• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Pondelok, 29.4.2024Meniny má Lea
26°Bratislava

Nersovnal nepodpísal časť uznesenia o projekte Green Park

  • 19:42 19.09.2016
  • Bratislava
Nersovnal nepodpísal časť uznesenia o projekte Green Park

Projekt má neďaleko Starého mosta priniesť do územia napríklad 11-podlažnú administratívnu budovu, 30-podlažný polyfunkčný objekt či štyri domy so šiestimi nadzemnými podlažiami.

Primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal pozastavil výkon časti uznesenia mestského zastupiteľstva, v ktorej ho mestskí poslanci žiadali, aby bez predchádzajúceho stanoviska mestskej Komisie územného a strategického plánovania, životného prostredia a výstavby mesto nevydalo žiadne záväzné stanovisko pre územné rozhodnutie k projektu Green Park na území bývalej Artmedie, na pozemkoch na Tyršovom nábreží i priľahlých pozemkoch. TASR to potvrdila hovorkyňa Bratislavy Ivana Skokanová.

"Uvedený bod uznesenia odporuje zákonu o obecnom zriadení a štatútu hlavného mesta," vysvetlila hovorkyňa s tým, že je aj v rozpore so zákonom o hlavnom meste. Medzi hlavné úlohy komisie pri mestskom zastupiteľstvo je podľa nej poskytovať odborné poradenstvo pre mestských poslancov. "Stanovisko komisie územného a strategického plánovania, životného prostredia a výstavby preto nemôže obmedziť primátora pri uplatňovaní si svojich kompetencií, a to k vydávaniu záväzného stanoviska k projektu na vydanie územného rozhodnutia," vysvetlila. Ako podotkla, komisia mestského zastupiteľstva nemá rozhodovaciu právomoc.

Primátor je podľa Skokanovej povinný konať podľa zákona, a teda rešpektovať rozdelenie kompetencií určené zákonom o obecnom zriadení a štatútom Bratislavy.

Výstavbou pri Sade Janka Kráľa v bratislavskej Petržalke sa zaoberali poslanci hlavného mesta na svojom rokovaní 6. septembra. Na podnet poslankyne Lucie Štasselovej tak reagovali aj na zámer investora RV Development 3, ktorý chce pri sade realizovať na jar budúceho roka rozsiahly developerský projekt Green Park za vyše 60 miliónov eur.

Zastupiteľstvo schválilo uznesenie, v ktorom, okrem pozastavenej časti, požiadalo, aby hlavná architektka Bratislavy a sekcia územného plánovania na magistráte zabezpečili pre všetkých mestských poslancov prezentáciu investičného zámeru Green Park v uvedenej komisii.

Hlavná architektka i sekcia územného plánovania majú podľa zastupiteľstva spracovať aj materiál, ktorý nanovo určí územia a pozemky celomestského, nadmestského a strategického významu na území Bratislavy, pri schvaľovaní ktorých bude určená osobitná metodika. Obsah týchto materiálov má byť zapracovaný do územného plánu hlavného mesta.

Projekt Green Park, ktorý vzniká na súkromnom pozemku, má neďaleko Starého mosta, v tesnej blízkosti Krasovského ulice, Viedenskej i Jantárovej cesty, priniesť do územia napríklad 11-podlažnú administratívnu budovu, 30-podlažný polyfunkčný objekt či štyri domy so šiestimi nadzemnými podlažiami. Tento zámer je momentálne v procese posudzovania vplyvov na životné prostredie.
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál TASR, Foto: TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
PS, KDH a hnutie Slovensko zbierajú podpisy na odvolanie Zuzany Dolinkovej

PS, KDH a hnutie Slovensko zbierajú podpisy na odvolanie Zuzany Dolinkovej

DNES - 15:23Domáce

Opozičné PS, KDH a hnutie Slovensko spoločne zbierajú podpisy na odvolanie ministerky zdravotníctva Zuzany Dolinkovej (Hlas-SD) z funkcie.

Polícia pátra po 16-ročnom Dominikovi Paradym z reedukačného zariadenia

Polícia pátra po 16-ročnom Dominikovi Paradym z reedukačného zariadenia

DNES - 14:54Domáce

Polícia žiada verejnosť o pomoc pri pátraní po 16-ročnom Dominikovi Paradym z reedukačného zariadenia v okrese Spišská Nová Ves.

Vodička nedala prednosť motorkárovi, utrpel vážne zranenia

Vodička nedala prednosť motorkárovi, utrpel vážne zranenia

DNES - 13:42Domáce

Motorkár nestihol zareagovať a vrazil do prednej časti auta. S vážnymi zraneniami ho previezli do nemocnice.

Muž pred pohostinstvom viackrát bodol iného muža, hrozí mu 10 rokov za mrežami

Muž pred pohostinstvom viackrát bodol iného muža, hrozí mu 10 rokov za mrežami

DNES - 13:16Domáce

41-ročného útočníka obvinili zo zločinu ublíženia na zdraví v štádiu pokusu.

Pri tragickej nehode zasahoval vrtuľník, autá sa zrazili v križovatke

Pri tragickej nehode zasahoval vrtuľník, autá sa zrazili v križovatke

DNES - 12:32Domáce

Vozidlo v križovatke narazilo do odbáčajúceho auta, následkom nehody podľahol 30-ročný muž.