliečiteľný klamár, ktorý zavádza v priamom prenose

Líder OĽaNO-NOVA Igor Matovič je nevyliečiteľný klamár, čo jasne dokázal svojím dnešným výstupom, keď klamal a zavádzal v priamom prenose.

Uviedol to Tlačový odbor Kancelárie Ministerstva vnútra (MV) SR v reakcii na Matovičove tvrdenia, že šéf rezortu Robert Kaliňák (Smer-SD) kúpil pre účely klientskeho centra v Martine predraženú nehnuteľnosť.

Z celej znôžky neprávd chceme upozorniť len na dva podstatné body. Ministerstvo vnútra v Martine pre potreby klientskeho centra nekúpilo budovu s rozlohou 3800 štvorcových metrov, ako tvrdí pán Matovič, ale zakúpilo päťpodlažnú administratívnu budovu s celkovou plochou 13.964 štvorcových metrov s cenou 278 eur na jeden meter štvorcový,“ argumentuje MV.

Tlačový odbor tiež odkázal, že cena objektu bola podľa znaleckého posudku 5,8 milióna eur, ministerstvo za budovu vyrokovalo cenu 3,8 milióna eur, teda o dva milióny eur menej. „Po plánovanej rekonštrukcii budeme mať k dispozícii nové kancelárske priestory v sume približne 600 eur za štvorcový meter, čo je bezkonkurenčná cena kdekoľvek na Slovensku,“ uviedlo ministerstvo s upozornením, že budova je priamo v centre mesta oproti mestskému úradu, takže občania budú mat všetky služby na jednom mieste.

Podpredseda parlamentu a primátor Martina Andrej Hrnčiar (Most-Híd) Matoviča vyzval, aby neklamal a nezavádzal verejnosť. „V centre Martina nie je možné kúpiť budovu s požadovanými parametrami za cenu 270 eur za meter štvorcový. Môžem potvrdiť, že MV oslovilo mesto Martin a malo prioritne záujem o budovu na účely klientskeho centra, ktorá by bola vo vlastníctve mesta. Žiaľ, mesto Martin ani Žilinský samosprávny kraj, s ktorým sme túto požiadavku spoločne riešili, takouto budovou nedisponujú,“ odkázal Hrnčiar.

Podľa jeho slov obyvatelia Martina vítajú, že z historického centra zmizne priemyselná zóna zamorujúca centrum obslužnou nákladnou dopravou. „Namiesto nej vznikne priestor, na ktorom ľudia z celého okresu vyriešia pod jednou strechou všetky svoje administratívne záležitosti so štátom, navyše v tesnej blízkosti mestského úradu, kde zasa vybavia svoju agendu s mestom,“ dodal Hrnčiar.

Do klientskeho centra plánujú presťahovať všetky agendy okresného úradu vrátane katastra a celé okresné riaditeľstvo policajného zboru. „Dokopy pôjde o 323 ľudí, ktorí dnes sedia na siedmich adresách v rôznych častiach mesta. Parkovanie bude zabezpečené v podzemných priestoroch, na plánovaných spoločných parkovacích miestach spolu s mestom, ako aj na parkovisku pripravovaného obchodného centra,“ dodal rezort.

Matovič a Veronika Remišová (OĽaNO-NOVA) dnes vyhlásili, že Kaliňák kúpil v Martine bez súťaže predraženú búdu za 3,9 milióna eur, aj keď oproti cez ulicu si odkúpila rovnakú nehnuteľnosť evanjelická škola za polovičnú sumu. Ďalšie milióny si podľa nich vyžiada rekonštrukcia tejto nehnuteľnosti, v ktorej má byť klientske centrum.

Regionálny úrad verejného zdravotníctva o niektorých budovách celého tohto komplexu Neografie uviedol, že nie je možné všetky objekty zrekonštruovať do stavu, ktorý by umožnil ich efektívne využívanie a odstránil existujúce systémové a konštrukčné nedostatky. Úrad spomína aj podozrenie na prítomnosť azbestu,“ konštatovala Remišová.

Zdroj: info.sk, TASR, Foto: TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Sólymos kritizuje zastavenie sanácie skládky vo Vrakuni, Taraba avizuje riešenie

Sólymos kritizuje zastavenie sanácie skládky vo Vrakuni, Taraba avizuje riešenie

DNES - 20:02Domáce

Exminister životného prostredia a predseda mimoparlamentného Mosta-Híd 2023 László Sólymos kritizuje zastavenie sanácie environmentálnej záťaže v bratislavskej Vrakuni.

Dolinková: Rázsochy sú zlyhaním vlád, pre ktoré Dvořák a Krajčí pracovali

Dolinková: Rázsochy sú zlyhaním vlád, pre ktoré Dvořák a Krajčí pracovali

DNES - 18:08Domáce

Ministerka zdravotníctva hovorí v súvislosti s opozičnou iniciatívou na jej odvolanie o "úbohom politikárčení" a zúfalstve poslancov Mareka Krajčího a Oskara Dvořáka.

PS, KDH a hnutie Slovensko zbierajú podpisy na odvolanie Zuzany Dolinkovej

PS, KDH a hnutie Slovensko zbierajú podpisy na odvolanie Zuzany Dolinkovej

DNES - 15:23Domáce

Opozičné PS, KDH a hnutie Slovensko spoločne zbierajú podpisy na odvolanie ministerky zdravotníctva Zuzany Dolinkovej (Hlas-SD) z funkcie.

Polícia pátra po 16-ročnom Dominikovi Paradym z reedukačného zariadenia

Polícia pátra po 16-ročnom Dominikovi Paradym z reedukačného zariadenia

DNES - 14:54Domáce

Polícia žiada verejnosť o pomoc pri pátraní po 16-ročnom Dominikovi Paradym z reedukačného zariadenia v okrese Spišská Nová Ves.

Vodička nedala prednosť motorkárovi, utrpel vážne zranenia

Vodička nedala prednosť motorkárovi, utrpel vážne zranenia

DNES - 13:42Domáce

Motorkár nestihol zareagovať a vrazil do prednej časti auta. S vážnymi zraneniami ho previezli do nemocnice.