• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Streda, 15.5.2024Meniny má Žofia, Sofia
19°Bratislava

BRATISLAVA: Seniorfest podporí aktívny prístup dôchodcov

  • 8:41 01.10.2016
  • Bratislava
BRATISLAVA: Seniorfest podporí aktívny prístup dôchodcov

Na október, Mesiac úcty k starším, hlavné mesto pripravilo viacero podujatí, ktorých súčasťou budú aj prednášky, súťaže či slávnostné odovzdávanie cien Senior roka.

Vzdelávanie, šport či zábavu ponúkne aj tento rok starším Bratislavčanom októbrové podujatie Seniorfest. Jeho hlavným cieľom je podporiť aktívny prístup seniorov k svojmu zdraviu i okoliu. Na október, Mesiac úcty k starším, hlavné mesto pripravilo viacero podujatí, ktorých súčasťou budú aj prednášky, súťaže či slávnostné odovzdávanie cien Senior roka.

Začiatok Seniorfestu odštartuje 3. októbra Deň zdravia v budove Novej radnice. "Seniori si počas dňa budú môcť odmerať krvný tlak, cukor či cholesterol. V tento deň sa začne aj obľúbená Počítačová škola pre seniorov, na ktorej sa budú môcť zúčastniť ako začiatočníci, tak aj pokročilí," informovala TASR Katarína Kohútiková z tlačového oddelenia bratislavského magistrátu.

Primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal udelí 5. októbra ocenenia seniorom, ako poďakovanie tým, ktorí sa aktívne zapájajú do spoločensko-kultúrneho života v meste. Slávnostné odovzdávanie cien Senior roka sa bude konať v Zrkadlovej sále bratislavského Primaciálneho paláca. "Je mi cťou aj tento rok udeliť ceny našim seniorom, ktorí sa významným spôsobom zapísali do života v Bratislave a ktorí sa aj teraz aktívne zapájajú do diania v meste," povedal primátor.

V programe si na svoje prídu aj milovníci umenia a kultúry, na ktorých čakajú rôzne podujatia, ako napríklad Prehliadka výstavy mesto v ateliéri – ateliér v meste, Barokový klasicizmus Bratislavy, Tajomstvá umenia Augusta Rodina v Pálffyho paláci či Tajomstvá umenia Jozefa Jankoviča v Mirbachovom paláci. "Zaujímavé budú vlastivedné vychádzky so sprievodcom, počas ktorých sa seniori budú môcť dozvedieť viac o histórii bratislavského divadelníctva, hrdinoch a bohoch na bratislavských pamiatkach či o bratislavských povestiach a rozprávkach," priblížila Kohútiková. V ponuke sú aj prehliadky bratislavskej ZOO s odborným výkladom či výstava z tvorby študentov Univerzity tretieho veku.

Seniori si môžu vyskúšať aj logickú spoločenskú hru alebo v Starej tržnici svoju kreativitu a zručnosti. K dispozícii budú aj prednášky zamerané na stres a stereotyp či cyklus prednášok s nácvikom správneho dýchania. Seniori si v októbri budú môcť bezplatne otestovať aj svoju pamäť.

Presný program bratislavského Seniorfestu môže verejnosť nájsť na webovej stránke hlavného mesta.
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál TASR, Foto: TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Na diaľnici D2 došlo k nehode

Na diaľnici D2 došlo k nehode

DNES - 10:29Domáce

Pred tunelom Sitina sa pre nehodu tvorí kolóna.

Začala sa mimoriadna schôdza NR SR k zmenám v RTVS

Začala sa mimoriadna schôdza NR SR k zmenám v RTVS

DNES - 9:43Domáce

Začala sa mimoriadna schôdza Národnej rady (NR) SR k zmenám v Rozhlase a televízii Slovenska (RTVS), inštitúcia sa má zmeniť na Slovenskú televíziu a rozhlas (STVR).

V Bratislave a okolí sa na niektorých miestach tvoria kolóny

V Bratislave a okolí sa na niektorých miestach tvoria kolóny

DNES - 8:12Domáce

Vodiči musia rátať aj s polhodinovým zdržaním.

Policajné cvičenie obmedzí v stredu dopravu v Dubnici nad Váhom

Policajné cvičenie obmedzí v stredu dopravu v Dubnici nad Váhom

DNES - 7:43Domáce

Z dôvodu konania cvičenia Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne čakajú v stredu motoristov dopravné obmedzenia v Dubnici nad Váhom.

Útok v reedukačnom centre: Dievčatá sa pokúsili uškrtiť vychovávateľku

Útok v reedukačnom centre: Dievčatá sa pokúsili uškrtiť vychovávateľku

VČERA - 21:29Domáce

Tínedžerky brutálne napadli vychovávateľku.