• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Pondelok, 29.4.2024Meniny má Lea
18°Bratislava

Verdikt v prípade streľby pred prešovským barom padne v utorok

  • 16:09 12.09.2016
  • Prešov
Verdikt v prípade streľby pred prešovským barom padne v utorok

Prípad streľby z marca 2014, po ktorej 35-ročný Prešovčan Peter M. skončil na invalidnom vozíku, sa chýli ku koncu.

Prípad streľby z marca 2014, po ktorej 35-ročný Prešovčan Peter M. skončil na invalidnom vozíku, sa chýli ku koncu. Senát Okresného súdu v Prešove si dnes vypočul záverečné reči žalujúcej aj žalovanej strany, pričom samotný obžalovaný 34-ročný Vladimír H. predniesol obhajobu, ktorá trvala viac ako hodinu. Všetky obvinenia prokuratúry popiera a žiada oslobodenie spod obžaloby v plnom rozsahu.

Jeden verdikt v tomto prípade už padol 7. apríla 2015, kedy ten istý súd uznal Vladimíra H. vinným a odsúdil ho na 15 rokov väzby v zariadení s maximálnym stupňom stráženia. Prokurátor ho obžaloval z obzvlášť závažného trestného činu vraždy v štádiu pokusu a z nebezpečného vyhrážania. Obžalovaný sa proti rozsudku odvolal a druhostupňový súd vrátil prípad na došetrenie. Predseda senátu určil termín na vynesenie nového rozsudku na utorok 13. septembra.

Prokurátor žiada potvrdiť 15-ročný trest. Obhajca uviedol, že nebol preukázaný úmysel ani to, že strieľal jeho klient. Preto navrhuje jeho oslobodenie.

Obžalovaný Vladimír H. v záverečnej reči dnes povedal, že predložené dôkazy nepreukázali, že skutočne čin spáchal on. Spochybnil vierohodnosť jediného svedka Radoslava S., ktorý ho mal napadnúť aj s poškodeným Petrom M. Rovnako nesúhlasí ani s postupom polície, ktorá v prípravnom konaní nepodrobila svedka Radoslava S. vyšetrovaniu na získanie povýstrelových splodín. Podľa jeho novej verzie, k výstrelu došlo počas vzájomnej bitky. Vyslovil ľútosť nad zranením poškodeného, pričom za zodpovedného považuje jeho kamaráta Radoslava S.

K ozbrojenému útoku došlo 1. marca na vonkajšej terase pred barom (herňou) na Námestí mieru v Prešove. Strieľalo sa z krátkej samonabíjacej pištole, obeť dostala ranu do krku asi z 30-centimetrovej vzdialenosti. Medzi tromi mladými mužmi došlo v osudnú noc k opakovanej bitke, všetci boli pod vplyvom alkoholu. Obžalovaný mal počas útoku pri sebe zbraň, ktorú mal v legálnej držbe. Súčasne bol vlastníkom viacerých zbrojných pasov. V priebehu pojednávaní, pri rekonštrukcii prípadu aj v prípravnom konaní viackrát menil výpoveď.

Na pojednávaniach sa poškodený osobne nezúčastnil. Ten je podľa slov jeho brata Pavla, ktorý je jeho dvojčaťom, v zlom zdravotnom aj psychickom stave. Pre média uviedol, že porušenie miechy u brata mu nedáva nádej, že sa niekedy ešte postaví na vlastné nohy. Navyše sa k tomu ešte pridružil zápal srdcového svalu, čo si nedávno opäť vyžiadalo hospitalizáciu v nemocnici. Rodina poškodeného očakáva potvrdenie pôvodného verdiktu, aj keď to zdravie mladému mužovi už nevráti.
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál TASR, Foto: TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Sólymos kritizuje zastavenie sanácie skládky vo Vrakuni, Taraba avizuje riešenie

Sólymos kritizuje zastavenie sanácie skládky vo Vrakuni, Taraba avizuje riešenie

DNES - 20:02Domáce

Exminister životného prostredia a predseda mimoparlamentného Mosta-Híd 2023 László Sólymos kritizuje zastavenie sanácie environmentálnej záťaže v bratislavskej Vrakuni.

Dolinková: Rázsochy sú zlyhaním vlád, pre ktoré Dvořák a Krajčí pracovali

Dolinková: Rázsochy sú zlyhaním vlád, pre ktoré Dvořák a Krajčí pracovali

DNES - 18:08Domáce

Ministerka zdravotníctva hovorí v súvislosti s opozičnou iniciatívou na jej odvolanie o "úbohom politikárčení" a zúfalstve poslancov Mareka Krajčího a Oskara Dvořáka.

PS, KDH a hnutie Slovensko zbierajú podpisy na odvolanie Zuzany Dolinkovej

PS, KDH a hnutie Slovensko zbierajú podpisy na odvolanie Zuzany Dolinkovej

DNES - 15:23Domáce

Opozičné PS, KDH a hnutie Slovensko spoločne zbierajú podpisy na odvolanie ministerky zdravotníctva Zuzany Dolinkovej (Hlas-SD) z funkcie.

Polícia pátra po 16-ročnom Dominikovi Paradym z reedukačného zariadenia

Polícia pátra po 16-ročnom Dominikovi Paradym z reedukačného zariadenia

DNES - 14:54Domáce

Polícia žiada verejnosť o pomoc pri pátraní po 16-ročnom Dominikovi Paradym z reedukačného zariadenia v okrese Spišská Nová Ves.

Vodička nedala prednosť motorkárovi, utrpel vážne zranenia

Vodička nedala prednosť motorkárovi, utrpel vážne zranenia

DNES - 13:42Domáce

Motorkár nestihol zareagovať a vrazil do prednej časti auta. S vážnymi zraneniami ho previezli do nemocnice.