• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Pondelok, 29.4.2024Meniny má Lea
25°Bratislava

Vianočná výzdoba bude tento rok v Prievidzi bohatšia

  • 19:34 19.09.2016
  • Prievidza
Vianočná výzdoba bude tento rok v Prievidzi bohatšia

V centre mesta bude po novom počas vianočných trhov umiestnených 25 drevených stánkov.

V Prievidzi začali v týchto dňoch s prípravou vianočnej výzdoby, ktorá bude túto zimu skrášľovať ulice mesta. Oproti minulým rokom má byť podľa radnice bohatšia a umiestnená aj v širších častiach mesta, tohtoročnou novinkou je aj zmena v koncepcii vianočných trhov. Informoval o tom hovorca Prievidze Michal Ďureje.

V centre mesta bude po novom počas vianočných trhov umiestnených 25 drevených stánkov s rozmermi 2,5 krát 1,7 metra. "Ich prenájom do vlastníctva mesta schválila mestská rada na svojom ostatnom rokovaní, pričom mesto uzavrelo nájomnú zmluvu so spoločnosťou, ktorá vzišla z prieskumu trhu a ponúkla mu najvýhodnejšiu cenu za prenájom dreveného predajného stánku na deň," uviedol Ďureje. Podmienkou prieskumu trhu tiež podľa neho bolo okrem ceny aj zabezpečenie dovozu, montáže, demontáže a následného odvozu stánkov z miesta konania príležitostného trhu a samozrejme zabezpečenie servisu stánkov. "Hlavnou myšlienkou tejto zmeny je zabezpečiť nielen vyššiu estetickú úroveň vianočných trhov, ale aj vyšší komfort pre predávajúcich," vysvetlil.

Už tradične býva mesto Prievidza počas vianočných sviatkov vyzdobené osvetlením na Námestí slobody či pred hotelom Magura. V tomto roku sa vianočná svetelná výzdoba nainštaluje aj do širších častí mesta. Obyvatelia sa môžu podľa Ďurejeho zároveň tešiť na nové prvky. "Na Námestí slobody, okrem tradičnej vianočnej dekorácie, pribudne nová atrakcia v podobe svetelnej fontány, ktorá bude nainštalovaná v strede tej vodnej. Novú vianočnú výzdobu nainštalujeme aj na Ulici Ľ. Ondrejova, kde po oboch stranách ulice osadíme 21 kusov vianočných dekorácií. Na Ulici Veľkonecpalská od kaplnky po lekáreň ich bude osadených desať a Ulica K. Novackého bude od budovy mestskej polície obohatená o 14 kusov vianočnej výzdoby," priblížil.

Vianočný stromček na sídlisku Kopanice sa zase zo svahu presunie na pevnú plochu pred ABC Market. Vianočná výzdoba pribudne aj na kruhovom objazde na Ulici A. Hlinku, novinkou bude taktiež výzdoba pri kostole sv. Terézie z Lisieux na Zapotôčkoch, kde okrem prírodného stromčeka pribudnú štyri kusy vianočných dekorácií. V mestských častiach Malá Lehôtka, Hradec a Veľká Lehôtka dá zase radnica nasvietiť tamojšie kostoly.

Tohtoročnou novinkou v rámci adventu je i predĺženie trvania vianočných trhov o šesť kalendárnych dní. Začínať sa budú už na Mikuláša 6. decembra, pričom od tohto dátumu budú na Námestí slobody postavené stánky s občerstvením a od 13. decembra k nim potom pribudnú aj tie s rôznym tovarom.
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál TASR, Foto: TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
PS, KDH a hnutie Slovensko zbierajú podpisy na odvolanie Zuzany Dolinkovej

PS, KDH a hnutie Slovensko zbierajú podpisy na odvolanie Zuzany Dolinkovej

DNES - 15:23Domáce

Opozičné PS, KDH a hnutie Slovensko spoločne zbierajú podpisy na odvolanie ministerky zdravotníctva Zuzany Dolinkovej (Hlas-SD) z funkcie.

Polícia pátra po 16-ročnom Dominikovi Paradym z reedukačného zariadenia

Polícia pátra po 16-ročnom Dominikovi Paradym z reedukačného zariadenia

DNES - 14:54Domáce

Polícia žiada verejnosť o pomoc pri pátraní po 16-ročnom Dominikovi Paradym z reedukačného zariadenia v okrese Spišská Nová Ves.

Vodička nedala prednosť motorkárovi, utrpel vážne zranenia

Vodička nedala prednosť motorkárovi, utrpel vážne zranenia

DNES - 13:42Domáce

Motorkár nestihol zareagovať a vrazil do prednej časti auta. S vážnymi zraneniami ho previezli do nemocnice.

Muž pred pohostinstvom viackrát bodol iného muža, hrozí mu 10 rokov za mrežami

Muž pred pohostinstvom viackrát bodol iného muža, hrozí mu 10 rokov za mrežami

DNES - 13:16Domáce

41-ročného útočníka obvinili zo zločinu ublíženia na zdraví v štádiu pokusu.

Pri tragickej nehode zasahoval vrtuľník, autá sa zrazili v križovatke

Pri tragickej nehode zasahoval vrtuľník, autá sa zrazili v križovatke

DNES - 12:32Domáce

Vozidlo v križovatke narazilo do odbáčajúceho auta, následkom nehody podľahol 30-ročný muž.