• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 26.4.2024Meniny má Jaroslava
Bratislava

Speváčka Kristína chystá na leto množstvo koncertov

  • 14:14 04.07.2013
  • BRATISLAVA
Speváčka Kristína chystá na leto množstvo koncertov

Popová speváčka Kristína oznámila, že leto strávi koncertovaním. Počas nasledujúcich mesiacov sa predstaví najmä v susednej Českej republike, ale aj na Slovensku.

"Celé leto mám nabité koncertmi. V júni som hrala najmä v Čechách. V júli budem vystupovať už aj na Slovenku. V auguste sa zasa presunieme naspäť do Čiech. Čakajú ma aj festivaly, na ktoré sa veľmi teším," vyjadrila sa speváčka. Prezradila tiež, že atmosféru živých vystúpení si užíva a takisto ju teší, keď fanúšikovia spievajú texty piesní spolu s ňou.

"Na koncertoch sa cítim fantasticky. Som šťastná, že ľudia poznajú moje nahrávky a tiež, že spievajú texty, čo si nesmierne vážim hlavne u českých fanúšikov," uviedla. Koncertné prevedenia skladieb obohatí aj o exotické ukulele, tradičnú domácu fujaru a akordeón. Kristína nedávno vydala singel Život je vždy fajn!, ktorý nahrala v dvoch verziách - rádiovej a tanečnej. Autormi skladby sú Martin Kavulič a Kamil Peteraj. Po sérii letných koncertov sa speváčka opäť vráti k Horehronie tour.

Speváčka s občianskym menom Kristína Peláková odštartovala svoju kariéru v roku 2007 skladbou Som tvoja, ktorú nahrala s rapperom Opakom z formácie AMO. V roku 2008 prespievala pieseň Beaty Dubasovej Vráť mi tie hviezdy, ktorú zaradila aj na svoj debutový album …ešte váham (2008).

O dva roky neskôr sa zapojila do národného kola Eurovízie, kde uspela s piesňou Horehronie, ktorej text napísal Kamil Peteraj. Slovensko následne reprezentovala v semifinálovom kole Eurovízie, ktoré sa konalo koncom mája 2010 v Nórsku. Na jeseň toho istého roka uviedla na trh svoju druhú štúdiovku s názvom V sieti ťa mám (2010). Tento album obsahuje okrem hitu Horehronie aj single Pri oltári, V sieti ťa mám či Tajná láska. Rodáčka zo Svidníka zaujala aj skladbou Life is a game. Tá sa stala oficiálnou piesňou majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji, ktoré sa v roku 2011 konali na Slovensku. Vlani vydala tretí štúdiový album Na slnečnej strane sveta.

Dátumy vystúpení speváčky Kristíny na júl a august:

6. júla - Svrčinovec, Slovenská republika
9. júla - Luhačovice, Česká republika
12. júla - Břidličná, Česká republika
13. júla - Medzev, Slovenská republika
14. júla - Trstená, Slovenská republika
20. júla - Beckov, Slovenská republika
27. júla - Dubník pri Starej Turej, Slovenská republika
17. augusta - Životice u Nového Jičína, Česká republika
17. augusta - Hrádek u Třince, Česká republika
18. augusta - Kojetín, Česká republika
31. augusta - Ústí nad Labem, Česká republika

Informácie pochádzajú od Nory Krchňákovej z agentúry Propaganda House, z webovej stránky www.kristinamusic.sk a archívu agentúry SITA.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Slovenský herec Maroš Kramár slávi 65. narodeniny

Slovenský herec Maroš Kramár slávi 65. narodeniny

DNES - 6:14Kultúra

Patrí k najobľúbenejším hercom nielen na Slovensku, ale aj v Českej republike. Stvárnil viac než stovku filmových a televíznych úloh.

Pred 90 rokmi sa narodil obľúbený český herec Josef Somr

Pred 90 rokmi sa narodil obľúbený český herec Josef Somr

8:57 15.04.2024Kultúra

Patril medzi najvýraznejšie osobnosti svojej hereckej generácie. Desiatky rokov bol jedným z najobsadzovanejších českých hercov.

Karel Kryl, popredný predstaviteľ protestsongu, sa narodil pred 80 rokmi

Karel Kryl, popredný predstaviteľ protestsongu, sa narodil pred 80 rokmi

6:37 12.04.2024Kultúra

Od narodenia Karla Kryla, pesničkára a básnika, jedného z najvýznamnejších predstaviteľov protestsongu v bývalom Československu, uplynie dnes 80 rokov.

Československý zlatý slávik Peter Nagy slávi 65. narodeniny

Československý zlatý slávik Peter Nagy slávi 65. narodeniny

6:14 09.04.2024Kultúra

Sám si stále hovorí, že je pesničkár. Dnes patrí medzi popredné osobnosti československej a slovenskej hudobnej scény. Prešovský rodák Peter Nagy oslávi 65. narodeniny.

Úspešná spisovateľka Táňa Keleová-Vasilková oslavuje 60. narodeniny

Úspešná spisovateľka Táňa Keleová-Vasilková oslavuje 60. narodeniny

7:53 07.04.2024Kultúra

Slovenská spisovateľka Táňa Keleová-Vasilková má na svojom konte takmer štyri desiatky úspešných románov.