• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Utorok, 14.5.2024Meniny má Bonifác
14°Bratislava

VIDEO: Hasiči si precvičili zásah proti požiaru v budove SND

  • 12:06 12.09.2016
  • Bratislava
VIDEO: Hasiči si precvičili zásah proti požiaru v budove SND

Na dnešnom plánovanom taktickom cvičení sa zúčastnilo približne 60 príslušníkov Hasičského a záchranného zboru , päť desiatok z nich bolo v priamom nasadení.

Hasiči dnes preverili svoju pripravenosť na ostrý zásah v prípade požiaru v architektonicky členito usporiadanej budove ako je Slovenské národné divadlo (SND) v Bratislave. Na dnešnom plánovanom taktickom cvičení sa zúčastnilo približne 60 príslušníkov Hasičského a záchranného zboru (HaZZ), päť desiatok z nich bolo v priamom nasadení.


"Cieľom tohto cvičenia bolo precvičenie taktiky pri zásahu, na ktorom sa zúčastňuje väčšie množstvo osôb i techniky, rovnako bolo účelom cvičenia preveriť koordináciu zásahovej jednotky s riadiacim štábom i schopnosť rýchlej podpory jednotiek, ktoré sa na miesto zásahu vydali z väčších vzdialeností," zadefinoval hlavné úlohy akcie veliteľ Hasičského a záchranného útvaru hlavného mesta SR Bratislavy Marián Bugár.

Doplnil, že samotný zásah sa zameral na rekognoskáciu zasiahnutého priestoru, nájdenie postihnutých a ohrozených osôb a  ich rýchlu evakuáciu do bezpečia.

Priame spojenie tohto cvičenia s organizáciou piatkového samitu lídrov EÚ v Bratislave vylúčil. "Ide o plánované cvičenie. Dnešný termín vychádza z toho, že je náhradou za pôvodný júnový termín, ktorý musel byť presunutý vzhľadom na podujatie, ktoré sa určených priestoroch konalo," vysvetlil na otázku TASR.
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál TASR, Foto: TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Zrážka vlaku s kamiónom: Na miesto smeruje vrtuľník

Zrážka vlaku s kamiónom: Na miesto smeruje vrtuľník

VČERA - 17:51Domáce

Premávku vlakov prerušili, na miesto nehody smeruje vrtuľník.

Bombovú hrozbu na STU vyšetrujú ako terorizmus

Bombovú hrozbu na STU vyšetrujú ako terorizmus

VČERA - 17:33Domáce

Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry začal v prípade bombovej hrozby súvisiacej so Slovenskou technickou univerzitou trestné stíhanie za trestný čin obzvlášť závažného zločinu teroristického útoku.

Polícia hľadá svedkov nehody, po zraneného cyklistu letel vrtuľník

Polícia hľadá svedkov nehody, po zraneného cyklistu letel vrtuľník

VČERA - 16:17Domáce

Pre nehodu celkom uzavreli cestu, polícia hľadá svedkov.

SHMÚ varuje pred počasím v noci

SHMÚ varuje pred počasím v noci

VČERA - 12:08Domáce

V tejto časti Slovenska minulú noc klesla teplota na mínus 3,1 stupňa.